Powerplay Tips Onsdag 18/1

Publicerad på 17 Jan 2023 - 15:33

MrHockey

MrHockey

17 Jan 2023 - 15:33

Hockeyallsvenskan bjuder på full omgång under onsdagen och samtliga sju matcher återfinns på kvällens Powerplay. De överstreckade favoriterna avlöser varandra, något som gör det klurigt men där en fullträff sannolikt kommer att generera i fint kassaklirr. MoDo och Björklöven ges fullt förtroende medan AIK, Karlskoga och Västerås är tre favoriter i fara. Butiken stängs på Gotland med ett möte i Allettan Södra. Väl mött!

Spelstopp: 18:59

1. MoDo - Djurgården 1
Med 34 matcher under bältet söker Djurgården fortfarande efter stabilitet och trygghet i grundspelet. När inte JVM-målvakten Carl Lindbom längre står på huvudet och special teams harvar har förlusterna staplats på hög. Inför mötet med serieledande MoDo står Järnkaminerna på fem raka nederlag och det finns en överhängande risk att den sviten förlängs i Ö-vik. Utöver skadade John Norman och Alexander Ytterell har gästerna kämpat med sjukdomar i veckan och det är oklart vilket lag Garpenlöv mönstrar i Hägglunds Arena. MoDo ståtar med 40 inspelade poäng av 48 möjliga på egen rink och drar rättmätigt på sig favoritskapet här. Ettan singlas!

2. Björklöven - Södertälje 1
På tal om starka hemmalag hamnar vi osökt i Umeå där Björklöven ståtar med elva trepoängare på 16 försök och blott har kammat noll vid två tillfällen. Västerbottningarna stod för ett magplask borta mot Tingsryd (2-4), men studsade snabbt tillbaka genom att slå tillbaka Västervik med 4-3 efter sudden där bland annat LHC-lånet Eliott Ekmark hamnade i målprotokollet. Tabelltvåan har inte råd med att vila på hanen då närmast jagande lag, Mora IK, går på vatten och bara är sex poäng bakom med en match mindre spelad. Ytterligare ett pinnhål ned huserar Södertälje som inkasserade tredje raka vinsten via 5-4 efter sudden borta mot Vita Hästen. Spelet på resande tass har dock varit av blandad karaktär och känslan är att SSK kammar noll i Winpos Arena.

3. AIK - Tingsryd 2
AIK har rest sig på nio och fått med sig fem segrar sett över de sju senaste fighterna. Tilltänkta toppar som Muzito-Bagenda och Gynge har äntligen börjat leverera i paritet med lönekuvertet medan Claes Endre varit formidabel mellan stolparna. Senast blev Gnaget dock lottlösa när MoDo besökte Hovet och stockholmarna går inte heller säkert när formstarka Tingsryd tågar in i huvudstaden. TAIF var hänsynslöst effektiva i 4-2-skalpen hemma mot Björklöven och inkasserade därmed tredje raka segern. Flertalet SHL-klubbar har fått upp ögonen för målsprutan Anton Gradin som är en potentiell matchvinnare i en förmodad böljande tillställning. Den värdemässigt fina tvåan lockar i utgång. Gaffeln (etta-tvåa) är en lämplig lösning.

4. Östersund - Västervik 2
I slutet av november kändes det otänkbart att Östersund skulle behöva kämpa för kontraktet, men tiotalet omgångar senare återfinns nykomlingarna just ovan det negativa kvalstrecket med bara en pinne ned till Vita Hästen. Den snöpliga 1-2-förlusten mot Kristianstad förkunnade jämtarnas femte raka nollpoängare och den nionde torsken de sista tio omgångarna. Västervik kan redan nu börja ställa in sig på kvalspel, men mellan dessa gäng skiljer ytterst lite och VIK knep trots allt en pinne mot Björklöven så sent som i söndags. Streckas ettan upp till över 50 procent kan den gott lämnas därhän. X2 klickas i till spännande procent.

5. Almtuna - Mora 2
Almtuna har knäppt alla förståsigpåare på näbben och återfinns på en tämligen trygg sjundeplats i Hockeyallsvenskan. Målman Viktor Andrén har en stor del i Uppsalalagets framgång även om det var Oliver Håkansson som vaktade buren när AIS slog tillbaka Västerås med 3-1 på bortais. Robert Kimbys gossar har dock drabbats av ett par tunga skador, bland annat på William Proos, och den hyllade tränaren ser ut att tvingas gå med en tunn uppställning när ligans hetaste lag Mora gästar. Moras kulturbärare Johan Persson är i hisnande målform och kan mycket väl avgöra detta på egen hand. X2 torde räcka för att rätta grönt i Gränby.

6. BIK Karlskoga - Kristianstad X
Karlskoga följde upp “femettan” borta mot Vita Hästen med att lägga vantarna på bonuspoängen hemma mot Djurgården via 4-3 efter straffar. Västerås-floppen Jesper Kokkonen satte den avgörande straffen och har på sina inledande två fighter med BIK noterats för fyra poäng (2+2). Kristianstad blir dock ingen promenad i parken för värmlänningarna som trots allt bara löst en handfull trepoängare på hemmais denna säsong. Besökarna från Skåne har i sin tur fixat poäng i hälften av bortafighterna och är vid god vigör efter skalpen hemma mot Östersund i fredags. Den överstreckade ettan ackompanjeras av såväl krysset som den potentiella rensartvåan.

7. Västerås - Vita Hästen 2
Västerås tvingades för tredje gången denna säsong ge vika för Almtuna. Krislaget från gurkstaden slog ett nytt bottenrekord sett till prestation och var under långa stunder rejält pressade av ett på pappret kraftigt underlägset Almtuna som fullt rättvist vände runt ett 0-1-underläge till 3-1 i den sista perioden. I hopp om att få fart på underpresterande och överbetalda forwards har VIK lånat in JVM-spelaren Simon Robertsson från Skellefteå. Återstår att se om det gör någon skillnad mot Vita Hästen. Ettan målas upp till månen och är ett tecken som gott och väl kan fimpas i jakten på de större pengarna. X2 är ett läckert drag i ABB Arena Nord!

8. Visby-Roma - Halmstad X
Visby-Roma tog en blytung skalp borta mot Troja (3-2) där målman Oscar Leijon agerade segerorganisatör tillsammans med tvåmålsskytten Emil Öhrwall. Hans Särkijärvis öbor står på sju poäng efter fem omgångar och har därmed fått en godkänd start på äventyret i Allettan. Halmstad var väl så bra som Nybro fem mot fem, men två insläppta mål i boxplay samt 0-1 i eget powerplay sänkte hallänningarna i Liljas Arena (1-4). Här hoppas tränare Berggard på att ha Viktor Gagic tillbaka från sjukdom, i sådant fall har Hammers god skrällchans på Gotland. Plocka med alla tecken och jobba in X2 till fint värde.

Kupongens kassaskåp!

Björklöven
Björklöven fick med sig fem poäng hem från deras tre matcher långa roadtrip i södra Sverige. Hemma i Umeå är de grönklädda solida medan Södertälje har tämligen skrala siffror på resande skridsko. Stabil etta i björkarnas stad.

Varningens finger!

Vita Hästen
Vita Hästen hittas visserligen lägst ned i bortatabellen, men poäng i två av de tre senaste matcherna utanför Östergötland skvallrar om att Pållarna är på rätt köl. Västerås stod för en medioker insats mot Almtuna och är inte att lita på till dessa streck.

144 rader
1. MoDo - Djurgården 1
2. Björklöven - Södertälje 1
3. AIK - Tingsryd 12
4. Östersund - Västervik x2
5. Almtuna - Mora x2
6. BIK Karlskoga - Kristianstad 1x2
7. Västerås - Vita Hästen x2
8. Visby-Roma - Halmstad 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto