Powerplay Tips Onsdag 22/3

Publicerad på 21 Mar 2023 - 15:52

MrHockey

MrHockey

21 Mar 2023 - 15:52

Lillördagen är kommen och på kvällens Powerplay-meny syns åtta bataljer från den svenska första- andra- och tredjeligan. I SM-sluspelet har förhandsfavoriterna Skellefteå och Växjö övertaget medan Djurgården samt Mora ännu inte vet hur det känns att förlora i HA-slutspelet. Missa inte analysen, nu åker vi!

Spelstopp: 18:59

1. Luleå - Växjö 2
Växjö är två vinster från att avancera till semifinal. Detta sedan de trefaldiga svenska mästarna kört över Luleå med hela 7-2 i måndags. Snacka om proppen ur för Lakejerna som dessförinnan blott hade noterat ett mål bakom Lassinantti på två matcher. Smålänningarna fick äntligen igång spelet i powerplay där Joel Persson, Lukas Bengtsson och Robert Rosén stundom briljerade. Luleå hängde med hyfsat bra i två perioder, men drog på sig alldeles för många onödiga utvisningar för att ge sig själva en ärlig chans. Luleås tuffa åttondelsfinal mot Oskarshamn börjar ta ut sin rätt och mycket talar för att denna serie är över efter fem matcher. X2 låses in i Norrbotten.

2. Rögle - Skellefteå 2
Klasskillnaden har varit påtaglig i de två senaste Skellefteå-segrarna. 2-0 i Skåne följdes upp av 5-0 i Västerbotten där tvåmålsskytten Joakim Lindström blev tungan på vågen. Linus Söderström har hållit nollan två matcher i följd, men det ska sägas att HV:s guldkeeper från 2018 haft god hjälp av försvaret. Rögle går på knäna och det finns inte mycket som talar för en grönvit comeback i denna serie. Tvåan spikas i Catena Arena.

3. BIK Karlskoga - Djurgården X
Vi lämnar SM-slutspelet och riktar fokus mot det hockeyallsvenska slutspelet där Djurgården innehar pole positionen i kvarten mot Karlskoga. Stockholmarna gick segrande ur bägge mötena på Hovet och har i dagsläget full kontroll på serien. Linus Klasen var återigen briljant i rollen som spelfördelare medan pånyttfödde Fredrik Forsberg delade ut den ena läckra tacklingen efter den andra. Karlskoga gjorde alldeles för många misstag i spelet med puck och måste anamma ett enklare och rakare spel hädanefter. Det är alltid tufft att tåga in i Nobelhallen och då favorittvåan sannolikt blir hårt ansatt rekommenderas ett heltäckt bräde – 1X2.

4. Södertälje - Mora 2
Det var många som höjde på ögonbrynen när Mora valde Södertälje istället för Karlskoga som motståndare i kvartsfinalen. Med två raka vinster med sig i ryggsäcken till Södermanland har dalalaget onekligen valt rätt opponent. Efter en tämligen bekväm 4-2-seger i lördags var det klasskillnad mellan herrskapen i den andra ronden. Även om det matchavgörande 1-0-målet signerat Axel Sundberg var ett turligt sådant så saknades sannerligen inte lägen för MIK. Utan skadade Linus Videll har Södertälje förvånansvärt svårt att skapa något i offensiv väg. Upp till bevis för herrar som Pasic och Golovkovs att leverera i Vidells frånvaro om detta inte ska vara över efter fyra dueller. Tvåan först.

5. Tingsryd - Västervik 1
Spänningen är olidlig i kvalet mellan Tingsryd och Västervik. Lagen står på två segrar vardera inför Game 5 i Dackehallen denna onsdag. Västervik gjorde tveklöst deras bästa insats senast och ledde med 3-0 innan Västervik sprattlade till mot slutet och reducerade två gånger. Nyförvärven Josh Winquist och Christoffer Törngren hamnade i målprotokollet och bidrog således i allra högsta grad till 3-2-segern. Över hela kvalet har dock TAIF varit strået vassare och att det blir en lång serie talar för de grönklädda som förfogar över ett bredare material. Stannar ettan omkring 50-55 procent kan den gott singlas.

6. Vimmerby - Nybro 1
Vi håller oss kvar på småländsk terräng där Nybro bara är en seger från att säkra en plats i kvalserien mot Hockeyallsvenskan. Vikingarna avgick med två segrar på hemmais, men de satt långt inne. Framförallt den i söndags (2-1) då det endast återstod åtta minuter när backen Jesper Mångs hittade rätt bakom storspelande Robin Christoffersson i Vimmerby-kassen. Tigrarna skapade även de tillräckligt med chanser för att minst göra två baljor och ska på intet sätt räknas ut i Astrid Lindgrens hemstad. 1X är en intressant lösning till spännande procent.

7. Boden - Hudiksvall 2
Hudiksvall tappade 3-0 till 3-3 i den andra semifinalen mot Boden efter ett osedvanligt ras. När alla väntade på sudden klev Christoffer Jansson fram och stänkte dit 4-3 pucken 32 sekunder före slutet varpå vild glädje utbröt bland merparten av de 800 åskådarna i Holmen Center. Hudik Hockey leder därmed matchserien med 2-0 och har således matchboll i Boden. Segern senast innebär att Hudik vunnit samtliga sex möten med Boden denna säsong. Gästerna har ett enormt mentalt övertag på norrbottningarna som dock inte ska räknas ut. Höglund och Nyman är två klasspelare som mycket väl kan skjuta BHC tillbaka i serien. Tvåan först, ettan sedan.

8. Mariestad - Piteå X
Mariestad lyckades inte skaka av sig bussresan på drygt 100 mil inför den första semifinalen. Västgötarna hängde inte med i svängarna när Piteå skruvade upp tempot i den andra perioden och fullföljde i varje närkamp. 3-1 till PHC var ett rättvist utfall, men i den andra fighten var rollerna ombytta. Mariestad kom ut som ett helt nytt lag och körde över Piteå med hela 7-2. Slutspelets poängkung Jesper Lindén noterade 3+3 och drog även på sig ett matchstraff för en ful huvudtackling och är avstängd i nästkommande två matcher. Ett tungt avbräck för BoIS som streckas i högsta laget av tipparna. Alla tecken rekommenderas.

Kupongens kassaskåp

Skellefteå
Det råder ingen tvekan om att Skellefteå är två nummer större än Rögle som gick på knäna i Västerbotten senast. Det mesta talar för att SAIK vinner tredje raka i kvartsfinalserien.

Varningens finger!

Vimmerby
Spelmässigt har Vimmerby stått upp bättre än väntat mot ett på pappret riktigt vasst Nybro. Ett motiverat VH har vad som krävs för att reducera serien och tvinga fram en fjärde duell i Astrid Lindgrens hemstad.

144 rader
1. Luleå - Växjö x2
2. Rögle - Skellefteå 2
3. Karlskoga - Djurgården 1x2
4. Södertälje - Mora x2
5. Tingsryd - Västervik 1
6. Vimmerby - Nybro 1x
7. Boden - Hudiksvall 12
8. Mariestad - Piteå 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto