Powerplay Tips Onsdag 1/3

Publicerad på 28 Feb 2023 - 15:23

MrHockey

MrHockey

28 Feb 2023 - 15:23

Det är hockeyallsvensk prägel på onsdagens Powerplay. Fem matcher från den blågula andraligan finns med på kupongen. Ett hack ner i seriesystemet liras den sista omgången i båda Allettorna och spänningen är olidlig på flera håll. Inte minst i Lindesberg där Lindlöven kan lugga Nyköping på den sista slutspelsplatsen. Mot full pott!

Spelstopp: 18:59

1. Djurgården - BIK Karlskoga X
Djurgården var inblandade i en händelserik tillställning borta mot MoDo där hemmalagets utvisningsbås sällan stod tomt. Stockholmarna öppnade bäst och gick ifrån till 3-0 i den första perioden. Daniel Brodin och Ludvig Rensfeldt hittade nätmaskorna i powerplay efter Oscar Petterssons fula tilltag på Edvin Hammarlund som kostade modoiten en femma. DIF tappade visserligen till 3-3 innan Emil Berglund avgjorde i sudden, men två inkasserade poäng är ändå ett bra utfall. Karlskogas 3-4-torsk mot Västervik var inte i paritet med matchbilden. BIK vann bland annat skotten med 42-15 där David Liljas två fullträffar var i underkant. Gästerna har vunnit två av tre möten med DIF, däribland med 4-1 på Hovet, och till rådande streck är alla tecken och skrälljobb rätt väg att gå.

2. Almtuna - Mora 1
Efter fyra raka segrar och tolv inspelade poäng tvingades Almtuna notera en plump i protokollet efter 1-3 borta mot Östersund. Underliggande siffror vittnar dock om att upplänningarna var värda ett bättre resultat. Robert Kimbys succégäng har lagt rabarber på sjundeplatsen och kommer således få spela en eventuell avgörande åttondel på hemmais. Mora har i sin tur en tredjeplats att värna om, samtidigt som Hedbergs adepter bara har fyra pinnar upp till formsvaga MoDo på tredjeplatsen. Dalalagets offensiv har inte levererat som brukligt även fast stjärncentern Daniel Ljunggren återvänt från ett längre skadeuppehåll. Streckas tvåan upp över 55 procent lämpar sig 1X som lösning.

3. Södertälje - Östersund 1
Med Linus Videll i rehabrummet klev kollektivet fram när Södertälje vände och vann borta mot Tingsryd. 0-1 och 1-2 blev sedermera 4-2 där flera hårt jobbande forwards visade vägen, däribland Jacob Bjerselius och rutinerade Emil Alba. Kringlorna sitter fortsatt i förarsätet i kampen om fjärdeplatsen som garanterar hemmaplansfördel i kvartsfinalen där sannolikt Djurgården väntar. Hemmavid har inte Tälje klivit på någon mina sedan tionde december och även fast Östersund har fått upp farten med hjälp av nyförvärvet Trey Bradley får jämtarna svårt att stå upp här. Ettan spikas.

4. Kristianstad - MoDo 2
Kristianstad gjorde säsongens bottennapp mot Vita Hästen (0-4). Med fem poäng ned till kvalstrecket är skåningarna alltjämt indraget i striden om att undvika Play Out och Micke Gaths pågår har ett tufft återstående schema med matcher mot MoDo, Mora, BIK samt Västerås. MoDo har i sin tur tappat serieledningen till Löven efter en lång rad av tveksamma insatser. Flera betydande pjäser dras fortsatt med skador, dessutom har klubben själva stängt av Josef Ingman för dennes två filmningar mot Djurgården. Den överstreckade tvåan kompletteras med ettan i en förmodat böljande tillställning.

5. Västerås - Tingsryd 1
Det är inte bara resultaten som har gått emot Västerås. Västmanlänningarna har även haft otur med skador och nu har den nye backen Filip Persson konstaterats med en bruten hand och missar resten av säsongen. Därmed vilar ett ännu större ansvar på rutinerade backar som Lindelöf och inte minst kapten Jansson Lorek. Spelmässigt har de gulsvarta tagit kliv under Tero Lehteräs ledning och mot nästjumbon Tingsryd ligger tredje raka hemmasegern i pipen. TAIF föll tungt hemma mot Södertälje trots en gedigen insats och har blott fixat en trea på de senaste 14 fighterna. Det stinker kvalspel om Gladers trojka som ska vara nöjda om de tar en pinne i ABB Arena. 1X är ett värdesäkrat lås.

6. Karlskrona - Mariestad 1
Karlskrona är utan tvekan Allettans stora besvikelse. Blekingegänget, som var en hårsmån från att vinna grundserien, riskerar att missa slutspelet om man torskar mot Mariestad samtidigt som Tranås besegrar Dalen. Upp till bevis för Magnus Sundquists stjärntäta lagbygge. Gästerna från Västergötland kommer dock inte att ge sig utan kamp. Efter segern hemma mot Tranås har BoIS fortfarande chansen att ta sig upp topp 2 och de så kallade Tjurarna är formstarkast i serien med 13 inspelade poäng sista fem matcherna. Spelvärdet tillfaller KHK, men här är vi ytterst tveksamma till oddset (1,90) på hemmalaget. Alla tecken välkomnas.

7. Hudiksvall - Piteå 1
Hudiksvall har inte heller motsvarat förväntningarna, men har likväl andraplatsen i egna händer inför den sista omgången i Allettan Norra. Två pinnar krävs för att hålla Piteå stången och det är just dessa kombattanter som drabbar samman i Holmen Center. Hudik kommer stärkta av en förlösande seger mot redan klara seriesegraren Väsby där målman Isak Johansson briljerade och stoppade samtliga 31 skott. Mot ett motiverat Piteå blir det inte lika lätt att hålla tätt mellan stolparna, men här tror vi ändå att ett betydligt bredare HHC kirrar biffen. 1X ramar in detta.

8. Lindlöven - Nyköping 1
Det är upplagt för drama i Lindesberg där ett av dessa lag kommer att säkra en slutspelsplats. För Nyköpings del räcker det med en poäng men sörmlänningarna är på dekis efter fyra raka nederlag, varav ett kostsamt magplask mot jumbon Kiruna. Tappet av förstemålvakten Daniel Fahlström, som numera huserar i Kristianstad, har visat sig vara oerhört kännbart för NSK. Lindlöven äntrar denna tillställning med en skön känsla efter 2-1 borta mot Strömsbro och har därtill vunnit fyra raka hemmavid. Jämsén och Barklund visade vägen i Gävle och är vassa nog för att såra ett ihåligt Nyköpingsförsvar. Upp till 50 procent är ettan en bra spik.

Kupongens kassaskåp

Södertälje
Kvartsfinalklara Södertälje kommer inte att vila på hanen då sörmlänningarna har en fjärdeplats att försvara. Hemmavid är Kringlorna ruggigt starka, något Östersund fick erfara vid senaste besöket. Given etta i Scaniarinken.

Varningens finger!

Almtuna
Almtunas grundserie går inte av för hackor och detta ramstarka AIS kan bli en läskig opponent i slutspelet. Mora har inte haft samma fart under skenorna som tidigare, även om poängen tickat in i strid ström. Över 55 procent på dalalaget är hursomhaver alldeles för generöst.

144 rader
1. Djurgården - Karlskoga 1x2
2. Almtuna - Mora 1x
3. Södertälje - Östersund 1
4. Kristianstad - MoDo 12
5. Västerås - Tingsryd 1x
6. Karlskrona - Mariestad 1x2
7. Hudiksvall - Piteå 1x
8. Lindlöven - Nyköping 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto