Powerplay Tips Onsdag 15/3

Publicerad på 15 Mar 2023 - 09:44

MrHockey

MrHockey

15 Mar 2023 - 09:44

Lillördagens Powerplay gör avstamp i Hockeyallsvenskans kvalspel där Tingsryd siktar på att utjämna serien efter måndagens sura uddamålsförlust mot Västervik. En femte och avgörande batalj i Hockeyettan tar sedan vid innan Kvalserien mot SDHL, NLA, DEL och Metal Ligaen ror kupongen i hamn. Mot åtta rätt!

Spelstopp: 18:59

1. Tingsryd - Västervik 1
Efter att ha gått segrande ur det första hockeyallsvenska kvalmötet är det fördel Västervik. Som väntat hade Tingsryd det mesta och bästa av spelet, något en corsi på nästan 60 procent vittnar om. Gladers mannar lastade dessutom hela 45 avslut på mål, men kunde inte förmå att överlista en storspelande Emil Kruse. Västervik var inte heller helt oävna ska sägas och stack gång på gång upp i farliga kontringar, framförallt i den andra perioden där också Victor Öhman sköt kampens enda balja. Måstematch för TAIF som inte vill bege sig österut med två raka hemmaförluster i bagaget. 1X torde räcka för grön bock.

2. Boden - Borås 1
Efter att Boden plockat hem de två inledande fighterna på hemmaplan trodde nog ingen, förutom boråsarna då möjligen, att serien skulle vända tillbaka till Norrbotten för en femte och avgörande strid. Borås, som tränas av rutinerade Gunnar Persson, knäppte dock alla förståsigpåare på näbben genom att vinna båda fighterna i textilstaden. Konstantin Barulin räddade 74 av 78 skott och var BHC:s stora hjälte i bägge matcherna. Den ryske målvakten måste fortsätta att stå på huvudet om gästerna ska nå framgång i svårspelade HIVE Arena. Känslan är dock att HA-meriterade Christian Nyman och dennes kamrater tar sig ur knipan och löser biffen med hjälp av publikens stöd. Ettan lämnas allena.

3. Skellefteå - AIK 2
AIK vs AIK, svartgult mot svartgult. Kärt barn har många namn och under onsdagskvällen ställs Skellefteå AIK mot AIK Hockey i kvalet mot SDHL. Skellefteå har inlett med dubbla torskar, 4-6 borta mot dagens besökare följdes upp med en 0-5-förlust mot Frölunda. Därmed måste SAIK bärga tre pinnar för att ha någon möjlighet att ta klivet upp till damernas finrum. Fyra mål framåt i huvudstaden kunde mycket väl ha följts upp med lika många hemmavid när FHC gästade. Så pass många glödheta chanser vaskade Skellefteå fram men utan att lyckas överlista Stephanie Neatby. Bakåt är det däremot öppna spjäll och med tanke på förutsättningarna är “gubben” en ypperlig lösning. Tvåan först, ettan sedan.

4. ZSC Lions - Davos X
Kvartsfinalerna i NLA är i startgroparna och ikväll bjuds vi på ett klassikermöte från Swiss Life Arena när ZSC Lions tar emot Davos. Hemmalaget har siktet inställt på guld efter fjolårets finalförlust mot Zug där Zürich-klubben tappade 3-0 i matcher. Marc Crawfords lag är byggt för ett långt slutspel och den välmeriterade tränaren ser ut att kunna mönstra nästintill bästa laget då både Sven Andrighetto och Denis Hollenstein har checkat ut från rehabrummet. Davos agerar definitivt underhuggare i denna serie, och de blågula har haft stora problem med att vinna i Zürich sett till de senaste säsongerna. Runt 60 procent på ettan är dock i högsta laget. Alla tecken och injobb av högersidan är rätt väg att vandra.

5. Rapperswil - Zug 1
De dubbla regerande mästarna Zug kommer från en säsong som går i mellanmjölkens tecken. En sjätteplats i grundserien går inte hand i hand med det lagbygge som Dan Tangnes förfogar över, även om det ska sägas att Tjurarna lade stort fokus på Champions Hockey League. Stefan Hedlunds Rapperswil landade in på bronsplats efter 52 avverkade omgångar och har under säsongen kryddat en redan spetsig offensiv med Pontus Åberg som ståtar med näst bäst poängsnitt i laget efter Roman Cervenka. Lakers har vunnit nio av de tio senaste hemmamatcherna och iklär sig rättmätigt favoritskapet i den första kvarten. Etta, eller möjligen 1X.

6. Ingolstadt - Düsseldorfer 1
Vidare till slutspelet i DEL där dubbla kvartsfinaler står på menyn. Düsseldorfer hade inga problem med att städa av Frankfurt i två raka matcher. 5-0 i PSD Banke Dome följdes upp med en femetta på bortais och tränare Roger Hansson kunde således matcha lirare som Gogulla, Fischbuch och MacAulay sparsamt. Gästernas förstakedja torde således ha mycket krut kvar i tanken, men fler än så kommer att behöva leverera om de ska räcka till mot Ingolstadt. Pantrarna rundade av grundserien med att nypa fem trepoängare på de sista sex matcherna i Saturn Arena. En hall där inte gästande DEG har lyckats vinna sedan 2017 trots tio försök. Trolig hemmaseger.

7. München - Fischtown 1
19 poäng var vad som skiljde mellan seriesegraren München och tvåan Ingolstadt när grundserien gick i mål efter 56 omgångar. Tjurarna är tveklöst Tyskland bästa klubblag och allt pekar mot en tämligen komfortabel resa genom kvarten för Emil Johansson och dennes lagkamrater. Fischtown gick två tuffa kamper mot Nürnberg i åttondelen och i vanlig ordning såg den slovenska landslagskedjan med Verlic, Jeglic och Urbas till att Pingvinerna nådde framgång. Här väntar dock en övermäktig opponent. Ettan ställs ut ensam i Olympia Eishalle.

8. Esbjerg - Sönderjyske 2
Hockeyallsvenskan-meriterade Villiam Haag fortsätter att ha lekstuga i Metal Ligaen. 29-åringen, som i fjol snittade en halv poäng per match i Södertälje, svarade för 44 pinnar i grundserien med Sönderjyske och har fortsatt på inslagen väg i slutspelet. Högerskytten hade ett finger med vid fem av sex mål när Sönderjyske utjämnade kvartsfinalserien mot Esbjerg häromkvällen (6-3). En batalj som innehöll 21(!) tvåor samt ett matchstraff. Sönderjyske sköt fyra pytsar i powerplay och var även strået vassare i spelet fem mot fem. Vojens-klubben var på vippen att stjäla Game 1 här i Granly Hockey Arena och lirar ett fysiskt spel som Esbjerg haft problem med att hantera. Högersidan lockar mest, hela spannet är att föredra.

Kupongens kassaskåp

München
München skrinnade igenom grundserien på en skridsko och lär inte behöva sju matcher på sig att städa av Fischtown. Ettan bankas dit i den första kvartsfinalen.

Varningens finger!

Sönderjyske
Sönderjyske vann den andra kvarten tämligen kombofabelt med 6-3 och pressade dessförinnan Esbjerg till sudden på bortais. Gästerna ska onekligen tas på allvar, i synnerhet Villiam Haag som noterades för 3+2 senast. X2 lockar massor!

144 rader
1. Tingsryd - Västervik 1x
2. Boden - Borås 1
3. Skellefteå - AIK 12
4. ZSC Lions - Davos 1x2
5. Rapperswil - Zug 1x
6. Ingolstadt - Düsseldorfer 1x
7. München - Fischtown 1
8. Esbjerg - Sönderjyske 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto