Powerplay Tips Onsdag 1/2

Publicerad på 31 Jan 2023 - 15:50

MrHockey

MrHockey

31 Jan 2023 - 15:50

Onsdagen bjuder i vanlig ordning på full omgång i Hockeyallsvenskan, givetvis tar samtliga sju bataljer plats på Powerplay-kupongen. Mötet med stort M hämtas från Dalarna där stekheta Mora tar emot ett Djurgården som söker kontinuitet i spelet. Kalaset rundas av med en batalj från Allettan Norra. Nu åker vi!

Spelstopp: 18:59

1. Mora - Djurgården 1
Mora skulle vara laget att slå om slutspelet drog igång imorgon. 6-0 borta mot Östersund senast förkunnade MIK:s tolfte seger sista 14 matcherna. Med Måns Carlsson tillbaka från skada i tredjefemman har masarna tre formationer som kan hota offensivt. Djurgården blandar och ger alltjämt, 7-0 borta mot Västervik blev 1-4 i baken mot Karlskoga och gästerna saknar fortfarande en handfull spelare. Då blir det tufft att mäta sig med ett stekhett MIK vid Siljans norra strand. Ettan är en fin spik att bygga systemet runt.

2. Björklöven - Tingsryd 1
Björklöven fick slita för trepoängaren borta mot Almtuna. I en jämn historia drog Umeålaget det längsta strået med 5-3, mycket tack vare nyförvärven Joel Mustonen och Maxime Fortier som båda noterades för 1+2. Västerbottningarna säkrade därmed fjärde vinsten i följd i kampen om andraplatsen, där Mora jagar en handfull poäng bakom. Tingsryds säsong fortsätter att gå i vågor. Fyra raka vinster har blivit lika många torsk i följd och smålänningarna huserar numera under kvalstrecket. Det ska sägas att TAIF har betydligt bättre siffror på resande skridsko och ståtar med poäng i tre av de senaste sex mötena med Löven. Krysset sällskapar den hårt ansatta ettan – 1X!

3. MoDo - Kristianstad 2
MoDo har sett ganska tröga ut i de senaste matcherna. Med tanke på deras tabelläge är det inte omöjligt har Mattias Karlin har drillat sina adepter hårt på träningarna för att vara så bra tränade som möjligt när slutspelet sätter igång. En framåtlutad period räckte för att vända runt ett 0-2-underläge till 3-2 hemma mot Västerås senast och modoiterna drar givetvis på sig favoritskapet även nu. Kristianstad är dock inget ängagäng, även om man har varit väldigt ojämna. Gaths pågar brukar prestera mot storklubbarna och när tvåan streckas ned i källaren är det vara att greppa den breda penseln. Alla tecken!

4. Västerås - Östersund 1
En negativ kvalplats kommer allt närmare för Östersund som inkasserade andra raka förlusten i samband med 0-6 hemma mot Mora där det såg ut att skilja tre divisioner lagen emellan. Jämtarna hade inget att sätta emot när MIK:s stjärnor skruvade upp farten och väntas även få svårt att hänga med när Västerås väntar på bortais. VIK har sett lite bättre ut på sistone och Paananens gurkor var en hårsmån från att nypa poäng av MoDo men tappade 2-0 till 2-3 sista tio. Tungt såklart för de svartgula som ändå kan gotta sig åt Anton Svenssons två mål och Ian Blomquists fina målvaktsspel. ÖIK har inte tagit en trea på bortais sedan Västervik besegrades i november. 1X tippas.

5. Södertälje - Västervik 1
Södertälje drog den längsta stickan i 08-derbyt mot AIK där rutinerade Christoffer Liljewall sköt matchens enda mål i powerplay tre sekunder före den andra pausvilan. Nikita Tolopilo murade igen längst bak och framför den belarusiska keepern lirar SSK-backarna fortsatt stabilt. Tränare Bogren har sannerligen fått bukt på “Kringlornas” ihåliga defensiv medan Linus Videll och Nikola Pasic varit strålande i de främre leden. Tränarbytet gav omedelbar effekt för Västervik som bärgade säsongens blott sjunde trepoängare när Tingsryd slogs tillbaka i Dackehallen. Smålänningarna har även spetsat offensiven med Cole Ully och Josh Winquist. Att det ska räcka för att lösa en ny trea i denna svåra bortamatch är dock inte troligt. 1X lämpar sig som lösning.

6. Vita Hästen - BIK Karlskoga 2
Vita Hästen fick ett efterlängtat trendbrott när Tingsryd besegrades på hemmais häromveckan. Av bara farten lades även Kristianstad på rygg i Skåne och helt plötsligt huserar östgötarna på slutspelsplats. Det ska sägas att det är ruggigt jämnt i botten av tabellen. Härnäst väntar en uppgift av den tuffare arten när Karlskoga gästar Himpa. BIK har fått ett rejält lyft sedan Jesper Kokkonen anslöt från Västerås. De blåvita besökarna ståtar med sju segrar sista åtta och kommer närmast från en stark 4-1-seger på Hovet. Här räcker X2 för grön bock.

7. AIK - Almtuna X
AIK tycktes vara på gång då man staplade segrar på hög i början på året, men fem nederlag senaste sex har fört stockholmarna tillbaka till den läskiga bottenstriden. När försvars- och målvaktsspelet äntligen sett bättre ut har istället offensiven stannat upp för Gnaget som bara har gjort tre mål på de senaste två matcherna. Almtuna skrinnar ut på Hovet med fem raka förluster med sig i bagaget, men AIS var väl så bra som Löven senast och var även värda poäng borta mot Karlskoga dessförinnan (2-3). Två lag som är bättre än AIK. Jämnt så det förslår, något också oddset indikerar. Så länge inte procenten skenar åt något håll välkomnas alla tecken.

8. Sundsvall - Hudiksvall 2
Hudiksvall vann planenligt Hockeyettan Norra och äntrade även Allettan Norra som tydlig favorit. Dennis Halls manskap klev dock på tre minor per omgående och hamnade efter Boden och Piteå som just nu ligger bäst till i kampen om de två översta tabellplatserna som ger fördelar i slutspelet. Det ska sägas att Hudik har vaknat upp ur dvalan och ståtar med full pott och 16-5 i målskillnad sista tre fighterna. Sundsvall har gjort det bra efter sina förutsättningar, men är i grunden inte på gästernas nivå. Tvåan ska sitta i Medelpad!

Kupongens kassaskåp!

Hudiksvall
Hudiksvall har varvat igång maskinen efter en trög start i Allettan. Sundsvall har gjort det överraskande bra så långt, men här räcker medelpadingarna inte till. Hudik spikas.

Varningens finger!

Kristianstad
Micke Gath får ofta sina mannar att höja sig mot bra motstånd, i synnerhet när MoDo står på andra sidan isen. Det brukar bli jämnt lagen emellan och vi tror inte på något undantag nu. Plocka med alla tecken och jobba in högersidan för utdelning.

144 rader
1. Mora - Djurgården 1
2. Björklöven - Tingsryd 1x
3. MoDo - Kristianstad 1x2
4. Västerås - Östersund 1x
5. Södertälje - Västervik 1x
6. Vita Hästen - BIK Karlskoga x2
7. AIK - Almtuna 1x2
8. Sundsvall - Hudiksvall 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto