Topptipset Tips 23/8

Publicerad på 22 Aug 2023 - 14:51

RoK_Bjornen

RoK_Bjornen

22 Aug 2023 - 14:51

Efter att ha gnuggat geniknölarna en längre tid föll till slut Spela Tillsammans-spikarna på Milan och Sevilla under måndagen. En otroligt svår kupong besegrade oss denna gång i och med spanjorernas tveksamma insats mot Alavés (3-4) och därmed fick vi nöja oss med sju rätt. Trist såklart men kallare perioder kommer alltid att finnas där så det är bara att ta nya tag.

Onsdagens Topptips tar oss med på en kvalresa rakt igenom. Champions League och Europa Conference Leagues playoff-spel synas i sömmarna inledningsvis och därefter tittar vi till tre Svenska Cupen-bataljer innan vi är i mål.

Spela Tillsammans gör vi igen och ett system kommer att ligga öppet att ta rygg på för den som önskar. Som alltid är det först till kvarn som gäller och totalt 50 andelar går att knipa. Givetvis är nedan analys bara ett första utkast och andelsspelet kan komma att se helt annorlunda ut när det väl går live.

/RoK-Björnen

Spelstopp: 17:59

***new_tipset_style***

1. Molde - Galatasaray X2

Molde gjorde det som Häcken misslyckades med, nämligen att skicka ut Klaksvík ur Champions League-kvalet. Därmed hittar vi norrmännen i playoff-spel och “bara” Galatasaray står nu i vägen för Moes mannar i kampen om en gruppspelbiljett till den finaste av fotbollstävlingar. Gala blir ändå en extremt tuff nöt att knäcka. Istanbul-klubben befinner sig i Norge utan Lucas Torreira (avstängd) och Wilfried Zaha (skadad) men kan därutöver kasta ut en elva med klassgubbar som Icardi, Mertens och Oliveira. Möjligen kan Molde stånga till sig ett kryss hemma men mer än så blir det inte. X2 ska räcka långt.


2. Braga - Panathinaikos 1

Braga gick oväntat på en mina i ligapremiären hemma i Portugal i och med Famalicaos 2-1-seger. Därefter har Ärkebiskoparna, som värdarna kallas, tagit sig samman och spelat bort TSC från Serbien i CL-kvalet och sedermera också fixat 4-2 borta mot Chaves i seriespelet. Braga är bra, riktigt bra till och med. Panathinaikos tror jag blir ett sällskap som passar portugiserna väl. Aten-klubben gjorde en heroisk insats mot Marseille i senaste rundan men känns på det hela taget inte riktigt lika vassa. Med lite flyt lirar vi ettan till krokarna runt 55 procent vilket innebär ett bra singelläge i min bok.


3. Maccabi Haifa - Young Boys 12

Maccabi Haifa har i och med segrar mot Hamrun, Sheriff Tiraspol och Slovan från Bratislava tagit sig hela vägen fram till playoff. Israelerna har fått se spelare som Tjarron Chery och Frantzdy Pierrot gå i bräschen och duon kommer bli otroligt viktig i dubbelmötet mot Young Boys om Maccabi ska ha någon chans. Gästerna från Schweiz är i grund och botten ett bättre fotbollslag som däremot inte varit inne och petat i Europaspel än. Detta är nämligen de gulkläddas första stopp på vägen mot gruppspel. YB har ändå fått bra träff i ligaspelet hemmavid under säsongsupptakten och spontant tror jag att alpmännen grejar Haifa över två matcher. På Sammy Ofer Stadium är jag däremot inte lika säker på schweizisk seger. Gubben, etta-tvåa, är mitt tidiga val.


4. Hibernian - Aston Villa 2

Hibernian torskade skotten med 18-34 och xG:n med i runda slängar 2,4 mot 4,2 i dubbelmötet med Luzern men skottarna lyckades ändå vinna duellen (5-3) och ta sig vidare. I slutändan är det givetvis segern som räknas men sett till matchbilden mot schweizarna och det som nu komma skall har jag inga större förhoppningar till att Hibs ska kunna störa. Aston Villa är på riktigt i årets Premier League. Lejonen från Birmingham såg bra ut redan i 1-5-förlusten mot Newcastle och 4-0 hemma mot Everton var ord och inga visor. Även om gästerna väljer att rotera en del på plats i Edinburgh blir det seger. Jag nyper tvåan utan diskussion.


5. Spartak Trnava - Dnipro 1X2

Dött lopp är känslan på Stadium of Anton Malatinský. Mötet mellan Spartak Trnava och Dnipro är en av kupongens mest ovissa strider. Slovakerna gjorde ett riktigt fint dubbelmöte mot Lech Poznan. Ett gäng polacker som jag trodde på förra veckan men tji fick jag. Trnava spelade smart och höll en tung lirare som Ishak stången. Dnipro har varit tveksamma under sensommaren. Gästerna startade Europaspelet med lir i CL-kvalet. Respass blev det mot Panathinaikos och därefter också mot Slavia Prag i Europa League-spelet. Besökarna, med bland annat landslagsgubbar som Pikhalyonok och Sarapiy, är således en aning svårplacerade och visst är tappet av Artem Dovbyk extremt kännbart. Jag håller ändå ukrainarna som det i grunden bättre laget om vi jämför trupperna och tänker därför inte ta ställning. 1X2.


6. Sandviken - Djurgården 1X2

Djurgården traskar ut på Jernvallens matta som en favorit i fara. Sommaren har inte varit direkt njutbar sett med DIF-ögon i och med viss intern turbulens och en transferkarusell som inneburit mer gubbar ut kontra in. Oliver Berg blev ytterligare en i mängden av spelare som lämnat stockholmarna. SIF är givetvis underdogs i detta möte på gästrikemark men det går inte att förbise värdarnas vackra säsong i den norra Division 1-serien. Trots blytunga tapp under våren i form av Jabir Ali, Kofi Asare, Danilo Al Saed och Naeem Mohammed så har ändå SIF fått ihop det och befinner sig som etta i den svenska tredjedivisionen. Bara att lyfta på hatten. Att försöka fälla blåränderna blir såklart en jättetuff utmaning men kan vi räkna bort ett självförtroendefyllt hemmalag? Jag tycker inte det. 1X2 spelas.


7. Falkenberg - Öster X2

Öster svajade till en aning under sommaren men har återigen fått bättre fart under fötterna och trampar på strax bakom Utsikten och Västerås i den yttersta Superettan-toppen. Växjö-klubben tycker jag besitter den bästa bredden i den svenska andradivisionen och smålänningarna ska också kunna lösa Falkenberg på den alkoholfria arenan i Halland. FFF har fått upp ångan i Division 1 Södra rejält på slutet och spontant tror jag också det är just i ligaspelet som Christoffer Andersson och hans gulklädda mannar kommer lägga allt krut. I skrivande stund har inte spelbolagen släppt odds på matchen men vi kommer med stor sannolikhet se en tvåa som överstreckas och då behöver vi ta hjälp av åtminstone ett kryss.


8. Nordic United - Jönköpings Södra 1X2

Vi stänger igen butiken via en match i Södertälje. Med tanke på att vi sitter oddslöst i Svenska Cupen-bataljerna när detta skrivs så blir det mina spontana tankar som får ligga till grund för hur vi ska tänka. Nordic United känns spännande i mina ögon och jag har tidigt sneglat mot ettan i Södertälje. J-Södra är inte på samma nivå nu som innan sommaren och känns tveksamma framåt samtidigt som defensiven under egentligen hela säsongen inte riktigt suttit ihop. Kanske kan vi stanna vid 1X eller så kör vi heltäckt bricka.


Kupongens kassaskåp! - Braga

Braga i Portugal blir en för tuff uppgift för Panathinaikos. Ettan ser ut att stanna inom rimliga gränser och är därmed en spik att greppa tag i.

Varningens finger! - Sandviken

En bra dag kan absolut Sandviken störa Djurgården hemma på Jernvallen. Med begränsad tilltro från det svenska folket är vänstersidan mäktig i Gästrikland.

@tipset_table_start@[[Molde - Galatasaray ::X2[[Braga - Panathinaikos ::1[[Maccabi Haifa - Young Boys::12[[Hibernian - Aston Villa::2[[Spartak Trnava - Dnipro::1X2[[Sandviken - Djurgården::1X2[[Falkenberg - Öster ::X2[[Nordic United - Jönköpings Södra::1X2@tipset_table_end@I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto