Topptipset Tips 15/8

Publicerad på 14 Aug 2023 - 15:21

RoK_Bjornen

RoK_Bjornen

14 Aug 2023 - 15:21

Veckan fortsätter med ett Topptips under tisdagen där Svenska Spel valt att sätta fokus kring League One-fotbollen snarare än att greppa tag i Champions League-kvalet i större utsträckning. En fajt från sistnämnda tävling ska vi ändå få titta till då Marseille och Panathinaikos stångas på Stade Vélodrome. Ett ruggigt spännande möte med oviss utgång.

Spela Tillsammans gör vi igen och ett system kommer att ligga öppet att ta rygg på för den som önskar. Som alltid är det först till kvarn som gäller och 50 andelar går att knipa. Givetvis är nedan analys bara ett första utkast och andelsspelet kan komma att se helt annorlunda när det väl går live.

Nu dansar vi loss /RoK-Björnen

Spelstopp: 20:44

***new_tipset_style***

1. Marseille - Panathinaikos 1X2

Panathinaikos jobbade metodiskt och väldigt disciplinerat fram en 1-0-seger i Aten då dessa sällskap drabbade samman förra veckan. Grekerna kunde visserligen dra stor fördel av Kondogbias röda kort men samtidigt är det svårt att snacka bort skalpen. Imponerande minst sagt då jag tycker att L'OM överlag har ett häftigt lag med klar potential att återigen lira gruppspel i Champions League. Nu kommer fransmännen få arbeta om inte CL-äventyret ska ta slut hemma på Stade Vélodrome. Har Marcelino García Torals mannar orken och tyngden att lösa en viktoria som nu krävs är frågan. Blicken fäster i alla fall jag snabbt till höger då ettan behöver garderas. Heltäckt bricka i ett tidigt skede med andra ord.


2. Barnsley - Peterborough 1X2

Mycket svårtippad batalj synas på Oakwell. Spelbolagen trycker upp Barnsley som tämligen stora favoriter (45-50 procent) vilket möjligen, med tanke på hemmaplan, är korrekt men jag tänker ändå ta höjd. Peterborough nöp elva segrar på främmande underlag i fjol (bara Ipswich och Sheffield W var bättre med tolv) och Darren Fergusons mannar har också startat upp årets tävlingsspel med att vinna båda matcherna i League One och därtill skickat ut Swindon ur Ligacupen. Möjligen blir X2 trötta tecken framåt spelstopp och jag kan mycket väl revidera detta men tidigt är min lösning att helgardera.


3. Carlisle - Wigan X2

Wigan fick sex minuspoäng av den engelska fotbollsfederationen i fjol. I och med detta så fick The Latics respass från den engelska tvåan. Återigen är det fram med spaden som gäller för gästerna som även denna gång behöver gräva sig ur ett tröttsamt minushål. Gästerna har startat med åtta minuspoäng men två segrar in på säsongen skulle en skalp borta mot Carlisle innebära att gästerna passerar nollan och kan på allvar börja ta upp jakten. Bortalaget känns också gediget. Unge Hughes är kvar, även en gubbe som Charlie Wyke lirar fortsatt boll i The Latics-tröjan. X2 anser jag som lämplig väg att vandra.


4. Charlton - Bristol Rovers 1

Ineffektivitet och sämre prickskytte (noll avslut på mål) innebar 0-1-förlust på Weston Homes Stadium häromsistens då Peterborough grejade segern mot Charlton. Någon fara på taket ska det ändå inte vara när det kommer till Dean Holdens mannar. Spontant tror jag vi får se London-klubben någonstans norr om mitten med chans på playoff-spel då vårens sista matcher närmar sig. Hemmalaget var klart godkända framför sin egen publik i fjol i och med poäng i 16 av 23 matcher. Liknande siffror tänker jag mig att laget landar in på i år och Bristol Rovers ska inte vara ett sällskap för att försvåra denna profetia. Gästerna är av tveksam kvalité och stannade på undre halvan 2022/23. Liknande nu. Mycket trolig etta.


5. Derby - Oxford 1

Torsk i premiären mot Wigan (1-2). Därefter 0-2 i brakan mot Blackpool i Ligacupen. Derbys start var tveksam men efter dessa båda nederlag såg The Rams-gänget ut att ha tagit sig rejält i kragen för borta mot Burton var det inget snack. 3-0-segern på svårspelade Pirelli Stadium var ett styrkebesked. Oxford har tappat kraft sedan Kyle Joseph och Matt Taylor lämnat. Även om den sistnämnda superstrikern var en aning kall under fjolåret och försvann redan under vinterfönstret så tappade gästerna lite själ och hjärta. Jag tror att ettan mycket väl kan springa iväg en aning procentuellt och här kommer jag hålla ett konstant vakande öga. Upp mot 60 procent behöver det ändå inte vara fel att gå fullt ut på Derby.


6. Shrewsbury - Burton 12

Burtons öppning på säsongen har varit allt annat än bra. 0-5 totalt mot Derby samt Blackpool i ligan och därtill också 0-2 i Ligacupen mot Leicester. En del frågor kring om verkligen Dino Maamria är rätt man för coachjobbet har fortsatt cirkulerat, än mer frekvent nu. Spelarmaterialet är okej även om det har hänt en hel del grejer under sommaren. Mer än tio gubbar har plockats in under sillyfönstret och visst kommer det ta sin tid att få ihop detta. Shrewsbury borta ska vi ändå inte anse som något omöjligt uppdrag för The Brewers. Hemmalaget vann visserligen båda matcherna mellan klubbarna i fjol men ser på intet sätt märkvärdiga ut i år och blir överskattade på New Meadow. Gaffeln, etta-tvåa, tänker jag som en mycket lämplig lösning.


7. Portsmouth - Exeter 1X

1-1 mot Bristol Rovers i premiären följdes upp med en urstark 4-0-prestation borta mot Leyton Orient. Portsmouth är därmed igång på allvar och jag tror vi kommer se hemmalaget som ett av topp sex-lagen då vi senare i vår summerar grundserien. att Pompey däremot ska städa av Exeter på liknande vis som senast tror jag däremot inte på. Gästerna spelade modern och bra fotboll i fjol med en placering i mittens rike. Truppen ser likvärdig ut, om inte bättre, och trots en väldigt svår bortamatch vill jag inte ta ifrån The Grecians chansen att utmana om poäng. Åtminstone är krysset ett helt nödvändigt inslag till den favoritbetrodda ettan.


8. Reading - Cheltenham 1X2

Reading vann inte en enda ligamatch från mars och framåt under våren. Med ett federalt beslut om åtta minuspoäng dessutom fanns inget som kunde rädda klubben från degradering. The Royals fick därmed ta ny sats i den engelska trean och hittills har seriespelet tagit vid där det i våras slutade. Två raka torsk finns på kontot och ytterligare ett nederlag ligger inte alls långt borta. Cheltenham har visserligen tappat Alfie May till Charlton under sommaren men viktiga Aidan Keena finns kvar och in har spännande Oliver Hammond kommit, så också Rob Street. Ett hemmalag som inte vunnit en seriematch på över ett halvår känns svårt att släppa iväg vind för våg till priser norr om 55 procent. Fyll på, 1X2!


Kupongens kassaskåp! - Charlton

Charlton är ett bättre och mer välmående fotbollslag jämfört med Bristol Rovers. Det ska vi också bli varse i London då jag tar ensam rygg på hemmalaget.

Varningens finger! - Cheltenham

Två nollpoängare drabbar samman på Madejski och här tornar tvåan upp sig som ett finfint skrälltecken. Jobba in The Robins!

@tipset_table_start@[[Marseille - Panathinaikos ::1X2[[Barnsley - Peterborough::1X2[[Carlisle - Wigan::X2[[Charlton - Bristol Rovers::1[[Derby - Oxford::1[[Shrewsbury - Burton::12[[Portsmouth - Exeter::1X[[Reading - Cheltenham::1X2@tipset_table_end@I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto