Powerplay Tips Tisdag 15/2

Publicerad på 15 Feb 2022 - 09:52

MrHockey

MrHockey

15 Feb 2022 - 09:52

Tisdagens äventyr inleds i Svedala då en trio fajter från SHL ackompanjeras av kvällens enda möte i Hockeyallsvenskan. Därefter styr vi kosan ut i Europa då Tyskland, Danmark, Slovenien och Österrike ska besökas. Mot åtta rätt!

Spelstopp: 18:591. Skellefteå - Örebro 2
Rutinerade herrar som Jocke Lindström, Melker Karlsson och Oscar Möller var på spelhumör när Skellefteå gjorde processen kort med Malmö i söndags. Det hela slutade 7-3 till värdarna i Skellefteå Kraft Arena och denna tisdag är det dags för Örebro att försöka fälla serieledaren i Västerbotten. Besökarna från Närke saknar alltjämt Rodrigo Abols, men har ändå vad som krävs för att slåss om segern här. Mycket kommer att handla om huruvida tongivande spelare som Robin Kovács och Emil Larsson har en bra dag på jobbet. Med allt värde till höger åker X2 med i ett tidigt skede. Helgardera helst.

2. Frölunda - Färjestad 1
Färjestad, som inte varit i hetluften sedan den 3:e februari, tvingas fortsatt klara sig utan OS-trojkan Johansson, De La Rose och Rydahl. Det innebär att Joha Pennerborns vargar saknar sina tre bästa centrar. Även fast Frölunda också har några gubbar i Peking för tillfället (Fohlin, Friberg och Spacek) har göteborgarna högre kvalitet i spelartruppen och kan således fylla igen luckorna på ett bättre sätt. Joel Lundqvist och company ska därmed ses med god chans att ta tre poäng i Scandinavium. Ettan är en bra spik hela vägen upp till 50 procent!

3. Rögle - Växjö 1
Rögle har radat upp tre raka segrar trots att de grönvita saknar poängkungen Adam Tambellini, som representerar Kanada i de Olympiska spelen. Dessutom saknas även Tambellinis kedjekompis Dennis Everberg som förbereder sig för en kvartsfinal mot just Kanada i detta nu. Växjö är även de försvagade (Holmberg, Kalnins och Rieder är OS-uttagna) och Sam Hallams gäng befinner sig i det stora hela långt ifrån den nivå de var på under guldsäsongen i fjol. Lakers har gått på fem minor i de sju senaste fajterna och bör få svårt att utmana om segern i Ängelholm. 1X känns tryggt.

4. AIK - Tingsryd 1
Kvällens enda möte i Hockeyallsvenskan är det mellan AIK och Tingsryd, där de förstnämnda inte helt oväntat drar på sig favorit-kostymen på Hovet. Gnaget ståtar med tre raka segrar i hemmaborgen. Lirare som Semjonovs, Setkov och Weigl låg bakom det mesta när värdarna slog tillbaka Almtuna med hela 5-0 i sin senaste hemmamatch. TAIF föll med 2-5 senast värdarna stod på andra sidan och de grönvita har dessutom varit ojämna på resande skridsko mot slutet. Det mesta talar för att AIK löser fjärde raka segern i huvudstaden. Bra spiketta!

5. München - Straubing 2
Red Bull München är som vanligt en av de tydliga guldkandidaterna i DEL, men den tyska storklubben har dock visat upp en dalande form mot slutet. 1-3-förlusten mot Eisbären Berlin följdes upp med att “Tjurarna” nollades av Tappara i Champions Hockey League (0-3). Hemmalaget går med tanke på detta inte säkert när Straubing kommer på besök. Luleå-bekantingen Kael Mouillierat och hans kamrater har övertygat den senaste tiden då “Tigrarna” vunnit tre av de fyra senaste fajterna, bland annat mot ligatrean Adler Mannheim. Gästerna är långt ifrån chanslösa i detta Bayern-derby. Samtliga tecken åker in i vad som kan bli en jämn tillställning.

6. Frederikshavn - Rungsted 1
Rungsted är regerande mästare i Metal Ligaen, men den danska storklubben har inte visat några mästartakter den senaste tiden. Tre raka förluster är inget vi är vana att se från “Hjortarna”. Frederikshavn har kammat noll i sina tre senaste möten med gästerna, men borde ha god möjlighet att bryta den negativa trenden hemma i Nordjyske Bank Arena denna tisdag. “Hökarna” kan besegra samtliga lag i den danska högstadivisionen på en bra dag, men då krävs det främst att förstalinan, med Jensen och Brinkman i spetsen, levererar. Påbörja målandet från vänster.

7. Olimpija - EC KAC 2
Två dueller från ICE Hockey League tar kupongen i mål och första anhalt i denna multinationella liga är slovenska Ljubljana där hemmalaget HK Olimpija ställs mot ett på pappret starkare EC KAC. När sällskapen möttes på samma plats dagen före nyårsafton vann de rödvita besökarna från Klagenfurt med hela 5-1 efter att lagets andrafemma bjöd på show. Bland annat stod högervingen Johannes Bischofberger för ett mål och två målgivande passningar. Värdarna är dock inga duvungar ska sägas, vilket de visade genom att vinna mot Red Bull Salzburg senast de var i farten. Tvåan agerar utgång, men garderingar välkomnas.

8. EC Graz - Vienna Capitals 1
“Svenskmöte” från Österrike där Anton Karlssons Vienna gästar Christian Engstrands, Carl Ackereds och Simon Hjalmarssons EC Graz. Den sistnämnde stod för en stark prestation mot det ungerska topplaget Fehérvár häromsistens då den tidigare Frölunda-stjärnan och hans kamrater i förstakedjan låg bakom det mesta i 4-1-segern. “99:orna” är klart bättre än gästande Capitals, som varit usla utanför hemstaden denna vinter. Fem raka nederlag på bortais vittnar om detta. Ettan är en suverän spik hela vägen upp upp till 55 procent!Kupongens kassaskåp
EC Graz
Simon Hjalmarsson och hans EC Graz är rättmätiga favoriter när Anton Karlsson och company i Vienna Capitals gästar Merkur-Eisstadion. Gästerna har fem raka bortaförluster i ryggsäcken och riskerar att fortsätta på samma spår mot ett på pappret bättre hemmalag. Trolig etta.

Varningens finger!
Örebro
Skellefteå leder alltjämt SHL, men västerbottningarna svävar ändå i fara mot ett Örebro som ståtar med en av ligans bästa spelartrupper. Gästerna tvingas visserligen fortsatt klara sig utan Rodrigo Abols, men då SAIK bland annat saknar Jonathan Pudas bör avbräcken ta ut varandra. Hela upp och jobba högersida!

162 rader
1. Skellefteå - Örebro 1x2
2. Frölunda - Färjestad 1
3. Rögle - Växjö 1x
4. AIK - Tingsryd 1
5. München - Straubing 1x2
6. Frederikshavn - Rungsted 1x2
7. Olimpija - EC KAC 1x2
8. EC Graz - Vienna Capitals 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto