Topptipset Tips 18/8

Publicerad på 17 Aug 2023 - 14:35

RoK_Bjornen

RoK_Bjornen

17 Aug 2023 - 14:35

En mäktig fotbollshelg är i antågande och redan under fredagen och tidig lördag ska det kickas högoktanig boll runt om i världen. Vi kör igång med ett spännande Premier League-möte i Nottingham. Därefter trampar vi vidare genom bland annat ligapremiärer i Tyskland och Italien innan vi stänger butiken med en mäktig match från Brisbane då Sveriges damer ska försöka greja en finfin bronspeng.

Spela Tillsammans gör vi igen och ett system kommer att ligga öppet att ta rygg på för den som önskar. Som alltid är det först till kvarn som gäller och totalt 50 andelar går att knipa. Givetvis är nedan analys bara ett första utkast och andelsspelet kan komma att se helt annorlunda när det väl går live.

Nu kör vi /RoK-Björnen

Spelstopp: 20:29

***new_tipset_style***

1. Nottingham - Sheffield United 12

Nottingham hade svårt att få kontroll på Arsenal i första halvleken på Emirates i ligapremiären. 0-2-underläget i paus var inte mycket att snacka om. Bättre blev det efter att Elanga kom in på slutet och drog iväg med en väldig sula offensivt gång efter annan. Spännande att kanske få se svensken från start denna afton. Sheffield United står med en hög avbräck inför resan till “Sherwoodskogen”. Nykomlingen gjorde dock inte bort sig i första matchen mot Crystal Palace även om London-klubben i det långa loppet var bättre. Forest är däremot inte Crystal Palace och detta blir en böljande batalj där bortalaget mycket väl kan pressa in en boll eller två och således avgå med segern. Ettan får vara med på ett hörn men gubben, etta-tvåa, är inte så dum.


2. Leeds - West Bromwich 1X

Två tilltänkta topplag strålar samman på Elland Road. Någon tidig succé är det däremot inte tal om på något håll. Leeds nya verklighet i The Championship har inneburit en hel del intern friktion och jag tror att det kommer att hända mycket med truppen innan transferfönstret stänger. En poäng av sex möjliga inledningsvis är inte bra heller. WBA på hemmaplan är ändå ett sällskap som Påfåglarna ska kunna rå på. Carlos Corberán och hans mannar är fortsatt extremt bra hemma på The Hawthorns men uppträder som ett nytt lag så fort spelet vänder över till främmande underlag. Stannar ettan under 50 procent kan därför spiken anses lämplig. Vill vi ta lite höjd så kör vi 1X.


3. Werder Bremen - Bayern München 1X2

Werder Bremen är uträknade på förhand i år. De grönvita rankas som ett botten 6-lag av spelbolagen och det var just sexa från slutet som värdarna ramlade in i fjol. Truppen är ändå inte så tokig. Möjligen kommer det kanske hända något innan fönstret stänger den första september men jag gillar ändå det jag ser. Füllkrug, Ducksch, Weiser och Jung är bara ett axplock av alla duktiga WB-lirare som finns kvar och på inkontot har till exempel Naby Keita (tyvärr skadad nu) och Senne Lynen hämtats. München fick smaka på RB Leipzigs offensiva vrede med Olmo i spetsen då läskeblask-klubben fixade 3-0 i den tyska Supercupfinalen nyligen. Harry Kane finns i truppen och engelsmannen fick också ett par minuter i nyss nämnda strid. Jag förstår att Bayern ska traska ut som favoriter på Weserstadion men däremot inte 1,25-1,30 i odds på raka tvåan. Vi vill gå för lite större pengar och därför ser jag ingen som helst anledning att gå kort om tecken. 1X2!


4. Valencia - Las Palmas 1X2

Valencia hittade hål två gånger om i premiären bakom Bono i Sevilla-buren. 2-1-seger för Los Che blev det och en liten käftsmäll till alla förståsigpåare delades där och då ut. Hemmalaget gjorde dock en usel säsong i fjol och har knappast stuckit ut under sommarens silly-fönster. Men säg den glädje som varar. Mestalla-publiken kan mycket väl få skåda en betydligt blekare insats denna gång då tanken är att arrangörsklubben ska föra spelet och försöka tråckla sig igenom ett defensivt väloljat Las Palmas. Öborna släppte in minst mål av samtliga lag i Segundan i fjol och spelet bortanför semesterön var lysande (9-9-3). Med en etta som kommer ramla in norr om 60 procent är det inget snack. Hela spannet av tecken ska liras.


5. Metz - Marseille 2

Risken finns att tvåan i Metz blir ett ytterst dåligt tecken. Vi håller alla tummar som går för att så inte blir fallet för det är ett tecken vi vill köpa till priser i krokarna runt 55 procent. L’OM kommer nämligen inte att tumma på något denna kväll efter att de vitklädda besökarna fick respass ur Champions League-kvalet i veckan och därmed står det revansch-sug i pannan på det franska storlaget från sydkusten. Nykomlingarna Metz hängde inte med i svängarna då Rennes gjorde mindre fruktsallad med Les Grenats. 1-5 i baken och tilläggas bör att Doku, Baptiste Santamaria och Amine Gouiri i Rennes-tröjan kunde gjort ännu fler mål då högkvalitativa chanser brändes. Mycket trolig tvåa.


6. OH Leuven - Royal Antwerp 2

6-0! Jacob Ondrejka och hans lagkompisar i Royal Antwerp hade fullskalig lekstuga hemma mot stackars Kortrijk i förra omgången av Jupiler League. Efter två mållösa matcher klev också fjolårets stora offensiva stjärna i Vincent Janssen fram med trippla påsar och de regerande mästarna känns sannerligen på gång. Leuven går däremot inte lika bra. En poäng på tre matcher är ett tveksamt utfall och dessutom såg defensiven direkt usel ut mot Royale Union i 1-5-förlusten på Stade Joseph Marien häromsistens. Även i denna batalj luktar det bortaseger.


7. Bari - Palermo 1X2

Som nykomlingar gjorde Palermo en riktigt bra säsong i Serie B i fjol. Gästerna var svårforcerade och förlorade bara elva av 38 matcher. Sicilien-klubben föll på det berömda målsnöret i kampen om playoff-spel mot Serie A. Bari å sin sida åkte dit i den sista avgörande matchen i sin kamp om uppflyttning. Därefter har en del vatten runnit under stadens broar och bland annat har värdarna fått förlika sig med att skicklige Walid Cheddira kommer att lira boll på annat håll. I skrivande stund ska marockanen vara på g att krita på för Napoli även om en utlåning till Frosinone ser ut att bli direkt aktuell därefter. Med tanke på spelvärde kan 1X komma att smaka bäst men jag är inte alls främmande för att baka in även tvåan på ett kommande andelsspel.


8. Sverige - Australien 1X

Vi är framme vid ett avgörande. Ska det bli medalj för Sverige eller slutar VM-spelet med två raka förluster är frågan. Australien står på de blågulas meny. Värdnationen har gjort ett lysande mästerskap men känns på det hela taget inte riktigt lika heta. Matildas, som Australien kallas, har en lysande Kerr framåt men i övrigt känns laget inte riktigt lika hett och jämnt. Prestationen under avslutningen mot England var direkt dålig från Tony Gustafssons damer som slarvade och gav bort 1-2-målet som givetvis blev helt förödande. Ett något bättre Sverige ska ha bra chans att vinna. 1X är mina första tankar i Brisbane.


Kupongens kassaskåp! - Royal Antwerp

Mästarna hade uppvisning i förra omgången och besitter tillräckligt med klass och kvalité för att återigen lösa biffen borta mot lilla OH Leuven. Bra tvåa.

Varningens finger! - Werder Bremen

Bremen underskattas mot Bayern München som kommer att sättas på prov denna säsong, åtminstone på bortaplan. 1X är spännande tecken då vi vill vara med och jaga större pengar.

@tipset_table_start@[[Nottingham - Sheffield United::12[[Leeds - West Bromwich ::1X[[Werder Bremen - Bayern München::1X2[[Valencia - Las Palmas::1X2[[Metz - Marseille::2[[OH Leuven - Royal Antwerp::2[[Bari - Palermo::1X2[[Sverige - Australien::1X@tipset_table_end@I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto