Stryktipset Tips 26/8

Publicerad på 24 Aug 2023 - 13:53

RoK_Bjornen

RoK_Bjornen

24 Aug 2023 - 13:53

Strax över 60.000 kronor lyckades vi spela in förra helgen då stora Stryktips-spelet satt. En del motstuds när det kommer till den mindre kupongen gjorde att vi där tyvärr inte räckte hela vägen fram. Vi kliver hursomhelst in med mycket god känsla till ett nytt fint Stryktips med fokus på Premier League och The Championship.

Kupongen inleds med tre tämligen tunga favoriter. Här gäller det att gnugga geniknölarna länge för att klura ut vilken väg som är rätt att vandra. En eller kanske två av dessa skulle vi behöva gardera och därmed fälla. Kan Arsenal tappa poäng hemma på Emirates eller är det läge för Elanga att peta in en påse eller två mot sina gamla polare i Manchester? Jag har min tidiga uppfattning och nedan får ni en första inblick i hur mina tankar går.

Spela Tillsammans gör vi igen och två kuponger kommer att ligga öppet att ta rygg på för den som önskar. Som alltid är det först till kvarn som gäller och totalt 50 andelar går att knipa både när det kommer till både det lilla (104 kronor) samt stora (312 kronor) systemet. Som alltid är nedan analys bara ett första utkast och andelsspelet kan komma att se helt annorlunda när det väl går live.

Nu kör vi /RoK-Björnen

Spelstopp: 15:59

***new_tipset_style***

1. Brighton - West Ham 1

Kvällsmatchen spelas på AMEX Community Stadium. I min bok är detta en riktigt bra match för att singla Brighton. West Hams seger mot Chelsea kom i helt rätt läge för att det svenska folket skulle få upp tron på London-klubben och därmed kanske vi slipper se en skenande etta. Jag är givetvis helt medveten om att säsongen är i sin linda och underliggande siffror inte är tillfredsställande riktigt ännu. Men jag kan heller inte helt blicka förbi Brightons magnifika start. Åtta mål framåt, fin xG-statistik, flest skott mot mål av samtliga lag och överlägset flest skott på mål. De Zerbi fortsätter trolla med sitt lag. West Ham kommer som nämnt från en fin insats mot Chelsea häromsistens. Ward-Prowse visade direkt varför han kommer bli en av The Hammers viktigaste spelare i år men jag kan ändå inte se hur London-klubben på allvar ska kunna hota nere i söder. Ettan är lämplig att singla av hela vägen upp mot 65 procent.


2. Arsenal - Fulham 1

Fulham känns inte komplett. Sedan Mitrovic lämnat skutan finns ett stort hålrum att försöka fylla. Gästerna har skapat förvånansvärt lite chanser framåt med tanke på motstånd som Brentford och Everton. Fyra avslut på mål (två i snitt) är sannerligen inga roliga siffror vilket ändå gör att segern mot nyss nämnda Liverpool-lag blir mer imponerande. Här går däremot Fulham på pumpen rejält. Arsenal ser riktigt bra ut. The Gunners snubblade på det berömda snöret i fjol men verkar ha lagt i sexans växel från start denna sensommar. Nottingham och Crystal Palace har besegrats så långt och segrarna (2-1 samt 1-0) har varit i underkant. Mindre islossning nu. Ettan är bara att banka av.


3. Manchester United - Nottingham 1X2

Aurier låg bakom båda Nottinghams mål då Sheffield United besegrades hemmavid i andra omgången. En genomgående bra insats från Forest då 2-1-segern var välförtjänt. Nu kommer högre krav att ställas på de rödklädda från Sherwoodskogen. Manchester United på Old Trafford är sannerligen ingen enkel uppgift men att möta Ten Hags mannar i detta skeende av säsongen måste ändå vara bra. Arrangörsklubben har sannerligen inte kommit upp på den höjd som åtminstone jag förväntat mig. 1-0-vinsten mot Wolves satt minst sagt hårt åt och 0-2:an i baken mot Spurs var en produkt av en bra första halvlek utan offensiv skärpa för att därefter mynna ut i en tämligen trött andra halva. Jag tänker i ett tidigt skede gardera mötet på Drömmarnas teater hela vägen över.


4. Everton - Wolverhampton 12

Mycket intressant möte tar vid på Goodison Park. Everton fortsätter att vara ett mysterium. Truppen ser helt okej ut men något står inte riktigt rätt till i Liverpool. Calvert-Lewins skadeproblem fortsätter dessutom. Drygt 35 minuter mot Aston Villa fanns 26-åringen med på planen innan det var dags att återigen kliva av efter en kollision med Villas keeper Martínez. Noll poäng finns på hemmalagets konto så långt och noll poäng finns också på Wolverhamptons. Gästerna känns ändå som ett betydligt mer välmående fotbollslag. De gulklädda gjorde en riktigt vass match mot Manchester United borta i premiären och även om siffrorna rann ifrån något mot Brighton (1-4) så fanns ljusglimtar att syna även på Molineux. En tvåa runt 30 procent lockar mest, därefter tittar jag mot ettan.


5. Brentford - Crystal Palace 1

För tredje matchen i följd ska Brentford stångas mot ett Londonlag. Efter att ha kryssat mot Tottenham i premiären så visade The Bees klassen borta mot Fulham och körde i slutändan över The Cottagers med 3-0. Imponerande! Finns kraften hos Franks mannar att även utmana Crystal Palace och nypa en ny viktoria? Spontant tror jag det. Gästerna fick på läppen hemma mot Arsenal häromsistens (0-1) i en ganska trevlig tillställning. Dessförinnan lyckades Örnarna skörda en uddamålsvinst mot nykomlingen Sheffield United borta. Besökarna håller ihop fint längre bak i leden men är hur vi än vrider och vänder på det är Palace en aning uddlösa framåt. Eze har inte kommit till sin rätt längre fram i banan och saknaden av Zaha är tydlig. Ettan först.


6. Ipswich - Leeds 1X

I The Championship finner vi en nykomling som sannerligen inte visat någon inledande respekt. Ipswich har sprungit hem tre raka vinster och toppar därmed en tidig tabell (tre omgångar). Värdarna har via ett fint och välpolerat passningsspel tagit sig fram till massor med målchanser och totalt lassat iväg 52 skott mot mål. Siffror som bara ett par andra klubbar i ligan kan mäta sig med. Nu ska Traktorpojkarna upp i ringen mot ett Leeds som inte riktigt fått saker och ting att stämma i den engelska tvåan. Truppen är bra men visst är sommarens tapp av bland annat Rodrigo, Harrison och Roca kännbara. Segerlösa är Påfåglarna så långt och segerlösa tror jag också att besökarna kommer att vara efter helgen. 1X ska räcka.


7. Birmingham - Plymouth 1X2

Ett tungt streckat Birmingham har jag en aning svårt att hålla i handen. Visserligen är det kanske läge att lyfta på hatten inför John Eustace defensiva drillning av sitt lag under sommaren då värdarna ser väldigt stabila ut bakåt men i framkant önskar jag desto mer. Plymouth är nykomlingar i The Championship men besökarna har sannerligen inte behövt be om ursäkt för sina poäng vare sig mot Watford eller Huddersfield. Gästerna lirar en rolig och ganska offensiv fotboll. I det öppna spelet har bara Blackburn skapat fler farliga chanser sett till xG i ligan och jag är tidigt inne på att helgardera mötet på St Andrew's.


8. Cardiff - Sheffield Wednesday 1X

Sheffield noterades för säsongens tredje raka nederlag i ligan då Preston vann på Hillsborough i en tämligen krampaktig historia. Ugglorna var inför säsongen ett lag ämnat för en bottenstrid och tankar om detta är såklart inget som ändrats den senaste tiden. Nykomlingen är svaga och har den senaste tiden desperat befunnit sig på transfermarknaden för att täppa igen håligheter som inte kunnat fixas under juni och juli. Med en del spelare på inkontot den senaste tiden kommer säkert Wednesday få lite bättre fart längre fram men vi ska ha klart för oss att det tar en stund att spela in gubbar som Gassama och Diaby med flera. Cardiff ser bättre ut på det stora hela och har också en mer tilltalande elva jämfört med Sheffield. 1X är i mina ögon ett lås i Wales.


9. Coventry - Sunderland 1X2

Efter två raka ligaförluster fick äntligen Sunderland vinna. 2-1 mot Rotherham var en stabil insats från The Black Cats sida och ynglingen Jobe Bellingham höll sig framme och fixade båda målen för Netflix-gänget. Coventry på bortaplan blir en svår men inte omöjlig uppgift för de rödvita. Hemmalaget kommer närmast från ett 1-1-möte med Swansea i Wales. Godden hittade, som vanligt, nätet och värdarna känns ungefär lika bra i år som i fjol trots att Gyökeres inte finns kvar i laget. En på förhand oviss batalj vilket innebär att jag inte tänker ta större ställning. 1X2.


10. Huddersfield - Norwich X2

Norwich är mycket intressant att titta på i år. Kanariefåglarna sitter inne på en mäktig offensiv arsenal och med ett målsnitt om 3,0 per match finns inget lag i ligan som hittills kunnat mäta sig med de gulklädda gästerna. Huddersfield svajade rejält i fjol och har även i år börjat ungefär lika uselt. The Terriers har direkt svaga toppar att tillgå och bredden är inte tillräcklig. Jag räknar kallt med att Hudds kommer fylla på truppen redan innan detta transferfönster stänger. Fixar Warnocks gubbar en pinne ska man vara riktigt nöjda. X2 är stabilt.


11. Millwall - Stoke 1X2

Kupongens stora problem-match tycker jag mig skådat på The Den. Jag blir varken klok på Millwall eller för den delen Stoke. Ingen av klubbarna har direkt imponerat under uppstarten av säsongen även om gästerna fått med sig sex poäng via segrar hemma mot Rotherham och Watford. Lejonen från huvudstaden har å sin sida följt upp vinsten i premiären mot Middlesbrough med torsk dubbelt upp i The Championship samt i Ligacupen mot Reading. Möjligen är Stoke ett i grunden något stabilare fotbollslag men samtidigt får vi backa bandet till 2005 för att skåda en inbördes bortaseger för The Potters i London. Jag väljer att inte chansa. 1X2.


12. Preston - Swansea X2

Två defensivt väldrillade sällskap stångas dagen till ära på Deepdale. Värdarna har fått en poängmässig lyckoträff så långt (sju av nio möjliga pinnar) men känns för den delen inte som ett bättre lag jämfört med Swansea. Lagen är ruggigt svårforcerade, något som vi lätt kan tyda i underliggande nuffror. Blickar vi mot skott mot eget mål är dessa herrskap topp 4 vilket givetvis också kan skådas i xGA-statistiken. I det öppna spelet (bortom frisparkar, hörnor osv) visar faktiskt walesarna finfina 1,0 i expected goals against vilket är sensationellt bra. Jag vet att vi är tidigt in på säsongen men detta är ändå något som måste visas upp. Även Preston är fina och står som enda lag i serien på noll i “open play” bakåt då The Lilywhites två insläppta baljor kommit från ett inkast samt en straff. Tätt, jämnt och målsnålt blir det men med spelvärdet i öst är det i första hand X2 vi ska titta på.


13. West Bromwich - Middlesbrough 1X

Sista stoppet för dagen blir The Hawthorns. Två klubbar som inför säsongen fick en hel del röster när det handlade om topp 6-positioner går i klinch och hittills är det framförallt hemmalaget som möjligen burit upp detta mindre favoritskap. The Baggies har fått med sig poäng i två av tre matcher samtidigt som gästerna från Middlesbrough fortsatt står på noll i antalet segrar och endast en ynka pinne finns levererad. Jag har ändå en tro på Boro som en klubb ämnade för uppgifter högre upp i tabellen men mot WBA borta ska Michael Carrick och hans manskap vara nöjda om en pinne kan hämtas hem. 1X anser jag vara tillräckligt.


Kupongens kassaskåp!- Arsenal

Ett bra Arsenal kliver ut till matchen mot Fulham med två raka vinster som här blir tre. The Cottagers hänger inte med i svängarna. Enkel seger för The Gunners.

Varningens finger!- Nottingham

Manchester United övertygar inte och får ett alldeles för stort favoritskap hemma mot ett lurigt Nottingham. Högersidan gillas.

@tipset_table_start@[[Brighton - West Ham::1[[Arsenal - Fulham ::1[[Manchester United - Nottingham::1X2[[Everton - Wolverhampton::12[[Brentford - Crystal Palace::1[[Ipswich - Leeds::1X[[Birmingham - Plymouth ::1X2[[Cardiff - Sheffield Wednesday::1X[[Coventry - Sunderland::1X2[[Huddersfield - Norwich::X2[[Millwall - Stoke::1X2[[Preston - Swansea ::X2[[West Bromwich - Middlesbrough::1X@tipset_table_end@I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto