Powerplay Tips Onsdag 22/2

Publicerad på 21 Feb 2023 - 15:57

MrHockey

MrHockey

21 Feb 2023 - 15:57

Stort fokus på svensk ishockey på onsdagens Powerplay då sex matcher från Hockeyallsvenskan kombineras med dubbla strider i Allettan Södra. Grundseriens sista Stockholmsderby mellan Djurgården och AIK frontar kupongen och som grädde på moset har Svenska Spel valt att skjuta till 250 000 kronor extra. Mot åtta rätt!

Spelstopp: 18:59

1. Djurgården - AIK 2
Säsongens fjärde och sista(?) Stockholmsderby stundar i Globen när Djurgården och AIK brakar samman. Järnkaminerna gick segrande ur de två inledande, men senast drog Gnaget den längsta stickan och de svartgula har tagit kliv mot slutet och är sjätte bäst i ligan sedan årsskiftet. Gynge, Muzito-Bagenda, Rockwood och Krastenbergs har visat vägen i många matcher och ska kunna såra ett vingklippt Djurgården som endast kom till spel med fyra ordinarie backar i förlusten mot Björklöven. Den lägre streckade tvåan lockar initialt. Gaffeln (etta-tvåa) lämpar sig som lösning i en förmodat målrik match.

2. MoDo - Västervik 1
För ett par månader sedan tycktes MoDo ha ett ointagligt försprång i toppen av tabellen, men ångermanlänningarna har tappat rejält och blott gått segrande ur en av de senaste åtta matcherna. Ned till närmast jagande Björklöven skiljer blott tre pinnar inför de sex sista omgångarna. Karlins gäng har dock ett fördelaktigt schema med fyra fighter på egen rink. Västervik har fått upp lite fart mot slutet, 4-0 borta mot Karlskoga följdes upp med en straffseger i Norrköping där Ludwig Stenlund sänkte sina forna kamrater med sina dubbla kassar. I Ö-vik har gästerna dock torskat fyra raka. Stannar ettan under 70 procent är det en sund spik.

3. BIK Karlskoga - Östersund X
Tidigare långtidsskadade Juliuz Persson gick i bräschen när Karlskoga monterade ned Kristianstad på bortais. BIK-forwarden hängde två baljor i 5-2-segern medan pålitlige burväktaren Lars Volden räddade 39 av 41 skott. Värmlänningarna gjorde därmed ett litet ryck gentemot Djurgården i kampen om femteplatsen och kan dessutom passera fyran Södertälje om resultaten går deras väg under onsdagen. Östersund var under långa stunder det bättre laget hemma mot Mora, något skotten 28-16 påvisar, men i vanlig ordning höll jämtarna väl hårt i klubborna i de avgörande lägena. En liknande prestation av nykomlingarna kan bära frukt i Nobelhallen, där BIK gjort två svaga insatser mot Västervik och Hästen. Alla tecken och skrälljobb!

4. Björklöven - Södertälje 1
Tillbaka upp till de nordligare delarna av landet där ett mäktigt toppmöte står på menyn. Södertälje bussar upp till Umeå med bra energi i gruppen efter en stark hemmaseger mot MoDo. Kringlorna säkrade därmed poäng i femte raka matchen, men här finns det en hög risk att sviten når sin vägs ände. Björklöven har ligans näst bästa poängsnitt hemmavid och har dessutom spetsat forwardssidan ytterligare i och med Jens Löökes intåg i truppen. Södertälje tvingas klara sig utan poängligaledaren Linus Videll och har bara löst en trea i studentstaden sedan 2016. Bra spiketta!

5. Kristianstad - Mora 2
Det är fortfarande mycket upp och ner kring Kristianstad som efter “femettan” hemma mot AIK har tagit stryk av såväl Västerås som Kristianstad med stora siffror. Skadan på förstaspaden Filip Larsson kom minst sagt olägligt och mot BIK saknades även Jörgen Hanneborg. Det medförde till att nyförvärvet från Nyköping, Daniel Fahlström, kastades in mellan stolparna. En ovälkommen målvaktskarusell såklart, men till mötet med Mora är Hanneborg åter tillgänglig. Detsamma gäller Moras stöttepelare Daniel Ljunggren som missat en rad fighter på grund av skada. Dalalaget drar rättmätigt på sig favoritskapet, men då tvåan sannolikt lär streckas upp till över 55 procent blir valet att koppla på hela säkerhetsbältet.

6. Västerås - Vita Hästen 1
Västerås har växt under ledning av Tero Lehterä. Vändningen borta mot AIK senast torde ge råg i ryggen för västmanlänningarna som innehar den tionde och sista slutspelsplatsen. En pinne ovan VIK huserar Vita Hästen som även de kommer från en stark seger då MoDo slogs tillbaka efter straffar. Noterbart är att vinsten var östgötarnas första efter sudden/straffar efter tolv raka förluster efter OT dessförinnan. En skalp som mycket väl kan ge ringar på vattnet inför den rafflande upplösningen och med Marcus Eriksson samt Hugo Styf i strålande form ska inte Hästen räknas ut på förhand. Måla från vänster och så långt pengarna räcker.

7. Mariestad - Dalen 1
Det satt långt inne, men efter många om och men lyckades Mariestad ro iland säsongens sista derby mot Skövde (5-3). Nyförvärvet från Surahammar, André Astley Rydberg, presenterade sig i målprotokollet och kommer att bli en viktig kugge i jakten på en plats i Kvalserien mot Hockeyallsvenskan. Dalen tog även de en tung skalp i förra omgången då självaste Kalmar lades på rygg. En viktoria som grundlades av ett starkt powerplay där Winnipeg-draftade Anton Johannesson briljerade från blålinjen. 5-3-segern var med det sagt inte i paritet med matchbilden och känslan är att HCD kammar noll mot seriens just nu hetaste lag. Ettan singlas i Mariehus Arena.

8. Karlskrona - Troja/Ljungby 2
Karlskrona har fått upp farten i grevens tid. Med fyra segrar sista fem matcherna har Blekingelaget lämnat bottenträsket och har nu en slutspelsplats i egna händer. Ned till niondeplacerade Halmstad skiljer dock bara en futtig poäng och “Skalbaggarna” har ett tufft återstående schema med matcher mot Troja/Ljungby, Dalen samt Mariestad. Troja kamperar i sin tur om en topp 2-plats som ger en direktplats till den sista slutspelsrundan. Med spelare som Rommel, Hillding och bröderna Romfors att tillgå iklär sig gästerna favoritkostymen i en troligen tight och målsnål drabbning. Strecka från höger och gardera så långt lädret räcker.

Kupongens kassaskåp

MoDo
MoDos kräftgång till trots så ska inte ett avsågat VIK vålla till några större problem i Hägglunds Arena. Ångermanlänningarna är helt enkelt bättre på samtliga poster och tar tre välbehövliga poäng i striden om seriesegern.

Varningens finger!

Östersund
Östersund var på vippen att norpa poäng av Mora häromsistens och har äntligen fått in en pålitlig poängmakare även på forwardssidan i form av Trey Bradley. Spännande drag i Nobelhallen!

162 rader
1. Djurgården - AIK 12
2. MoDo - Västervik 1
3. Karlskoga - Östersund 1x2
4. Björklöven - Södertälje 1
5. Kristianstad - Mora 1x2
6. Västerås - Vita Hästen 1x2
7. Mariestad - Dalen 1
8. Karlskrona - Troja/Ljungby 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto