Stryktipset Tips 12/8

Publicerad på 11 Aug 2023 - 11:52

RoK_Bjornen

RoK_Bjornen

11 Aug 2023 - 11:52

Premiär för Premier League och även premiär för mig, RoK-Björnen. Framöver kommer ni få ta del av mina idéer kring drösvis med poolspel och därtill också kunna vara med på tåget via mina andelar som kommer släppas löpande.

På torsdagar läser ni mina första tankar runt veckans Stryktips. Detta innebär givetvis att på resans gång mot lördag och spelstopp kan saker och ting svänga om. Odds kan ändras och streck kan kliva iväg åt helt fel håll vilket gör att Spela Tillsammans-kupongerna inte alltid följer nedan analys till punkt och pricka.

13 matcher står till förfogande som brukligt och samtliga hämtas från den brittiska toppfotbollens underbara värld. Tidigt in på säsongen är analysen extra knepig men förutsättningarna är lika för alla och med 13 miljoner i jackpot, hög omsättning och flera riktigt fina drag finns alla möjligheter i världen att vi ska kunna träffa rätt.

Nu dansar vi loss - häng på RoK-Björnen!

Spelstopp: 15:59

***new_tipset_style***

1. Newcastle - Aston Villa X

Bongens mest överstreckade favorit kommer vi hitta i gråkalla Newcastle. Matchen startar 18:30 vilket innebär ett klassiskt hedge-läge där mindre system garanterat kliver på med fulltäckta brickor på annat håll och således spikar Skatorna. Jag väljer därför att smacka på med alla tecken tidigt. Spontant är min känsla att X2 kommer att betala ruskigt goa pengar om vi sitter med tolv runt middagstid. Aston Villa var ett av ligans stora utropstecken i fjol (tillsammans med Newcastle ska sägas) och Lejonen från Birmingham var också näst bäst av samtliga sällskap under vårens 15 sista strider. Silly-fönstret har inneburit möjligt status quo runt hemmalägret medan jag anser att besökarna är förbättrade med Tielemans, Diaby och Torres bland annat. Alla tecken!


2. Everton - Fulham 2

Everton hängde mot repet för andra säsongen i rad i fjol men räddades av en godkänd vår och en något överpresterande Dwight McNeil (småskadad nu) samt ett par tunga Doucoure-mål. Är Sean Dyche rätt man för jobbet som tränare i år låter jag vara osagt men pressen hänger tungt över värdarnas axlar och med en ny spektakulär arena bara året bort finns inte utrymme för spel på någon annan plats än i Premier League. Fulham kommer givetvis göra allt för att förstöra premiärfesten på Goodison. The Cottagers överpresterade något i fjol sett till underliggande siffror men truppen känns spontant bättre i år. Jiménez och Bassey är mäkta intressanta förvärv och för stunden är dessutom målkungen Mitrovic kvar. X2 ska prioriteras.


3. Bournemouth - West Ham 1

West Ham går en kamp mot premiärklockan. Edson Álvarez är precis signad och klar och innan The Hammers ska bussa mot sydkusten och lördagens premiär är tanken att Ward-Prowse ska ha landat och finnas spelklar. Är det möjligt? Kanske. Kommer jag ändra om mina tankar runt denna strid om så blir fallet? Troligen. Även Maguire ska stå med väskorna packade för att åka till London och delta i West Hams säsong men här verkar det fortsatt finnas en del att reda ut mellan Man United och David Moyes sida. En tränare som dessutom ser ut att hänga löst. Lugnare och skönare är det därför runt Bournemouth. Bill Foley har börjat strössla en del stålar över Körsbären men utan att på något sätt “göra en Todd Boehly”. Lugnt fint och prisvärt har Kluivert, Hamed Traorè, Miloz Kerkez samt Romain Faivre värvats in. Bourne känns spännande minst sagt. Jag tittar därför tidigt mot ettan.


4. Brighton - Luton 1

Luton gjorde det som ingen trodde var möjligt. Gästerna kickade boll mot Barnet och Yeovil i fjärdedivisionen så sent som 2018 och nu ska London-klubben upp och fajtas mot nationens största drakar. Efter att besökarna vann “miljardmatchen” mot Coventry så har sommarens transferfönster varit förvånansvärt lugnt. Det verkar som att lilleputten från huvudstaden har förlikat sig med att bli David i kampen mot Goliat säsongen igenom och vem är jag att döma dem för det. Rob Edwards och hans lärjungar kommer därmed aldrig spela under press och kan ligga på rulle och kontra bäst man vill. Något som vi kommer få skåda mot Brighton i premiären. Måsarna var ligans tredje mest passningsskickliga lag i fjol och snittade strax över 60 procent i bollinnehav. Här kommer denna siffra stiga mot 70-75 och då tror jag inte Luton orkar stå emot över 90 minuter. De Zerbis gubbar löser biffen och min första spik synas.


5. Sheffield United - Crystal Palace 2

Det blev dubbelt firande i Sheffield under våren. United klev tillbaka till Premier League samtidigt som rivalerna från nordvästra delarna av staden i form av Wednesday också tog ett skutt för spel i The Championship. För The Blades känns ändå återkomsten till Englands finrum som lånad tid. Truppen har massor av brister och även om Traoré är en spännande spelare på inkontot så skulle jag gärna se ytterligare förbättring på alla positioner. Crystal Palace har fått se Zaha lämna skutan. Inte speciellt oväntat och i ärlighetens namn kändes väl också fixstjärnan från Elfenbenskusten inte alls lika bra i fjol som vi sett honom tidigare. Lerma har plockats in och med en Eze som vuxit ut till landslagsman på senare tid finns det toppar som vida överstiger Sheffields. Upp mot 40 procent ser jag tvåan som en potentiell spik.


6. Birmingham - Leeds 2

Vi byter bok. Premier League-pärmen är stängd och vi förflyttar oss till den engelska andradivisionen för att ta kupongen hela vägen in i mål. Leeds hade gärna befunnit sig på en annan plats än St. Andrew’s. Gästerna ramlade som bekant ur den engelska ettan i fjol efter att framförallt defensiven rämnat. 78 mål var sämst i klassen och visst kan mycket skyllas på tuffa backskador men det är givetvis långt ifrån hela sanningen. Leeds mår något bättre nu men frånvarolistan är overkligt lång med tanke på att säsongen är i sin linda och hela sommaren har rehabiliteringen kunnat pågå ostört. Birmingham spelar ändå inte riktigt i samma liga. Spelare för spelare överglänser Leeds Blånäsorna trots nyss nämnda problematik. Hemmalaget smygrånade Swansea på poäng i premiären (1-1). Tvåan ritar jag ner först.


7. Huddersfield - Leicester 2

Huddersfield räddade sitt The Championship-skinn i fjol efter en fin forcering under våren. Tio av tolv möjliga poäng från mitten av april och framåt räckte till en 18:e plats. Frid och fröjd runt Hudds-lägret? Knappast! Tittar vi till underliggande siffror så var det på flera håll och kanter problem så det räckte och blev över. Klubben överpresterade mot xG, släppte till nära på 200 skott mer mot mål än vad man själva mäktade med samtidigt som passningsspelet var beklämmande dåligt bitvis. Torsk i premiären borta mot Plymouth blev det och nu väntar tuffast tänkbara motstånd. Leicester har fått vinka bye bye till bland annat Maddison, Barnes och Tielemans. Inget konstigt såklart med tanke på lagets position i seriepyramiden. Rävarna är ändå tillräckligt bra i år för att hållas som en uppflyttningskandidat och med detta sagt har besökarna inte råd att torska denna typ av matcher. X2 ska räcka.


8. Cardiff - QPR X

Säga vad man vill om Gareth Ainsworth men i mina ögon är inte den hårfagre coachen rätt man på rätt plats. QPR var bedrövliga i fjol och ligans klart sämsta lag från jul och framåt. The Hoops är inte förbättrade under sommaren även om jag gillar Begovic som sista utpost istället för Dieng som mer eller mindre bara gick och väntade på sommarlov. Dykes, Chair och Willock är en trio klass hos London-klubben som vi dock inte såg något alls av egentligen borta mot Watford i premiären (0-4). Men trots en mindre sågning av detta blåvita bortagäng så kan vi ändå inte ta att Cardiff kliver upp som 60-procentig favorit. Någon måtta får det ändå vara och förra säsongen lyckades inte ens walesarna peta in en balja mot Queens Park Rangers vare sig hemma eller borta. Krysset är ett självklart komplement till ettan och på riktigt stora system är detta en given helgardering i min bok.


9. Ipswich - Stoke 1

Mycket intressant strid gäller då Ipswich och Stoke ska mäta svärd på Portman Road. Gästerna har slutat mellan 14-16 plats i The Championship-tabellen fem år i följd. Definitionen av mellanmjölks-klubb således. Att truppen som de rödvita gästerna ändå kan ståta med i år ser intressant ut är det inget snack om däremot och jag tror inte att vi får se Stoke som en klubb sämre än en mittenplacering. Värvningen av Vidigal ser ut att falla ut helt perfekt och även Mmaee känns spontant som en riktigt spännande pjäs att få fästa blicken i. 4-1 i premiären mot Rotherham var ord och inga visor. Ipswich är nykomlingar i år. Förhandstipsen gör gällande att Traktorpojkarna ska finnas högt upp i tabellen och laget i stort är intressant. Då gamla klassiska “0-0-Stoke” inte finns längre känner jag mig bekväm med att jobba gubbe, etta-tvåa i match 9.


10. Preston - Sunderland 1

Sunderland gick på en nit redan i premiären då Ipswich vann med 2-1 på Stadium of Light. Fortsatt är jag en aning frågande till hur Netflix-gänget mår i år efter sin finfina säsong i fjol. Framförallt ser Sunderland inledningsvis något skakiga ut framåt i och med Ross Stewarts fortsatta frånvaro och med 14-målslånet från Manchester United i Amad Diallo har lämnat för att joina Lindelöf och company igen. Preston är svårplacerade. Att först kryssa mot Bristol City för att därefter ta stryk mot Salford i Ligacupen inger knappast något större förtroende. Truppen ser därtill inte heller särskilt märkvärdig ut. Två klubbar som famlar efter sin identitet. Återigen skippar jag krysset i den mån det går och kritar på med etta-tvåa.


11. Rotherham - Blackburn 2

Blackburn visade skärpa och klass under loppet av ett par minuter i första halvlek mot WBA. Markanday och Leonard fixade två Rovers-baljor och därefter orkade aldrig West Bromwich gå ikapp. Jag hade faktiskt inga större förväntningar på detta bortalag inför säsongen med tanke på tapp i form av både Brereton och Dack men Jon Dahl Tomassons grabbar imponerade på mig. Rotherham är ligans kanske sämsta lag på pappret och förra säsongen räddade Viktor Johansson klubben från nederlag flera gånger om. Svensken var den enskilt viktigaste spelaren för The Millers. Stannar oddset på tvåan runt 2,40 och procenten landar in i krokarna runt 45 så kan detta mycket väl bli en spik att greppa tag i.


12. Southampton - Norwich X

Southampton slutade sist i Premier League i fjol. Framförallt var det ett spel hemma på St Mary’s som ställde till det. Två vinster på 19 försök är direkt uselt och The Saints fann aldrig någon trygghet nere på sydkusten. Silly-sommaren håller också på att slita sönder värdarnas bygge. Det mesta tyder på att Ward-Prowse kliver över till West Ham vilken dag som helst och superlöftet Roméo Lavia kan lämna för Chelsea då The Blues kastat upp nära på 600 miljoner för belgaren som hemmalaget snabbt ska ta ställning till. Osäkerheten runt truppen är således stor och även om Norwich möjligen är ett något sämre lag på pappret ser jag ingen som helst anledning att blicka mot en hårt favoritbetonad etta. Kanariefåglarna har bra höjd i laget med en uppsida framåt med flera fina spelare trots saknaden av Pukki. Alla tecken!


13. West Bromwich - Swansea 1

Butiken stänger på The Hawthorns. WBA fick jobba sig tillbaka från ett tungt underläge i fjol då ett topptippat West Bromwich länge parkerade i botten av The Championship. Stabilare blev det under Carlos Corberáns styre och även om det inte räckte ända fram till playoff-spel så får en niondeplats anses bra. Swansea på menyn. Svanarna från Wales noterades för samma poäng (66) som WBA i våras och spelade ett snabbt passningsspel med stort bollinnehav som kännetecken. Gästerna är likvärdiga hemma som borta och kan med nytt blod i fören i form av Yates också skryta med ett något bättre anfall. Krysset måste således tidigt ackompanjera favoritettan.


Kupongens kassaskåp! - Brighton

Det finns egentligen bara en klar favorit på denna mycket svårtippade kupong och det är Brighton. Luton lever på ett välsmort kollektiv och entusiasm men här räcker inte laget till. Spikpistolen är bara att plocka fram.

Varningens finger! - Aston Villa

Lejonen från Birmingham var bra redan i fjol och kommer knappast vika ner sig i år. Truppen är fin och även mot riktigt tufft motstånd finns gott hopp om poäng. Kul högersida.

@tipset_table_start@[[ Newcastle - Aston Villa ::X[[Everton - Fulham::2[[Bournemouth - West Ham::1[[Brighton - Luton::1[[Sheffield United - Crystal Palace::2[[Birmingham - Leeds::2[[Huddersfield - Leicester::2[[Cardiff - QPR::X[[Ipswich - Stoke::1[[Preston - Sunderland::1[[Rotherham - Blackburn::2[[Southampton - Norwich ::X[[West Bromwich - Swansea::1@tipset_table_end@I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto
RoK_Bjornen -  11 Aug - 15:10
Tack Aston! Känns som en riktigt spännande men svår omgång. Bara hålla tummarna :)
Aston -  11 Aug - 15:03
Välkommen Björnen! Lycka till med raderna och tipsen framöver. Ser att vi har rätt lika tänk denna omgång så håller tummarna att lagen gör som vi vill :) / Aston