Powerplay Tips Onsdag 8/3

Publicerad på 7 Mar 2023 - 15:16

MrHockey

MrHockey

7 Mar 2023 - 15:16

Onsdagens Powerplay bjuder i sedvanlig ordning på ett gäng hockeyallsvenska fighter. Två matcher återstår för de flesta lagen när seriesegraren och det sista kvallaget ska fastslås. I Hockeyettan inleds semifinalerna under tisdagen, efter att dessa rader har satts på pränt. Hur det gick i runda 1 mellan Mariestad - Borlänge samt Visby - Karlskrona vet de som läser denna analys efter 21:30 på tisdagskvällen. Lycka till!

Spelstopp: 18:59

1. MoDo - Södertälje 1
Efter en succéartad höst har MoDo stött på en hel del hinder under vårsäsongen. Ångermanlänningarna har dock tagit några bastanta kliv närmare slutspelsformen via poängplock i sex raka matcher. Nick Halloran har äntligen stänkt dit sina första påsar i MoDo-skruden medan Jinesjö Karlsson axlat rollen som vikarierande förstacenter på ett föredömligt sätt. Södertälje kopplade greppet om fjärdeplatsen i måndags i och med Tingsryds skräll mot Djurgården. Kringlorna har dock ett tufft återstående schema med matcher mot MoDo och Löven. Formen är det visserligen inget fel på, men utan MVP:n Linus Videll får Kringlorna svårt att färga i Hägglunds Arena. 1X torde räcka för grön bock.

2. Björklöven - Västervik 1
Den satt onekligen långt inne, men efter många om och men lyckades Björklöven hitta rätt bakom Johan Gustafsson. Därefter tillkom två kassar av bara farten och Umeålaget hemmabesegrade Västerås med 3-0. Fredric Weigel blev stor matchvinnare i dennes comeback och inför slutspurten har tränare Stråhle nästintill full trupp att tillgå. Västerviks jumboplats är cementerad och tränarteamet lär inte chansa med slitna och/eller småskadade spelare. Allt talar för en komfortabel hemmaseger i Winpos Arena. Ettan är kupongens enklaste singel.

3. BIK Karlskoga - Kristianstad 2
Någon ensidig historia tror vi däremot inte att vi får se när vi skiftar fokus mot klassiska Nobelhallen. Utgången av denna match är endast av akademisk betydelse för tabellsexan Karlskoga som inte kommer att ta igen sex poäng och 17 mål på femman Djurgården. Desto mer betydelsefull är den för Kristianstad som behöver ordna en poäng för säkra kontraktet och vinna under ordinarie tid för att möjligen ha chans på slutspel inför den sista omgången. Även om det inte räckte till poäng mot varken MoDo eller Mora stod skåningarna för gedigna insatser och med hänsyn till förutsättningarna blir valet att kasta den gravt överstreckade ettan i sjön. X2 liras till magiskt värde!

4. Vita Hästen - AIK 1
AIK har sannerligen haft sina ups and downs denna säsong, men stockholmarna kan åtminstone glädjas åt att man får chansen i slutspel. Sex pinnar och 21 mål ned till Östersund under strecket kommer Gnaget givetvis inte att sjabbla bort. Med hänsyn till lagets enorma problem på bortais (näst sämst i klassen) är det av högsta vikt att man slår vakt om rådande position som åtta i tabellen. Vita Hästen kamperar å sin sida för att nå slutspel och är precis som stockholmarna ett utpräglat hemmalag. Poäng i 19 av 25 fighter i Himmelstalundshallen är synnerligen starka papper av östgötarna som får gälla som knappa favoriter. Måla från vänster och fortsätt så långt stålarna räcker.

5. Västerås - Mora 2
Med en handfull poäng ned till Östersund ska det mycket till för att Västerås ska missa slutspel. Mellan Västerås och ÖIK hittas Vita Hästen, som står på en pinne mindre inspelad än VIK. Ännu kan dock inte västmanlänningarna ropa hej då två tuffa möten med Mora och Kristianstad återstår. Defensiven är förbättrad under Tero Lehterä, istället har offensiven blivit lidande där de gulsvarta alltjämt saknar skadade Mikael Frycklund som i sina bästa stunder är en av ligans vassaste centrar. Mora har tagit sig ur svackan och vunnit sju av de åtta senaste matcherna. Daniel Ljunggren är tillbaka vid sina sinnens fulla bruk och axlar en viktig roll mellan snipern Johan Persson och genombrottsmannen Fabian Ilestedt. Dalalaget har chansen att säkra tredjeplatsen och drar rättmätigt på sig favoritskapet i ABB Arena. Tvåan öppnar.

6. Almtuna - Östersund X
Almtuna kommer att landa in på en imponerande sjundeplats. Det innebär att upplänningarna får hemmaplansfördel i åttondelen. Det var aldrig något snack om saken när AIS fick på läppen borta mot Djurgården senast (0-3) när Viktor Andrén vilades. Det är inte otänkbart att förstekeepern återigen får lite välbehövlig vila inför vad som komma skall. Det utbröt vilt jubel när Östersund säkrade kontraktet efter 6-4 hemma mot Vita Hästen. Jämtarna har en avlägsen chans att nå slutspel, men då krävs det att man åtminstone löser fem poäng i fighterna mot Almtuna och Djurgården samtidigt som flera andra resultat går deras del. Gissningsvis är jämtarna nöjda oavsett och kan precis som värdarna spela helt utan press. Krysset öppnar i en förmodat jämn och målsnål drabbning. Måla tvärs över om börsen tillåter.

7. Mariestad - Borlänge 1
Mariestad gick som tåget i de avslutande omgångarna av Allettan Södra och kliver in i slutspelet med målsättning av ta sig hela vägen till Kvalserien. Borlänge, som har tagit sig hit via spel i fortsättningsserien, stod överst på västgötarnas önskelista och det råder ingen tvekan om att BoIS äntrar denna bäst av 5-serie med ett tungt favoritskap vilandes på sina axlar. Det tillresta dalalaget, som leds av den erkänt skicklige lagkaptenen Patrik Elfsberg, ska inte kunna hota ett stjärntätt Mariestad över fem fighter. Ettan är en potentiell spik, men glöm inte bort att avvakta resultatet från tisdagens holmgång.

8. Visby/Roma - Karlskrona 2
När övriga sju lag hade gjort sina val fanns enkom Karlskrona kvar att välja för Hans Särkijärvi och dennes Visby/Roma. Lagen möttes två gånger i Allettan Södra och där fick öborna med sig fyra av sex poäng. På pappret är det däremot inget snack om att KHK är det bättre laget och kan meriterade spelare som Alexander Bergström, Filip Cruseman, Mikael Roslund och John Henrion växla upp ett par snäpp blir Blekingegänget en tuff nöt att knäcka över fem matcher. X2 är en tänkbar lösning såvida inte procenten skenar iväg på högerflanken.

Kupongens kassaskåp

Björklöven
Björklöven går för serieseger och lär således inte vila på hanen när jumbon tillika kvalklara Västervik gästar Winpos Arena. Ettan är lika säker som både odds och streck antyder.

Varningens finger!

Kristianstad
Kristianstad slåss för sin existens i Hockeyallsvenskan och ska ses med god chans att störa Karlskoga som kommer att landa in på en sjätteplats. Motivationsfaktorn väger tungt i Nobelhallen. X2 är en spännande lösning!

144 rader
1. MoDo - Södertälje 1x
2. Björklöven - Västervik 1
3. Karlskoga - Kristianstad x2
4. Vita Hästen - AIK 1x2
5. Västerås - Mora x2
6. Almtuna - Östersund 1x2
7. Mariestad - Borlänge 1
8. Visby/Roma - Karlskrona x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto