Powerplay Tips Onsdag 26/4

Publicerad på 25 Apr 2023 - 15:45

MrHockey

MrHockey

25 Apr 2023 - 15:45

Lillördagens Powerplay startar på svensk mark där MoDo har chansen att säkra en biljett tillbaka till SHL. I Extraliga kan mycket väl en mästare koras och i Mestis-finalen luktar det hemmaseger lång väg. En landskamp, dubbla NHL-fighter och två luriga strider från AHL-slutspelet finns även att sätta tänderna i. Häng med!

Spelstopp: 16:59

1. MoDo - Djurgården 2
MoDo fick med sig två vinster hem från Stockholm. Därmed har gänget från Ö-vik tre chanser att spela hem titeln i Hockeyallsvenskan och säkra en plats i svensk hockeys finrum. Ångermanlänningarnas fruktade offensiv har burit frukt i finalserien. När Dickinson, Woods, Aagaard, Bernhardt och Näsén får upp farten har DIF stabbiga backar svårt att hänga med. Järnkaminerna var emellertid oerhört nära att hämta ikapp ett tremålsunderläge senast och kan magikern Linus Klasen fortsätta dominera ska inte “Garpens” gossar räknas ut riktigt ännu. Ettan riskerar att målas upp i populäraste laget och då är det inte fel att vända på klacken och blicka mot högersidan – X2!

2. Mountfield - Trinec X
Efter att ha gått på pumpen i tre tighta bataljer i följd var det inte mer än rättvist att Mountfield fick dra det längsta strået i finalmatch nummer fyra. Radovan Pavlik blev den stora hjälten för Lejonen. En dryg halvminut in på övertiden lyfte 25-åringen in en retur bakom den annars så solida burväktaren Ondrej Kacetl i Trinec-kassen. Noterbart är att det totalt har gjorts fem mål under ordinarie speltid i de senaste tre finalmatcherna och att onsdagens hemmalag varit inblandade i fem sudden-avgöranden sett till de sju senaste slutspelsfighterna. Vi räknar med att det blir ännu ett nervkittlande drama och plockar med samtliga tecken.

3. Kiekko-Espoo - Imatran Ketterä 1
I Mestis-finalen hade Kiekko Espoo revansch att utkräva på Imatran Ketterä efter den snöpliga sudden-torsken i match 2. De blådressade fick också sista ordet i OmaSP Areena efter att de vänt ett 0-1-underläge till seger med 4-1. Aleksi Matinmikko öppnade målskyttet för Espoo, vilket var stjärnbackens sjunde mål i slutspelet och betydde ett nytt Mestis-rekord för en försvarare. Julius Rantaeskola stod i vanlig ordning för ett gediget jobb i båda riktningarna och fick dessutom kröna kvällen med att hänga 2-1-målet, som skulle visa sig bli matchavgörande. Espoo har varit det bättre laget i de två senaste tillställningarna och mycket talar för att de även får segerjubla i match 5. Ettan spikas.

4. Storbritannien - Ungern 1
Detta är den andra kampen i ett dubbelmöte där det första går av stapeln under tisdagskvällen, efter att dessa rader skrivs. Storbritannien trillade ur VM:s högsta division i fjol. Britterna får därmed ta nya tag i B-VM som i år spelas i Nottingham och börjar på lördag. GBR mötte nyligen Lettland i två matcher och där lyckades man knipa en av dessa. Ungern, som har kvalificerat sig för A-VM för första gången sedan 2016, har inte rosat marknaden under våren och kommer från dubbla nederlag mot Polen. Hadobás (Västerås) och Galló (Linköping) har inte levt upp till förväntningarna och i Milton Keynes slår gästerna ur underläge. Tänkbar spiketta.

5. Boston - Florida X
Boston har tagit initiativet i konferenskvarten mot Florida efter dubbla vinster i Sunrise. Bruins leder därmed med 3-1 i matcher och kan säkra avancemanget under natten till torsdag. Spelmässigt har det varit jämnare än vad resultaten indikerar, sett till expected goals är det nästan helt lika och Panthers har skjutit fler skott på mål. Den stora skillnaden lagen emellan är målvaktsspelet där Linus Ullmark varit utomjordiskt bra. 2-6 torsken senast kan mycket väl ha tagit udden ur gästerna, men då ettan blir hårt ansatt är det läge att rulla ut heltäckningsmattan och hålla en tumme för att Gustav Forsling och company lyckas snygga till siffrorna.

6. Colorado - Seattle 1
Det höll på att bubbla över i Climate Pledge Arena när Jordan Eberle avgjorde Game 4 i sudden. 3-2-segern var historisk då Kraken aldrig tidigare vunnit en slutspelsmatch på hemmais. Fjolårets nykomlingar gjorde en nästintill perfekt match från början till slut och hade bland annat avlossat dubbelt så många skott på mål som Colorado efter två perioder. Tack vare några individuella aktioner av MacKinnon, Makar och framförallt Rantanen stod det likväl 2-2 på tavlan efter 60 minuter. När serien vänder tillbaka till Denver tror vi att stjärnspäckade Avalanche, som möjligen får tillbaka Valeri Nichushkin, studsar tillbaka. Spetsen och målvaktsspelet avgör till Avs fördel och ettan kan gott spikas upp till 60 procent.

7. Calgary Wranglers - Abbotsford 1
Två lag som känner varandra väl ska mäta svärd i AHL:s andra slutspelsrunda. Bara under 2023 har dessa gäng stött på varandra tio gånger, och Calgary har dragit det längsta strået vid sex tillfällen. Wranglers slutade etta i divisionen och slapp därmed den ovissa förstarundan. Abbotsford tog sig hit genom att slå ut Bakersfield med 2-0 i matcher där Nils Höglander noterades för fyra poäng (2+2). Även Linus Karlsson får stort förtroende hos gästerna, inte minst i powerplay där den tidigare SAIK-forwarden hotar med sitt vassa direktskott. Knapp fördel Wranglers, men då värdet tycks hamna till höger välkomnas garderingar.

8. Colorado Eagles - Coachella Valley X
Samtidigt som Colorado och Seattle möts i NHL-slutspelet inleder deras respektive farmarlag en troligen jämn och lång serie i Calder Cup. Eagles slog ut Ontario Reign i raka matcher och det var svenske Oskar Olausson som gick i bräschen i den senaste bataljen. Den forna HV-forwarden gjorde såväl mål som assist medan den finske talangen Justus Annunen spelade stabilt mellan stolparna. Coachella Valley förespråkar liksom Eagles en offensiv hockey vilket borgar för en målrik och underhållande duell mellan två jämna lag. Med sunda streck åker alla tecken med.

Kupongens kassaskåp

Colorado
Colorados stjärnor med Rantanen, Makar och MacKinnon har varvat upp och trion blir tungan på vågen i denna Game 5. Bra etta!

Varningens finger!

Djurgården
Djurgården stod för en magisk tredje period senast och har ännu inte gett upp hoppet om en vändning. Den lågt streckade tvåan måste plockas med i mixen!

162 rader
1. MoDo - Djurgården x2
2. Mountfield - Trinec 1x2
3. Kiekko-Espoo - Imatran 1
4. Storbritannien - Ungern 1
5. Boston - Florida 1x2
6. Colorado - Seattle 1
7. Calgary W. - Abbotsford 1x2
8. Colorado Eagles - Coachella 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto