Powerplay Tips Lördag 8/4

Publicerad på 7 Apr 2023 - 15:26

MrHockey

MrHockey

7 Apr 2023 - 15:26

Påskafton tillhandahåller en magisk Powerplay-kupong fylld med rafflande slutspelsmatcher, kryddat med dubbla fighter från världens bästa hockeyliga. Växjö - Frölunda får anses vara höjdpunkten även om Djurgårdens möte med Löven inte heller går av för hackor. Mot åtta rätt!

Spelstopp: 15:14

1. Växjö - Frölunda 1
Tidigare i veckan reste Frölunda till Småland och nollade Växjö och skaffade sig därmed en 2-1-ledning i matchserien. Under skärtorsdagen var det Lakers tur att nolla göteborgarna i Roger Rönnbergs lada. Erik Josefsson sköt 1-0 tidigt i den första perioden varpå Joachim Blichfeld, som inledde som extraforward, fyllde på med tvåan efter en fin macka signerad isens gigant, Brian Cooper. Den amerikanska backen var i det närmaste felfri och klockade in på dryga 24 minuter(!), mest hos Lakejerna tätt före partnern Keegan Lowe. Jörgen Jönsson matchade laget smart och fick dessutom effekt på ändringarna i de offensiva formationerna. Smålänningarna fortsätter att rida på framgångsvågen när ettan singlas i Vida Arena.

2. Djurgården - Björklöven 2
Djurgården har tagit stora kliv under ledning av Johan Garpenlöv som framförallt har fått ordning på stockholmarnas ihåliga försvarsspel. I torsdags var mesta mästarna tillbaka i gamla synder och bjöd bland annat Björklöven på en rad frilägen. Scott Pooley kapitaliserade på två av dessa och var isens bästa spelare tillsammans med radarpartnern Nick Schilkey när västerbottningarna segrade med 3-1. Djurgården fick en mängd lägen i powerplay, men lyckades inte passera bjässen Daniel Rahimi som sin vana trogen var en jätte i egen zon. DIF måste hantera pressen som medföljer inför ett fullsatt Hovet, annars finns det en stor risk att de tvingas resa norrut med ett 1-3-underläge i serien. Måla från höger och fortsätt så långt pengarna räcker.

3. Ilves - Lahti 1
3-2 har varit ett gångbart resultat i semfinalserien mellan Ilves och Lahti. Ilves drog det längsta strået med just dessa siffror i den första fighten medan "Pelikanerna" gått segrande ur de senaste två bataljerna med, just det, 3-2. Fördel besökarna från skidmeckat inför Game 4 således och nu är det upp till bevis för hemmalaget som äntrade semin med ett stort favoritskap på sina axlar. Torsdagens uddamålsförlust här i Tammerfors speglade dock inte matchbilden, Lahti mäktade exempelvis bara med att avlossa 17 skott på mål och var stundom rejält pressade av Ilves vars förstakedja med Haapala, Kontiola och Räty hade bud på flera mål. Här tror vi att utdelningen kommer retroaktivt för de gulgröna. Ettan spikas i Nokia Arena.

4. Red Bull München - Wolfsburg 1
Den satt sannerligen långt inne, men efter många om och men lyckades Red Bull München vända 0-1 till seger med 3-1 i Eis Arena Wolfsburg. Grizzlys, som satt i förarsätet i och med 2-1 i matcher, öppnade målskyttet genom Darren Archibald sent i den första perioden och fick sedan matchen dit man ville. Puckskickliga München förde spelet, men hade svårt att komma till klara målchanser. I början av den sista akten kvitterade den tidigare Rögle-forwarden Ben Smith och fyra minuter senare bombade Konrad Abeltshauser in sitt första mål i slutspelet. En rättvis seger för München som innebär att det är lika på två i antalet vinster inför bataljen i Bayern. Ettan inleder, men då den ser ut att bli hårt ansatt ackompanjerar krysset för ett lås.

5. Ingolstadt - Adler Mannheim 1
Vi hoppar raskt vidare till den andra DEL-semin, som även den är helt vidöppen efter idel bortasegrar. Torsdagens kamp präglades av mycket fysik och mindre skönspel. 15 stycken tvåor delades ut, två av dessa hamnade på LHC-floppens Stefan Matteaus konto. Amerikanen var ändå förlåten då han assisterade till matchens enda kasse som prickades in av unge Leon Hüttl. Ingolstadt kvitterade därmed till 2-2 i matcher och har ställt in siktet på ett trendbrott när Game 5 står på agendan i Saturn Arena. Svårtippat är bara förnamnet och som procenten i dagsläget fördelas lämpar sig “gaffeln” (etta-tvåa) som lösning.

6. Stavanger - Storhamar 1
Efter två inledande finalförluster är storfavoriten Stavanger upptryckt mot repet. Storhamar följde upp 3-0-viktorian i Hamar med en 3-2-viktoria på hemmais sedan David Booth, som har över tio säsonger i NHL bakom sig, avgjort i sudden. En jämn historia som hade kunnat gå åt endera håll. Tillbaka i hemmaborgen är Oilers mer eller mindre piskade att vinna och den tunga starten till trots besitter Todd Bjorkstrands gäng tveklöst ett högre kunnande. 1X torde räcka för grön bock i oljestaden.

7. Buffalo - Carolina 1
Efter en pigg höst har Buffalo sin vana trogen fallit samman under vårsäsongen och missar sannolikt sluspelet även i år. Sabres har två matcher tillgodo på Florida och Islanders, som innehar Wild Card-platserna i öst, men avståndet på sex pinnar är lite väl stort. Åt det positiva hållet fortsätter Tage Thompson och Dylan Cozens sitt fina samarbete. Duon låg bakom det mesta i offensiv väg när Detroit monterades ned med 7-6 natten mot långfredagen. Parallellt fick Carolina sina fiskar varma borta mot Nashville (0-3). Canes prekära skadeläge medför att vi i första hand blickar mot den lägre streckade ettan.

8. Detroit - Pittsburgh 2
Då både Islanders och Florida mosade respektive motstånd under natten mot fredagen var Pittsburghs 4-1-seger hemma mot Minnesota direkt nödvändig för att haka på i kampen om slutspelsplatserna. Pingvinerna imponerade och kunde ha vunnit med större siffror om inte Pens-ikonen Marc-André Fleury stått på huvudet i Wild-kassen. Rickard Rakell sköt elfte PP-målet, flest av samtliga gulsvartdressade lirare denna säsong. Detroit är bortkopplat från slutspelsracet sedan länge, men har en vass forwardsuppsättning som kan såra alla försvar om spelare som Raymond, Berggren och Larkin är på spelhumör. Tvåan först, ettan sedan.

Kupongens kassaskåp

Växjö
Växjö tog en övertygande seger i Scandinavium när de neutraliserade Frölundas offensiv. Kommer Lakers upp i närheten av samma nivå väntar en jobbig påskafton i Vida Arena för göteborgarna. Stabil etta.

Varningens finger!

Buffalo
Buffalo är som vanligt väldigt mycket upp och ner i prestationerna. Högstanivån snuddar vid världsklass och mot ett vingklippt Carolina ska inte Sabres räknas ut på förhand.

144 rader
1. Växjö - Frölunda 1
2. Djurgården - Björklöven 1x2
3. Ilves - Lahti 1
4. München - Wolfsburg 12
5. Ingolstadt - Mannheim 1x
6. Stavanger - Storhamar 1x
7. Buffalo - Carolina 1x2
8. Detroit - Pittsburgh 12

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto