Topptipset Tips 1/9

Publicerad på 31 Aug 2023 - 16:41

RoK_Bjornen

RoK_Bjornen

31 Aug 2023 - 16:41

Det haglar in sjuor i Spela Tillsammans-lagen. I onsdags var det AEK Aten som inte kunde leva upp till förväntningarna. Blytungt såklart men det kommer att vända.

Fredagens Topp är en perfekt kupong att försöka pricka full pott på. Inte nog med att flera högoktaniga matcher tar plats. Därtill har också Svenska Spel skeppat in en kvarts miljon kronor i extrapengar. Värdemässigt kan detta bli riktigt bra och jag har också funnit ett par vassa skrälldrag likväl som en och annan stabil spik i jakten på åtta gröna bockar.

Spela Tillsammans gör vi igen och ett system kommer att ligga öppet att ta rygg på för den som önskar. Som alltid är det först till kvarn som gäller och totalt 50 andelar (44 kronor styck) går att knipa. Givetvis är nedan analys bara ett första utkast och andelsspelet kan komma att se helt annorlunda ut när det väl går live.

/RoK-Björnen

Spelstopp: 18:59

***new_tipset_style***

1. Roma - Milan X2

Milan öppnade seriespelet med att bekvämt rulla hem en 2-0-seger mot Bologna och reste därefter hem till Milano för att med lätthet montera ner Torino. Giroud, Pulisic och Hernández målade för de rödsvarta häromsistens och ytterligare chanser fanns att ta vara på från Stefano Piolis mannar. En imponerande start från Rossoneris sida med andra ord. Roma gör en sämre sensommar. Mourinho har haft en del oflyt med skador under starten men visst kittlar det lite att få se Lukaku under “the special ones” styre. Spelbolagen håller hursomhelst gästerna som små favoriter och likaså gör jag. X2 är min tidiga take i Rom.


2. Luton - West Ham 1X2

Efter 1-1-mötet mot Bournemouth i premiären borta så har West Ham stegrat. Dubbla ligavinster och därtill en påfylld trupp med bland annat Ward-Prowse, Edson Álvarez och Mohammed Kudus gör The Hammers till en intressant utmanare i kampen precis bortom Europaplatserna i Premier League. Inför mötet med Luton visar gästerna två raka vinster och efter att ha snackat upp David Moyes mannar så är det nu dags att ta ner dem, möjligen bara för stunden, en aning på jorden igen. Luton ska lira hemmapremiär denna afton. Lapp på luckan sedan länge givetvis och det kommer att koka på Kenilworth Road. Spelare för spelare håller såklart inte nykomlingen samma klass men i en enskild match och lagets första Premier League-match på eget gräs någonsin tror jag vi kan få se en knall i detta derby. 1X är därför tecken jag vill få med.


3. Nantes - Marseille X2

Nantes tog en viktig och något oväntad poäng mot Monaco hemma i förra omgången. 3-3-mötet mot monegaskerna kom efter att de kanariegula mer eller mindre varit utspelade hela matchen. 3-27 i skott säger det mesta om den galna utdelning som Pierre Aristouys herrskap hade. Marseille håller ungefär samma nivå som Monaco. L’OM har öppnat serien med poäng i alla matcher och har dessutom 5-1-0 på sex inbördes möten sedan november 2020. Jag tycker definitivt att X2 ska räcka.


4. Cádiz - Villarreal 2

Två knallgula sällskap går i klinch på Estadio Nuevo Mirandilla. Villarreal tappade en 3-2-ledning hemma mot Barcelona och förlorade därmed för andra gången på kort tid en hemmamatch. Ingen fara på taket när det kommer till Quique Setién och hans mannar. Gästerna har en trupp som kommer slåss strax bakom klubbar som Barca, Atlético Madrid och Real Madrid. Cádiz känns å sin sida betydligt mer begränsade. Över tre matcher så har fortfarande inte hemmalaget mäktat med att göra mål i det öppna spelet (två frisparkar har mynnat ut i mål) och mot ett skickligare bortalag tror jag inte vi får se några mål- eller poängmässiga framgångar för värdarna. Spiktvåan kan mycket väl komma att testas.


5. Almería - Celta Vigo 1X2

Ett tidigt bottenmöte spelas på Estadio Mediterráneo. Båda dessa herrskap har jobbat till sig en av nio möjliga poäng inledningsvis men serien är ung och givetvis kommer mycket att hända efter vägen. Spontant tror jag vi får se ett Vigo-gäng som klättrar uppåt medan hemmalaget får fortsätta finna sig i att slita längre ner i tabellen. Bortalaget stod också upp väl mot Real Madrid häromsistens. Carl Starfelt och hans lagkompisar hade faktiskt bra med lägen att slå hål på Marängerna hemma. Strand Larsen och Mingueza är en duo som mycket väl kunnat nätat häromsistens. I mina ögon är X2 en bra väg att gå vid lite mindre system. Finns det tillräckligt med stålar täcker jag upp hela vägen över.


6. Linköping - Häcken X2

Damallsvenskans två bästa lag stöter på varandra denna fredag. Linköping har redan dragit igång sin verksamhet efter det långa VM-uppehållet. 5-2-skalpen mot BP borta var hemmalagets 13:e seger i ligan den här säsongen. Tuffare blir det givetvis nu. Mak Linds Häcken är urstarka borta och truppen är fullproppad med stjärnor. Till Östergötland kommer däremot inte spelare som Wijk, Luik och Larisey följa. Sjukdomar och skador sätter stopp men på det hela taget är ändå de gulsvarta något bättre och löser minst en pinne.


7. Växjö - Hammarby 2

Växjö har gjort en bra säsong fram till uppehållet. Nykomlingen från Småland hittas i mitten av tabellen på bekvämt avstånd från de tre sista platserna. Det som däremot inte är speciellt skoj för arrangörsklubben framöver är att toppspelaren Evelyn Ijeh lämnat för nya äventyr i Mexiko. Ett jättetapp och VDFF blir därmed extremt lättfångade offensivt utan sin stjärna. Hammarby mår å sin sida väldigt mycket bättre. HIF är bättre genom varje lagdel. 6-1 till Bajen blev det i vändande möte och återigen kommer vi få se en grönvit seger. Tvåan är odiskutabel.


8. Örgryte - Örebro 1X

Ångestmöte i Göteborg avrundar kvällen. Örgryte och Örebro är båda utsatta i Superettans bottenträsk. Gästerna tar sig till Västkusten med poäng i sju av sina åtta senaste ligamatcher men då merparten av dessa är oavgjorda bataljer får inte Sportklubben det lyft laget kanske förtjänat sett till spelet under sommaren. Örgryte känns å sin sida tunna framåt. Truppen är dock inte dålig och med nye Edi Sylisufaj in på lån från Sirius kanske Sällskapet finner den viktiga pusselbiten som saknas i fören. Jag väljer också att ta ett mindre parti för gästerna inledningsvis.


Kupongens kassaskåp!- Hammarby

Det kommer inte vara något snack i Småland. Hammarby är minst en klass upp jämfört med Växjö och går ifrån till en bekväm trea. En stabil spik helt enkelt.

Varningens finger!- Luton

Motivation kan mycket väl slå klass i London. Luton vill bjuda tillbaka till sina fina hemmafans och nyper poäng i derbyt mot West Ham.

@tipset_table_start@[[Roma - Milan::X2[[Luton - West Ham::1X2[[Nantes - Marseille::X2[[Cádiz - Villarreal::2[[Almería - Celta Vigo::1X2[[Linköping - Häcken::X2[[Växjö - Hammarby::2[[Örgryte - Örebro ::1X@tipset_table_end@I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto