Powerplay Tips Onsdag 8/2

Publicerad på 7 Feb 2023 - 15:04

MrHockey

MrHockey

7 Feb 2023 - 15:04

Hockeyallsvenskan i stort fokus. Fem av åtta matcher hämtas under onsdagen från den svenska andradivisionen. Allettan Södra ståtar med resterande tre fighter. MODO skrinnar ut som en välmående favorit och skrällar med gott klös synar vi i Tingsryd samt Södertälje. Allt är klart, nu kör vi!

Spelstopp: 18:59

1. BIK Karlskoga - Björklöven 2
Toppmatch i Nobelhallen. Karlskoga har sedan Jesper Kokkonen klev in i handlingarna igen inte torskat en enda match under ordinarie tid. En otrolig effekt och Bikarna kommer givetvis ramla in som en av sex klubbar i topp. Nu är det däremot dags för värmlänningarna och herr Kokkonen att få bita i det sura gräset. Löven är i mycket gott skick och har med tanke på MODO:s mindre kräftgång faktiskt chansen att utmana om herren på täppan-positionen. Gästernas underliggande siffror är bra och frontgubbar som Schilkey, Pooley med flera spelar bländande offensiv ishockey. Fin spiktvåa.

2. Södertälje - Almtuna X
Södertälje kunde inte stå emot ett Djurgården på poängjakt. 3-4-förlusten i Stockholm var andra raka nederlaget på resande fot. SSK har Videll och Pasic i sagolikt fin form men här överskattas Kringlorna rejält. Almtuna har hoppat tillbaka in på segerspåret och AIS gör en klart godkänd säsong. Oskar Asplund har varit ett monster på sin backplats och framåt har Jesper Norbäck med många fler spelat trevlig hockey. En riktigt svårtippad duell i Scaniarinken med mäktigt värde till höger. Helgardera och jobba rödklädd knall.

3. MODO - Västervik 1
Karlin och hans stab har kört hårdträning med MODO den senaste tiden. Något som har kunnat synas på isarna runt om i landet på sistone. Poängmässigt är formen tveksam men spelet finns ändå där och laget i stort är fint med påfylld bredd i form av Brickley, Vela och Halloran. Nu ska de två förstnämnda herrarna stångas mot sina gamla lagkompisar. Västervik kommer norröver och det är ett bortalag som efter två raka nederlag får ställa in siktet på negativt kval. Avståndet till säker mark är för långt och på resande tass har bara Vita Hästen nypt färre poäng. Ettan är spikad och klar.

4. Östersund - AIK X
Efter två raka vinster i back-to-back-duellen mot Västerås så har AIK skapat sig riktigt gott utrymme nedåt. I ABB Arena visade linan med Rockwood, Muzito-Bagenda och Krastenbergs upp fina tendenser återigen och de svartklädda laddar för en vår med hopp om åttondelsfinalhockey. Östersund borta blir dock ingen walk in the park. Gnaget torskade stort senaste gången laget besökte Jämtland men svarade ungefär en månad senare med att köra över ÖIK hemma på Hovet. Mycket oviss match med viktiga poäng på spel. 1X2.

5. Tingsryd - Djurgården 1
Tingsryd har gjort ett klart godkänt 2023. Fem av tio matcher har TAIF vunnit den senaste tiden och inför avslutningen av grundseriespelet har smålänningarna också fyllt på truppen med både Filip Nordberg och Ludvig Claesson är också på plats sedan en tid och har gjort det riktigt bra. Djurgården har fortsatt massor att bevisa. Spelet är ojämnt och även om det rasslat in några segrar på slutet så finns fortsatt en osäkerhet runt laget och hur femmorna är byggda. Att bara resa ner till Dackehallen en trött onsdag och hämta tre poäng finns inte på kartan. Bra etta.

6. Nybro - Dalen 1
Daniel Josefsson har fått en tuff start på sitt tränaruppdrag hos Dalen. 2-6 i gumpen mot Troja/Ljungby var ingen bra insats från gästernas sida. 4-3-segern mot jumbon Skövde var inte heller någon spelmässig insats som går till historien. Nybro på tur. Vikingarna har häng på förstaplatsen även om värdarna åkt på ett par tröttsamma nederlag på slutet. I grunden är ändå hemmalaget byggda för att utmana om en plats i Hockeyallsvenskan och givetvis ska inte Dalen kunna störa över 60 minuter inför en fanatisk hemmapublik. Spik.

7. Visby/Roma - Karlskrona 2
Karlskrona är klubben i den södra Allettan som underpresterat mest. Skalbaggarna hade en hel del förväntningar på sig men har inte kunnat leva upp till dessa. Blekinge-klubben huserar som nästjumbo efter elva matcher och goda råd börjar bli rejält dyra. Visby/Roma har inte heller rosat någon marknad. Ett vanligtvis urstarkt hemmalag står fortsatt utan trea på ön under tiden i Allettan. Magnus Sundquist och hans mannar ska kunna resa hem med åtminstone poäng. X2 är en stark rek.

8. Skövde - Tranås X
Skövdes två senaste veckor har varit i moll. Sex raka förluster och en jumboplats i tabellen. SIK har inte räckt till. Tranås har under slutet av januari och början av februari spelat lite bättre. Arto Miettinen har stabiliserat försvaret och förstalinan med Nilsson, Andersson och Polin ser ganska vass ut. I det vändande mötet vann SIK med 6-5 i en öppen och rolig tillställning. Räkna återigen med en jämn batalj utan klar segrare. Tidigt dunkar vi därför på med hela spannet av tecken. Helgarderingen avrundar kvällens bong.

Kupongens kassaskåp

MODO
Karlins mannar är fortsatt etta i Hockeyallsvenskan och modoiterna ska utan större bekymmer kunna stänga ner jumbon Västervik. Stabil spiketta.

Varningens finger!

Tingsryd
Djurgården överskattas rejält i Dackehallen mot ett Tingsryd som varit tuffa att ha att göra med under 2023. 1X i match 5 är kupongens viktigaste tecken.

162 rader
1. Karlskoga - Björklöven 2
2. Södertälje - Almtuna 1x2
3. MODO - Västervik 1
4. Östersund - AIK 1x2
5. Tingsryd - Djurgården 1x2
6. Nybro - Dalen 1
7. Visby/Roma - Karlskrona x2
8. Skövde - Tranås 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto