Powerplay Tips Onsdag 15/2

Publicerad på 14 Feb 2023 - 15:30

MrHockey

MrHockey

14 Feb 2023 - 15:30

Lite mer än en handfull omgångar återstår av Hockeyallsvenskans grundserie och viktiga poäng ska delas ut under onsdagens fem drabbningar. Matchen med stort M spelas i Västerås där slutspeletståget kan gå för hemmalaget när formstarka Kristianstad kommer på besök. Ett E4-derby från SDHL samt dubbla Allettan-kamper ska även avhandlas när vi jagar åtta gröna bockar. Häng med!

Spelstopp: 18:59

1. Almtuna - MoDo 1
Almtuna tog ett gigantiskt skär mot slutspel i samband med 2-1-segern hemma mot Västerås. Uppsalalaget har sex pinnar ned till just Västerås under strecket samt ett fördelaktigt återstående schema med dubbla matcher mot Tingsryd och Östersund. MoDo har svajat betänkligt sedan nyårsklockan klämtade och tappade på nytt en ledning när Mora segrade i Hägglunds Arena. Josh Dickinson saknas enormt mycket medan en sådan som Riley Woods inte har gått att känna igen efter dennes långa skadeuppehåll. Den gravt överstreckade tvåan fimpas till förmån för 1X som rensar friskt bland kupongerna!

2. AIK - Östersund 1
Efter tre raka segrar är AIK åter nere på jorden via dubbla nederlag mot Karlskoga och Kristianstad. Noterbart är att stockholmarna låg under med hela 0-5 redan efter en period i Kristianstads Ishall. En riktigt bottennapp för Gnaget vars slutspelsplats ännu inte är cementerad. När nästjumbon Östersund gästar Hovet tror vi emellertid att de svartdressade knyter näven. Jämtarna har torskat sex av de sju senaste och har endast Vita Hästen bakom sig i bortatabellen. Duon Gynge/Muzito Bagenda löser biffen på Hovet. Ettan spikas!

3. BIK Karlskoga - Vita Hästen 1
Karlskoga åkte på en rejäl och minst sagt oväntad snyting i måndags då Västervik roffade åt sig hela konfekten i Nobelhallen. Värmlänningarna stod inte alls att känna igen när VIK vann med 4-0 och de blåvita tappade därmed viktiga poäng i kampen om 4-5-platserna. Här har Bikarna goda chanser till att studsa tillbaka när seriens sämsta bortalag kommer på besök. Vita Hästens poängsvit stannade vid åtta matcher då östgötarna föll mot ett effektivt Djurgården hemma i Himpa. Till råga på allt utgick förstekeepern Adam Ohre med en hjärnskakning och missar veckans fighter. Karlskoga har löst åtta av nio pinnar mot Hästen denna säsong och förlorar knappast under ordinarie tid. 1X räcker gott.

4. Mora - Södertälje 1
Ligans två hetaste spelare brakar samman när Mora tar emot Södertälje under onsdagskvällen. Johan Persson satte ett nytt allsvenskt rekord i samband med 5-4-segern borta mot MoDo. Den avige högerskytten har gjort poäng i otroliga 21(!) raka matcher. Linus Videll har i sin tur noterat poäng i dennes senaste 16 framträdanden och stod för inte mindre än fyra pinnar när Södertälje slog Tingsryd med 6-3. Videll bär SSK på sina axlar med radarpartnern Nikola Pasic. Även om Mora sannolikt får klara sig utan Daniel Ljunggren förfogar dalalaget över en bredare forwardssida. Något som inte minst visade sig när MIK mosade SSK med hela 6-1 när lagen senast mätte svärd i Smidjegraven. Ettan spikas!

5. Västerås - Kristianstad 2
En tvättäkta sexpoängsmatch hägrar i ABB Arena Nord då det skiljer tre poäng mellan tian Kristianstad och elvan Västerås. KIK kommer från en imponerande femetta hemma mot AIK där skåningarnas förstaperiod (5-0) var säsongens bästa. Lika muntert är det inte i hemmalägret då man står på tre inspelade poäng av 21 möjliga sista sju omgångarna. Nye tränaren Tero Lehterä har fått lite bättre struktur på försvarsspelet, men istället har offensiven gått i stå och som lök på laxen har stjärnan Mikael Frycklund drabbats av en fotfraktur. Med friska vindar i seglen blir vi inte förvånande om Kristianstad ror detta i land. Tvåan först, resten sedan.

6. HV71 - Linköping 2
E4-derby i SDHL där Linköping har revansch att utkräva på HV71 som nollade östgötskorna i Stångebrohallen i början av februari. LHC har slickat såren i tio dagar sedan 0-3-förlusten medan HV avverkat en match där Djurgården blev för tuffa på Hovet (1-4). Hemmalaget, som gör upp med AIK om den sista slutspelsplatsen, har fått upp lite fart på slutet i och med två vinster sista fyra fighterna men det råder ingen tvekan om att de blågula har en bit upp till Linköpings högstanivå. Gästerna har vunnit två raka i Husqvarna Garden och drar på sig favoritskapet, även om det är ett knappt sådant. Strecka från höger och måla så långt pengarna räcker.

7. Visby/Roma - Mariestad 2
På tal om att få upp farten hamnar vi osökt på Gotland där två formstarka gäng strålar samman i Allettan Södras 14:e omgång. Mariestad har i tur och ordning slagit Nybro, Kalmar och Halmstad och krutat in 15 mål på dessa bataljer. BoIS:arna är bara tre pinnar från en topp 2-plats och har spelare som Anton Blomberg, Johan Frick och Jesper Lindén i strålande form. Visby/Roma tog en blytung seger borta mot Karlskrona med 4-1 trots 18-40 i skott på mål. Filip Lindblad var fenomenal som sista utpost. Utöver 39 räddningar noterades Visby-keepern för en assist när öborna löste poäng i femte raka matchen. De tillresta västgötarna besitter en offensiv spets som inte Visby kan mäta sig med. Samtidigt ska inte hemmalagets försvars- och målvaktsspel underskattas. En hederlig “gubbe” lämpar sig som lösning. Etta-tvåa.

8. Strömsbro - Väsby 2
Väsby IK, som från och med nästa säsong kommer att att gå under namnet Brödernas Väsby IK, har ställt in siktet på Hockeyallsvenskan. Salos manskap har seglat upp i toppen av Allettan Norra via fem raka trepoängare där 3-2 mot Boden senast var ett styrkebesked. Strömsbro har tagit motsatt riktning efter tre torsk sista fyra. Gävlelaget är dock inget ängagäng, något vinster mot lag som Boden och inte minst Hudiksvall visar. Ett potentiellt rensarkryss sällskapar den hårt ansatta favorittvåan – X2.

Kupongens kassaskåp!

AIK
Att kalla AIK för ett kassaskåp är kanske naivt efter 3-6 mot BIK och 1-5 mot KIK. Mot Östersund är ändå stockholmarna tydlig favorit och kan ettan fås till runt 55-60 procent är det en trevlig spik.

Varningens finger!

Almtuna
Almtuna tvålade till Västerås senast och är nu riktigt nära att få spela slutspel. MoDo är ur gängorna och saknar Dickinson något oerhört. 1X är ett spännande drag i Uppsala!

144 rader
1. Almtuna - MoDo 1x
2. AIK - Östersund 1
3. Karlskoga - Vita Hästen 1x
4. Mora - Södertälje 1
5. Västerås - Kristianstad 1x2
6. HV71 - Linköping 1x2
7. Visby/Roma - Mariestad 12
8. Strömsbro - Väsby x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto