Powerplay Tips Onsdag 12/4

Publicerad på 11 Apr 2023 - 15:39

MrHockey

MrHockey

11 Apr 2023 - 15:39

Den rafflande semifinalen mellan Djurgården och Björklöven öppnar upp onsdagens Powerplay. En tillhörande head to head-duell medföljer innan kupongen rullar vidare med slutspelshockey från Tyskland och Frankrike. En landskamp ska även synas innan trippla nattmackor från NHL rundar av kalaset. På med säkerhetsbältet så kör vi!

Spelstopp: 18:59

1. Djurgården - Björklöven 2
Djurgården tuffade upp till Västerbotten för andra gången i detta slutspel och fick på resan hem med sig en ruggigt skön 5-3-skalp. Ett smart spelande DIF höll ett puckskickligt Löven på utsidan och tog sedan bra betalt när chanserna dök upp på andra sidan isen. Linus Klasen stod för en läcker dragning, John Norman bröt äntligen måltorkan, men bästa järnkamin var backresen Edvin Hammarlund som inledde säsongen i Ettan med Tyresö/Hanviken. Med underläge 2-3 i matcher är Björklöven tvingade att vinna och även fast Umeålaget torskat två raka går det knappast att räkna ut dem. Känslan är att detta kan sluta precis hursomhelst och då lockar den understreckade tvåan mest. Helgardera!

2. Liam Öhgren - Scott Pooley X
Scott Pooley hade ingen vidare dag på jobbet senast och fanns på isen vid två av Djurgårdens baljor. Amerikanen sköt likväl en kasse och har ett sinne för målet som få andra hockeyallsvenska lirare kan matcha. Liam Öhgren är inte inne i samma målstim som under upptakten av slutspelet och även fast den unge djurgårdaren är en mycket bättre allround-spelare har Pooley vassare spetsegenskaper i det offensiva spelet. X2 är en vettig lösning i denna head to head-duell.

3. Red Bull München - Wolfsburg X
Wolfsburg har svarat för en oerhört stark semifinal mot storfavoriten Red Bull München. Även fast Grizzlys varit enormt tillbakapressade har man oftast stått pall, mycket tack vare ett uppoffrande försvarsspel samt en fantastisk målvakt vid namn Dustin Strahlmeier. Den landslagsmeriterade tysken räddade bland annat 44 av 46 skott när de orangesvarta vann det sjätte mötet och därmed tvingade fram en sjunde och direkt avgörande drabbning. Ett pressat München är inte att lita på, framförallt inte till dessa priser. Alla tecken och skrälljobb är rätt väg att vandra i Bayern.

4. Grenoble - Rouen 1
Vi styr kosan söderut och landar i sydöstra Frankrike och den vackra alpstaden Grenoble. Stadens ishockeylag är det bästa i landet och är regerande mästare i Ligue Magnus. Grenoble inledde finalserien med att kölhala Rouen med hela 8-2 och vann även den andra hemmamatchen med 2-0. Två segrar som innebär att Jyrki Ahos manskap vunnit samtliga 24(!) hemmamatcher i ligan denna säsong. Vagnarna kom inte upp i samma nivå i Rouen och tvingades bita i det sura äpplet två gånger när Dragons utjämnade till 2-2 i matcher. Tillbaka i hemmaborgen spås Aubin, Fleury, Hardy och övriga stjärnor hos Grenoble växla upp och då ska detta bara kunna sluta på ett sätt. Klasskillnad råder och ettan kan gott singlas.

5. Italien - Österrike 2
Österrikes förbundskapten, Roger Bader, har samlat en trupp bestående av 25+3 som ska möta Italien två gånger denna vecka med start i italienska Sydtyrolen under onsdagskvällen. The Eagles träningsspelade även under påsken och föll då med 3-5 efter en jämn tillställning mot Slovakien. Inför kommande dubbelmöte har Bader dock spetsat truppen med starka namn som David Maier, Florian Vorauer och inte minst Raphael Herburger. Det italienska laget, som tränas av krutgubben Mike Keenan, huserar numera i VM:s andradivision och har förutom svenskbekante Alex Trivellato och Luganos Giovanni Morino få hot i laguppställningen. X2 räcker gott.

6. NY Islanders - Montreal 1
Islanders grundserie-epilog är kommen och efter den blytunga förlusten borta mot Washington (2-5) är hemmalaget piskade att vinna om det ska bli något spel bortom de 82 omgångarna. Inte nog med det så behöver Isles hålla tummarna för att Pittsburgh eller Florida tappar poäng i deras avslutande matcher. Vezina Trophy-aktuelle Ilya Sorokin hade ingen vidare dag på jobbet i den amerikanska huvudstaden och tvingades vittja nätet tre gånger redan i den första perioden. Den ryske målvakten gör sällan två dåliga insatser i följd och mot ett sedan länge utcheckat Montreal gör Islanders jobbet i UBS Arena. Ettan spikas.

7. St. Louis - Dallas 2
Det var inte många som höll Dallas speciellt högt inför säsongen, men de Texas-bördiga har motbevisat samtliga kritiker och har inför de två sista omgångarna chansen att sluta överst på tronen i Central Division. Ledda av fjolårets Calder Trophy-vinnare, Jason Robertson, samt stjärnmålvakten Jake Oettinger blir Stars en spännande outsider i slutspelet. St. Louis vaknade ur dvalan alldeles för sent och kommer att missa slutspelet. Men poäng i tio av de 13 senaste matchen är inte illa pinkat och med Jakub Vrana i målform ska Blues försöka ge hemmafansen en sista seger. Tvåan först, ettan sedan.

8. Calgary - San Jose 1
Fiaskot är ett faktum. Förlusten (efter straffar) hemma mot Nashville innebär att upphaussade Calgary missar slutspelet. Blytungt för alla Flames-anhängare men riktigt intressant ur ett blågult perspektiv då inte mindre än fyra svenskar blir tillgängliga för VM. Det blir även 100-poängsmakaren Erik Karlsson vars San Jose harvat i botten av tabellen hela säsongen. Matchen saknar helt betydelse för båda lagen, vilket gör det extra klurigt att sia om utgången. En hederlig ”gubbe” är inget dumt alternativt när ”EK65” tar sikte på att dryga ut poängkontot. Etta-tvåa!

Kupongens kassaskåp

Grenoble
Grenoble vet ännu inte hur det känns att förlora på hemmais denna säsong, när det kommer till spel i Ligue Magnus. Efter två oväntade förluster i Rouen lär värdarna vara taggade till tänderna när de skrinnar ut på isen i Patinoire Polesud. Etta!

Varningens finger!

Björklöven
Björklöven är pressade mot repet efter förlusten i Umeå senast. Det ska sägas att matchen var jämnare än vad siffrorna antyder och med spelare som Pooley, Schilkey och Weigel har västerbottningarna god chans att tvinga fram en sjunde batalj.

144 rader
1. Djurgården - Björklöven 1x2
2. L.Öhgren - S.Pooley x2
3. München - Wolfsburg 1x2
4. Grenoble - Rouen 1
5. Italien - Österrike x2
6. NY Islanders - Montreal 1
7. St. Louis - Dallas 12
8. Calgary - San Jose 12

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto