Powerplay Tips Onsdag 17/5

Publicerad på 17 Maj 2023 - 09:13

MrHockey

MrHockey

17 Maj 2023 - 09:13

VM-festen i Riga och Tammerfors fortsätter och på onsdagens Powerplay ska fyra matcher från mästerskapet avhandlas, två på tisdag och ytterligare två ett knappt dygn senare. Därefter blickar vi mot fyra nattmackor från Calder Cup-slutspelet med blågult intresse i samtliga. Let’s go!

Spelstopp: 19.19

1. Finland - Frankrike 1
Frankrike gick en stenhård batalj mot Ungern så sent som igår och åkte på en överraskande suddenförlust mot det dittills poänglösa laget. Fransoserna var annars bättre i två perioder, men tappade konceptet i tredje och fick se LHC-forwarden Vilmos Galló rinna ifrån till ett friläge och kvittera till 2-2 varpå Ungern alltså avgjorde i förlängningen. Med fyra pinnar på kontot och endast möten med tuffa opponenter kvar är Les Bleus plats i finrummet inte huggen i sten. Finland har mycket kvar att bevisa efter två nederlag och en knapp seger mot Tyskland. Här kan värdnationen spela ut hela registret. Banketta!

2. Kanada - Kazakstan 1
Efter två säkra segrar mot Lettland och Slovenien trodde kanadickerna att det räckte med att ställa ut skridskorna mot Slovakien. Så var dock inte fallet och när årets upplaga av Kanada inte är villiga att offra en hörntand går de inte säkert mot många nationer. Det finns dock undantag och Kazakstan är definitivt ett sådant. Kazakerna hade inte en sportmössa mot Schweiz under tisdagskvällen och föll med 0-5 trots storspel av målvakten Shutov. Detta vinner Lönnlöven med förbundna ögon. Spika av ettan och gå vidare.

3. Hartford - Hershey 1
Hartford hade inte förlorat två matcher i följd sedan mars månad inför den andra fighten i divisionsfinalen mot Hershey. Efter 2-4 i ändalykten dog sviten för Wolf Pack som därmed är riktigt illa ute. Vinna eller försvinna är vad som gäller när serien går vidare i Connecticut under natten till torsdag. Det ska sägas att de inledande mötena var tighta hela vägen in på målsnöret och kan Tanner Fritz, som noterades för två assist senast, fortsätta att bidra offensivt har Rangers farmarlag god chans att reducera Bears ledning. Måla från höger och kräma på med tecken så långt ekonomin tillåter.

4. Rochester - Toronto Marlies 2
Efter två tunga nederlag på hemmaplan har Toronto kniven mot strupen när de skrinnar ut på isen i Blue Cross Arena. Försvarsspelet havererade fullständigt senast när Rochester gick från 1-1 till 5-1 inom tre minuter i den andra perioden. Sean Malones 4-1-mål innebar slutet för Erik Källgrens kväll, bara tolv sekunder senare tvingades även Keith Petruzzelli vittja nätet. Americans vann sedermera med 7-4 och inkasserade därmed femte raka segern i slutspelet. Resultatet var dock missvisande då Toronto ägde spelet i nästan 50 minuter. Utan ett godkänt målvaktsspel blir det likväl svårt att vinna och just nu studsar det mesta rätt för Isak Rosén och company i Rochester. Ettan öppnar, men snåla helst inte med tecken.

5. Texas - Milwaukee 1
Dallas organisation mår väldigt bra för stunden. NHL-klubben är framme i konferensfinal medan farmarlaget, Texas Stars, är två vinster från den tredje slutspelsrundan i Calder Cup. De grönvita reste hem med en seger i ryggsäcken efter de två inledande bataljerna i Milwaukee. 21-årige Mavrik Bourque sköt det förlösande 4-3-målet 150 sekunder före slutet senast och spås en ljust framtid i NHL. Milwaukees Luke Evangelista har redan visat att han färgar i Nashville Predators och kan mycket väl bli slutspels MVP om Admirals går hela vägen. Texas trivs hemmavid och får gälla som knapp favorit här. Strecka från vänster i H-E-B Center.

6. Coachella - Calgary Wranglers X
Den underhållande serien mellan de två toppseedade lagen i Pacific är redan framme vid den fjärde fighten. Coachella, som är farmarlag till Seattle Kraken, har slagläge efter två vinster. Det krävdes tre övertidsperioder för att skilja lagen åt senast, föga förvånande fanns slutspels poängkung, Kole Lind, med i förarbetet till Ryker Evans avgörande balja. Innan dess noterades Calgary för två stolpträffar bakom Joey Daccord i Firebirds målbur. Det hade lika gärna kunnat vara Wranglers som haft matchbollar och det lutar åt att vi får se en ny, tight historia här. Vi tar det säkra före det osäkra och plockar med alla tecken i Palm Desert.

7. Ungern - Sverige 2
Sam Hallam har fått en kanonstart på sitt första VM som huvudtränare för Tre Kronor. Spelet har inte alltid varit fläckfritt, likväl har Sverige staplat tre raka segrar på hög där såklart straff-viktorian i det nordiska rivalmötet med Finland satt extra fint. Lucas Raymond lirkade in två straffar mellan benen på Emil Larmi, men har fortsatt mycket kvar att bevisa i fem mot fem-spelet. Mot en opponent av Ungerns kaliber är det inte otänkbart att det lossnar för Detroits påläggskalv. Nykomlingarna har visserligen spelat upp sig under turneringen och grejade två oerhört viktiga pinnar mot Frankrike, men här blir det emellertid att åka av för Istvan Bartalis och hans lagkamrater. Tvåa.

8. Tjeckien - Slovenien 1
Goda råd är dyra för Slovenien som inkasserade tredje raka förlusten i samband med 0-1-förlusten mot Norge. Matjaz Kopitars nederlagstippade gossar är ensamma om att ha poängnollan intakt i Grupp B och det mesta talar för att Lodjuren återigen tvingas harva i B-VM nästa år. Tjeckien har också en hel del att bevisa efter plumpen mot Lettland senast. Insatsen i segern mot Slovakien lämnade även den mer att önska och hittills har offensiven enbart kretsat runt Lukás Sedlák, Dominik Kubalík och Roman Cervenka. Ettan är såklart väldigt trolig, men Slovenien har trots allt vållat tjeckerna problem vid tidigare VM och får möjligheten att skrälla här. 1X2!

Kupongens kassaskåp!

Sverige
Ungern skrällde mot Frankrike under tisdagskvällen och lämnade därmed över jumboplatsen till Österrike. Tre Kronor är med sagt ett övermäktigt motstånd och detta ska bara kunna sluta med en klar svensk viktoria.

Varningens finger!

Slovenien
Ett långskott naturligtvis, men tjeckerna agerade sömnigt mot Lettland senast (3-4) och historiskt sett brukar inte Slovenien vika ned sig mot Tjeckien i VM-sammanhang.

162 rader
1. Finland - Frankrike 1
2. Kanada - Kazakstan 1
3. Hartford - Hershey 1x2
4. Rochester - Toronto Marlies 12
5. Texas - Milwaukee 1x2
6. Coachella - Calgary Wranglers 1x2
7. Ungern - Sverige 2
8. Tjeckien - Slovenien 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto