Powerplay Tips Torsdag 23/12

Publicerad på 22 Dec 2022 - 15:04

MrHockey

MrHockey

22 Dec 2022 - 15:04

Det är dagen före julafton. Någon rast eller ro är inte att vänta för spelarna i Schweiz då de flesta klubbarna, två dagar i rad, ska slåss om viktiga poäng i National League. Förutom sju strider från alplandet ska vi även titta till nationens U20-lag som går i klinch mot Juniorkronorna i uppladdningen inför JVM. Analysen står redo, varsågoda!

Spelstopp: 19:44

1. Schweiz U20 - Sverige U20 2

Sverige var precis som väntat utan vidare chans mot USA då U20-nationerna som bäst laddar upp inför ett stundande JVM. Amerikanerna vann med klara 5-1 där vi framförallt ska kunna förvänta oss mer av herrar som Rosén, Lysell, Östlund, Öhgren och Lekkerimäki. Nya möjligheter nu. Schweiz på menyn. Alpnationen fick för några dagar sedan rejält på läppen av Kanada och ska dessutom upp i ringen under natten mot fredag. Vi kan därför räkna med ett slitet rödvitt sällskap som möjligen också kommer rotera en del. Tvåan först men med risk för hård svensk streckning får vi snabbt pressa in en eller annat gardering med start från mitten.

2. Zug - Rapperswil 1

Möjligen är Zug en aning mätta efter flera år av framgång. Inför torsdagens holmgång mot Lugano borta så har Tjurarna tre raka nederlag. Därefter är det dags för Tangnes och hans mannar att testa lyckan hemma mot Rapperswil. Ett motstånd som under hösten ändå passat tämligen bra. Lakers har på två försök mot Zug enbart mäktat med att peta in en puck och därmed finns två raka nederlag noterat inbördes. Gästerna går dessutom en stentuff duell under torsdagen mot Biel. Ettan kan faktiskt testas som singlel.

3. Ambrì - ZSC Lions X

Ambrì lirar mot superjumbon Ajoie dagen innan det är match mot ZSC. Värdarna spås få en tämligen bekväm resa på isen i Raiffeisen Arena och sett till helheten som Spacek och company levererat under hösten finns det mest bara positiva saker och säga. Grönborgs lejon från Zürich är dock ingen lätt nöt att knäcka. Formen är bland de bättre i National League och spelet på resande tass har också varit till belåtenhet. Bortalaget har också fem raka segrar inbördes även om två av dessa har kommit i sudden eller på straffar. Svårt, vi chansar därför inte. 1X2.

4. Lausanne - Ajoie 1

Kvällens i särklass enklaste spik letar sig in i Lausanne. Ajoie är lika usla i år som i fjol. Martin Bakos och hans lagkamrater har ett tvåsiffrigt antal poäng upp till negativt kvalspel och på resande tass visar jumbon två vinster på 15 försök. Siffror som blir än värre nu. Lausanne har visserligen underpresterat en hel del denna höst men besitter ett bra lag där ledande herrar som Kovacs, Sekac, Salomäki och Riat haft tämligen fin utdelning. Att hemmalaget dessutom inte spelar match under torsdagskvällen gör givetvis ettan än mer trolig. Spik.

5. EHC Biel - Bern 1

Derbydags vid Bielersee-sjön. Båda dessa herrskap har gjort bra saker under säsongens första 30 matcher och befinner sig en bra bit upp i tabellen. Värdarna är framförallt ruskigt stabila på egen is. Sedan åttonde oktober så visar Jesper Olofsson och hans lagkamrater upp inte mindre än tolv trepoängare på 13 försök. Det är smått sensationella siffror. Björnarna från den närliggande huvudstaden kan dock inte räknas bort. Båda matcherna hittills i år har varit tokjämna och slutat med uddamålssegrar för Biel. Möjligen drar också besökarna en liten fördel av hemmamatch under torsdagen mot ett något mer humant motstånd (Kloten) jämfört med Biel som stångas mot tufft motstånd i form av Rapperswil utomsocknes. Helgardera tidigt.

6. Kloten - Lugano 2

Kloten har varit en pigg nykomling. Den klassiska svenskklubben har framförallt hemmavid haft stor framgång och bland annat besegrat toppklubbar som Servette, Zürich och Biel i Stimo Arena. Två strider har hittills utkämpats mellan dessa båda klubbar under hösten och Jeff Tomlinsons mannar kan skryta med dubbla triumfer. Lugano är i klart sämre skick och befinner faktiskt långt ner i tabellen. Truppen som helhet är hursomhelst välbyggd och att detta ska bli någon form av Kloten-defilering i mål är det inte tal om. En troligen hårt streckad etta ska tidigt få hjälp. 1X2 spelas.

7. Fribourg - Servette X

Inför säsongen var detta ett tilltänkt toppmöte men medan Servette stuckit iväg och mer eller mindre överträffat förväntningarna har Fribourg haft det betydligt kämpigare. Hemmalaget har varit i en tung formsvacka vilket inneburit fem förluster på sex försök innan Drakarna fick luft och pressade in en fin 7-4-skalp mot Lugano i veckan. Torsdagen innebär match för båda dessa herrskap. Värdarna är på besök i Zürich medan Genève-klubben lirar hemma mot SCL Tigers. Svårsiad strid återigen och med stor risk att tvåan blir hårt åtgången av svenska folket tar vi tidigt och blickar västerut. Alla tecken är lämpligt att få med ögonaböj.

8. SCL Tigers - Davos 1

Sista matchen för kvällen. Langnau im Emmental är platsen som ska besökas där SCL Tigers och Davos mäter svärd. Värdklubben har, trots en plats bland lagen i botten, haft en succéartad höst. Faktum är att Tigrarna redan nypt fler poäng i år än på hela fjolårssäsongen. I hemmahallen finns också poäng i sex av sju matcher sedan november. Davos föll vid sin senaste fajt i och med 2-3 i gumpen mot Biel. De gulblåa har också en förlust inbördes att notera då SCL vann med 3-1 i Davos i början av november. Ettan gillas skarpt och vi avslutar med att spika av Pesonen, Saarela och övriga i hemmadressen.

Kupongens kassaskåp

Lausanne

Kattens lek med råttan att vänta. Ajoie håller inte på denna nivå och får återigen smaka på en torsk i ligan. Banketta.

Varningens finger!

Lugano

Det skiljer inga ljusår mellan dessa klubbar och även om Kloten är bra för stunden har Lugano, spelare för spelare, ett minst lika bra lagbygge. Högersidan är tidigt ett måste.

162 rader
1. Schweiz U20 - Sverige U20 x2
2. Zug - Rapperswil 1
3. Ambrì - ZSC Lions 1x2
4. Lausanne - Ajoie 1
5. EHC Biel - Bern 1x2
6. Kloten - Lugano 1x2
7. Fribourg - Servette 1x2
8. SCL Tigers - Davos 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Ring Stödlinjen: 020-819100
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto