Topptipset Tips 14/8

Publicerad på 13 Aug 2023 - 23:06

RoK_Bjornen

RoK_Bjornen

13 Aug 2023 - 23:06

Med ett par tyngre ligor igångsatta igen efter ett längre sommarlov är det bara glädje som spritter i måndagskroppen efter helgens ledighet. Matcher från Premier League och La Liga är inslag vi får nypa tag i på måndagens Topptips och som inte detta vore nog så får vi greppa tag i strider från fina Allsvenskan och Superettan innan vi stänger butiken med Spanien - Sverige. En femplus-bong med andra ord och givetvis ska vi också lira tillsammans. Greppa tag i en andel via länken nedan innan det är för sent!

Spelstopp: 18:59

***new_tipset_style***

1. Manchester United - Wolverhampton 1X2

En ny säsong med Ten Hag som styrman och nya möjligheter således för United att sakta men säkert växa tillbaka till den monstruösa stormakt inom engelsk och europeisk fotboll som klubben en gång var. Inför Wolves hemma så finns det bara en sak som gäller. Seger och därmed basta! Vargarna har sett beskedliga ut under försäsongen och någon braksuccé när det kommer till sillysommaren är det inte tal om heller. Gary O'Neil har sent omsider kommit in för att förändra runt laget efter att Lopetegui inte funnit sin väg fram och självmant (sägs det) kastat in handduken. Jag tror inte att detta är något negativt. Ett gästande herrskap utan press är ett gäng vargar som kan bli farliga. Jag älskar högersidan och kommer knappast gå kort på tecken. Hela!


2. Mjällby - Malmö FF 2

Efter två raka matcher som dessutom mynnade ut i segrar mot i tur och ordning Värnamo och Halmstad så ska MFF ut och resa. En kort tripp till Listerlandet står på busschaufförens GPS och skåningarna landar in i Strandvallens katakomber med gott hopp om nya framgångar. Mjällby har sett rejält tveksamma ut under årets hemmaspel och MAIF:s snitt på ett mål per match (hemmavid) är inte tillräckligt bra. Underliggande siffror visar också problematiken runt värdarnas anfallsspel som inte är mycket att hänga i den berömda granen. Ett tyngre, bättre och rakare Malmö vinner. Spika.


3. Värnamo -Degerfors 1

BP har gjort något som inget annat lag i Allsvenskan lyckats med. Nämligen att tappa poäng hemma mot Degerfors. Bruksgrabbarna från Värmland är sanslöst lättspelade så fort de rödvita hamnar bortom Stora Valla och även under måndagen tror jag att DIF stöter på trubbel. Värnamo har grejat poäng vid tre av sina fyra senaste bataljer och visar, precis som i fjol, på en stor löp- och kämparvilja runt samtliga spelare på planen. Med inställning och huvud med sig så kommer man långt! Med hopp om att få lira ettan till procent strax söder om 55 är spikpistolen tänkbar.


4. Örgryte - Skövde 1

För mig har det egentligen bara varit en tidsfråga innan Örgryte på allvar skulle börja spänna bågen och buffla till sig en större mängd poäng. 3-2-skalpen borta mot Helsingborg var ruskigt imponerande i och med segermålet en bit in på stopptid. Dags att förlänga segersviten. Skövdes tid i Superettan är på väg mot sitt slut. Ett av besökarnas stora bekymmer är anfallsspelet där tolv pytsar på 17 försök är sämst i klassen. Att “schlättas” pojkar dessutom inte kan vinna fotbollsmatcher bortom Södermalms IP gör givetvis inte förhoppningen om att klättra i tabellen bättre. Etta på Gamla Ullevi.


5. Örebro - Jönköpings Södra 1X

J-Södra skeppade iväg Pashang Abdulla under sommaren. I och med 29-åringen förlorad för de grönvita så förlorade också smålänningarna det lilla hopp om topp 3 som fanns. Gästerna har torskat tre raka matcher och i en galet jämn superetta är det i mina ögon större chans för besökarna att kila in som som ett botten 4-lag snarare än ett lag för övre halvan. Örebro är dock inte mycket bättre. Sportklubben spelar ett högt spel i och med att både Samuel Dahl och Noel Milleskog flyttat till Djurgården. Värdklubben gör detta i ett skede då existensen i Superettan hänger på en skör tråd. ÖSK har vunnit en av sina elva senaste matcher och även om ettan troligen blir värdemässigt bra är det inte rimligt att singla på Behrn. Krysset får därför tidigt åka med.


6. Cádiz - Alavés 1X2

I en extremt jämn La Liga-säsong i fjol lyckades med nöd och näppe Cádiz hålla sig kvar i det spanska finrummet efter en stabil vår. Bättre ser ändå inte de gulklädda ut i år. Arrangörsklubben kommer bli en av ett antal klubbar som får finna sig i att tampas i den absoluta botten. Alavés är tillbaka efter en period i Segundan. Gästerna är också ett av sällskapen ämnade för ett bottenrace men besökarna traskar ändå ut med en positiv känsla i kroppen efter sin succé ifjol. Tänker mig en jämn och målsnål tillställning utan hopp om att finna en tydlig vinnare. Dags att göra det enkelt för sig - 1X2.


7. Atlético Madrid - Granada 1

Över sista 20 omgångarna förra säsongen var Atlético Madrid La Ligas bästa lag! Madrassmakarna från den spanska huvudstaden kommer under Simeone även i år vara ruskigt svårslagna. Granada är likt nyss nämnda Alavés nykomlingar i La Liga. Gästerna blev ensamma i Segundan om att nypa 20 segrar eller fler (22). Myrto Uzuni var seriens vassaste striker och 28-åringen finns fortsatt spelbar i år och kommer absolut kunna utmana om att pressa in påsar trots Wanda Metropolitanos gräsmatta som underlag. Ettan vill jag således tidigt gardera, åtminstone med ett kryss.


8. Spanien - Sverige 1X2

Sveriges väg till semifinalen mot Spanien har gått via fem raka vinster(en via straffar) där blågult blivit allt bättre desto längre tävlingarna pågått. Att skicka ut USA i åttondelen samt tämligen kontrollerat lösa 2-1 på Japan är riktigt bra. Spanien däremot blir något annat. Bonmatí och hennes lagkompisar har en brutal högstanivå som Gerhardssons damer kommer få en del problem att behärska. En vanlig morgon med enbart värdetänk och hjärnan i jobb är detta en spiketta som vore välgrundad. Detta är inte en vanlig morgon! Jag har inga planer att sitta med sju gröna bockar framåt brunch-tid utan att kunna skrika in en svensk seger och både få glädjas åt åtta rätt och även en magisk finalplats. Helgardera!


Kupongens kassaskåp! - Malmö FF

Malmö har vaknat till liv igen efter en kortare period av mindre problem. Mjällby orkar inte stå emot 90 minuter intensiv himmelsblå press.

Varningens finger! - Wolverhampton

Manchester United får extremt stort förtroende i en premiär mot ett Wolves som vi i stort har ganska dålig koll på. Större spelarrotation samt ny tränare kan innebära fisk men också fågel. Jag väljer att gardera på Old Trafford och hålla tummar och tår för en praktknall.

@tipset_table_start@[[Manchester United - Wolverhampton::1X2[[Mjällby - Malmö FF::2[[Värnamo -Degerfors::1[[Örgryte - Skövde::1[[Örebro - Jönköpings Södra::1X[[Cádiz - Alavés::1X2[[Atlético Madrid - Granada::1[[Spanien - Sverige::1X2@tipset_table_end@I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto