Stryktipset Tips 2/9

Publicerad på 31 Aug 2023 - 20:10

RoK_Bjornen

RoK_Bjornen

31 Aug 2023 - 20:10

Vi tar sikte mot ett riktigt fint Stryktips denna första september-helg. Matcher från Premier League och The Championship står för dörren och därtill har Svenska Spel sett till att 13 fina miljoner finns i jackpot. Är detta en bong där minst sjusiffrigt belopp finns inom räckhåll är frågan. Med tanke på hur utformningen är i och med majoriteten av favoriter under två gånger stålarna är hoppet om riktigt fina pengar stort.

Spela Tillsammans gör vi igen och två kuponger kommer att ligga öppet att ta rygg på för den som önskar. Som alltid är det först till kvarn som gäller och totalt 50 andelar går att knipa både när det kommer det lilla (104 kronor) samt stora (312 kronor) systemet. Som alltid är nedan analys bara ett första utkast och andelsspelet kan komma att se helt annorlunda när det väl går live.

Nu kör vi /RoK-Björnen

Spelstopp: 15:59

***new_tipset_style***

1. Brighton - Newcastle 1

Brighton fick smaka på ett riktigt bra omställningsspel signerat West Ham i förra omgången. 1-3-förlust hemma på sydkusten blev det trots att Måsarna behandlade bollen i 80 procent (!) av tiden. De Zerbis gubbar kommer gå på en del nitar efter vägen men truppen är vass och hemma kommer det vara mer undantag än regel att de blåvita tappar poäng. Newcastle är såklart inga duvungar. Isak och company har visat detta med tydlighet även i år men andra halvleken mot Liverpool senast hade extremt mycket mer att önska. Att tappa in dubbla påsar med en gubbe mer på planen, i ett sent skede dessutom, är direkt uselt. I kvällsmatchen lutar det återigen mot en spiketta.


2. Chelsea - Nottingham 1X2

Jag vet att Pochettino roterade kraftigt mot AFC Wimbledon i veckan och jag vet också att The Blues vann med 2-1. Med detta sagt finns fler frågetecken än utropstecken runt Chelsea. Skadeläget är inte optimalt och truppen känns i mångt och mycket inte helt samspelt. I en annan del av England hittar vi Nottinghams främlingslegion. Forest har också haft drygt ett år med sillyfönster av gigantiska mått. De rödklädda ser ändå ganska spännande ut får jag lov att säga och tittar vi till insatsen som Coopers gäng gjorde i Manchester mot United förra helgen så fanns det många bra saker att ta med sig från Old Trafford, trots förlusten. Visst kittlar helgarderingen i London.


3. Burnley - Tottenham 2

Burnley nöp en riktigt fin skalp i och med segern mot nyss nämnda Nottingham i Ligacupen tidigare i veckan. En seger som inte kom helt smärtfritt. Ekdal, Ramsey och Vitinho skadades samtliga. Statusen på trion är till två tredjedelar oklar. Svenskens knäskada såg inte alls bra ut och här får vi nog räkna med en längre frånvaroperiod. Illa. Spurs möter detta något skadeskjutna hemmalag i rättan tid därmed. Ett bortalag som visserligen tog stryk mot Fulham i nyss nämnda cup men som i seriespelet både sett bra ut framåt likväl som defensivt. Hittar vi tvåan runt 50 procent är jag inte alls främmande för att hamra in spiken på Turf Moor.


4. Brentford - Bournemouth 1X

Brentford fortsätter att imponera på mig. The Bees med kreativa krafter som Lewis-Potter, Wissa, Mbeuno med flera har tre matcher in i seriespelet ännu inte förlorat och London-klubben är välorganiserade från topp till tå. Thomas Frank gör ett ruggigt jobb med sitt lag. Bournemouth har inte riktigt fått den fart som jag trodde med tanke på hur sommarens fönster sett ut och med en riktigt mysig lineup som Körsbären numera kan stoltsera med, när alla är friska ska sägas! Bortalaget har ett gäng tunga avbräck för stunden och mot ett svårspelat Brentford måste coach Andoni Iraola med sitt team vara nöjda vid ett bärgat kryss i huvudstaden. 1X.


5. Coventry - Watford 12

Watford har sedan degraderingen från Premier League till fjolårets säsong ständigt varit underpresterande sett till förväntningarna. Något som resulterat i tränarbyten om och om igen samt en för stunden begränsad 15:e plats i en ännu ung The Championship-tabell. Bör Watford-fansen vara oroliga eller kommer de gulsvarta igång är frågan. Med tanke på hur underliggande siffror ändå är ska vi absolut få se Ken Sema och company lyfta i tabellen och redan borta mot Coventry finns gott hopp om poäng. De himmelsblå har visserligen haft gubbar som Van Ewijk och Palmer i spel på slutet men här råder ändå viss skadeproblematik och frågan är om dessa två lirar 100-procentig boll för stunden. Böljande batalj i siktet innebär att mitt tidiga drag är att plocka fram en klassisk gubbe. Etta-tvåa.


6. Ipswich - Cardiff 1X2

Ipswich fick ge sig hemma mot Leeds. Traktorpojkarna spelade en aning naiv defensiv fotboll och fick till slut se fyra bollar ramla in mot Påfåglarna. Nykomlingen är ett stort utropstecken i seriespelet och en playoff-plats finns absolut att sikta mot. Värdarna är ett av de mer kreativa lagen framåt i serien i och med 59 skott mot mål i det öppna spelet och en tillhörande xG på nära 6. Cardiff å sin sida tog en viktig seger mot Sheffield Wednesday hemma i fjärde omgången. Walesarna följde därefter upp triumfen i ligan med att slå tillbaka Birmingham i veckans Ligacup-möte. Gästerna känns en aning på gång och truppen i stort är intressant. Att skicka iväg Ipswich mot 60 procent och lämna ettan allena kommer i skrivande stund inte på fråga. Händer inget utmärkande framåt spelstopp är jag med stor sannolikhet framme med stora penseln på Portman Road.


7. Leicester - Hull 1X2

Nästa stora favorit som vi tidigt ska försöka gardera, hela vägen över, är Leicester. I detta djurmöte så har Rävarna fått en utmärkt start på säsongen via sex raka vinster i alla tävlingar och framförallt ett försvarsspel som imponerar. Ndidi, Vardy och Iheanacho är en trio klass och med nye stjärnan McAteer (tvåmålsskytt i senaste seriematchen) kommer de blåklädda bli att räkna med i den yttersta toppen i år. Tigrarna från Kingston upon Hull är dock ingen slagpåse i år. Gästerna har poäng i tre raka ligamatcher och Aaron Connollys fina spel efter återkomsten från sin skada har varit sensationell. I jakten på större pengar är högersidan på King Power Stadium viktig. Väldigt många system, även större, kommer att spika Leicester och då gäller det att våga gå emot. Hela!


8. Leeds - Sheffield Wednesday 1X

En rörig sommar och en rörig start på säsongen är knappast optimala förutsättningar för Leeds United. Lyckligtvis kanske klubben fick lite andrum efter 4-3-segern borta mot Ipswich i förra omgången och med Piroe in som ny spelman i offensiva led har förhoppningsvis värdarna hittat den anfallare som laget behöver. Sheffield W klev in som en “favorit” till att få respass ur The Championship i år. Med nära på en handfull matcher in på säsongen så tänker i alla fall inte jag gå emot spelbolagens take. Stålstadens ugglor är en aning för tunna i alla lagdelar och truppen är inte tillräckligt bred för att orka en hel och jobbig säsong i den engelska tvåan. 1X ska anses som ett lås på Elland Road.


9. Middlesbrough - QPR 1

Tittar vi till QPR:s lagbygge är det inte så tokigt. Blickar vi mot utfallet på planen är det däremot katastrof i mångt och mycket. The Hoops har vunnit en match så långt och förtjänar inte mer. De blåvita har en av ligans allra sämsta “zon-kartor” där endast i eget straffområde fler bolltouch finns inom laget kontra motståndarna. QPR lossar bössan på tok för sällan och coach Ainsworth har minst sagt en del att fundera över. Boro å sin sida underpresterar grovt. Truppen är välpolerad och ämnad för en strid i toppen. Framåt har det knutit sig för värdarna genom hela sensommaren men blickar vi mot all form av viktig statistik är det bara en tidsfråga innan hemmalaget lyfter. Finns chansen att spika ettan till okej procent så tar jag den.


10. Plymouth - Blackburn X2

Blackburn följde upp förra helgens fina triumf (1-0 borta mot Watford) med att fullkomligt massakrera Harrogate i Ligacupen under onsdagen. 8-0-segern på Wetherby Road var en galet imponerande insats och möjligen är Tomassons gäng bättre än vad vi alla trott. Plymouth borta känns dessutom som en lämplig uppgift för nya inspelade Rovers-poäng. Nykomlingen är inte riktigt uppe på samma nivå och tappet mot Crystal Palace (2-0 till 2-4) i cupspelet i veckan var över 90 minuter ingen vidare insats alls. X2 ser tidigt ut att bli mitt val på Home Park.


11. Rotherham - Norwich X2

Det fanns en del frågetecken kring hur tiden efter Pukki i Norwich skulle bli. Alldeles utmärkt är så långt svaret. Kanariefåglarna löser poäng i varje match laget ställer upp i för stunden och matar dessutom på med en hel del mål framåt. Rowe och Sargent är klass och även om defensiven ser något mer mänsklig ut så spelar det ingen roll om en boll trillar in lite då och då bakåt i och med en produktion i framkant som ligger på över tre mål per match. Rotherham var ett av lagen jag tippade allra längst ner i tabellen. The Millers har inte motbevisat mig och en tunn och inte jättespetsig trupp kommer få gigantiska bekymmer att hålla sig kvar. Krysset känns bara nödvändigt som gardering vid en överstreckad tvåa.


12. Stoke - Preston 1X

Preston har mot alla odds lyckats roffa åt sig tio av tolv möjliga poäng. Mycket imponerande av Ryan Lowe och hans mannar. Att det ska hålla någon längre tid tror jag ändå inte. The Lilywhites överpresterar rejält sett till underliggande siffror. Bland annat har gästerna, i det öppna spelet, expected goals-siffror runt 2,5. Bara sex klubbar har öppnat svagare sett till denna KPI. Stoke å sin sida spelar en rolig och offensiv fotboll numera. Vassa gubbar som Vidigal, Mmaee och Burger hittas numera i The Potters-tröjan och hemma på bet365 Stadium är värdarna ruskigt bra för stunden. Löser Preston ett kryss är det mindre jackpot för besökarna i mina ögon.


13. West Bromwich - Huddersfield 1X

Vi kliver i mål på The Hawthorns med det som möjligen blir kupongens hårdast streckade etta. WBA får stort förtroende av det svenska folket och då står vi här som något av en mindre motpol. Huddersfield må vara en klubb i obalans men Neil Warnock och hans mannar har fått oförtjänt mycket smörj inledningsvis. 0-4-torsken mot Norwich hemma är svår att snacka bort även om jag stundtals tyckte The Terriers spelade helt okej fotboll men med en backlinje som krackelerade. WBA borta är tufft såklart men besökarna visar faktiskt ganska tydlig plusstatistik mellan klubbarna de senaste åren. Krysset till dryga 20 procent är ett favorittecken som direkt från start ska ackompanjera ettan.


Kupongens kassaskåp!- Middlesbrough

QPR är svaga för stunden och The Hoops måste komplettera truppen under säsongen för att inte League One-spel ska vänta till nästa höst. Boro gör processen kort med London-klubben och tuggar i sig en tämligen enkel seger.

Varningens finger!- Hull

Hull underskattas mot Leicester borta och då vill vi snabbt vara framme med garderingspennan. X2 är kanonfina skrälltecken.

@tipset_table_start@[[Brighton - Newcastle ::1[[Chelsea - Nottingham ::1X2[[Burnley - Tottenham ::2[[ Brentford - Bournemouth ::1X[[Coventry - Watford ::12[[Ipswich - Cardiff ::1X2[[Leicester - Hull ::1X2[[Leeds - Sheffield Wednesday ::1X[[Middlesbrough - QPR::1[[Plymouth - Blackburn::X2[[Rotherham - Norwich ::X2[[Stoke - Preston ::1X[[West Bromwich - Huddersfield ::1X@tipset_table_end@I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto