Topptipset Tips 25/8

Publicerad på 24 Aug 2023 - 17:02

RoK_Bjornen

RoK_Bjornen

24 Aug 2023 - 17:02

Det grinar emot för stunden! Tre raka Spela Tillsammans-sjuor har vi fått och det är givetvis inte tillräckligt bra. Det måste ändå tilläggas att veckans första Topptips inte varit speciellt intressanta rent värdemässigt och utdelningen har därtill varit direkt mager.

Fredagens Topp ser däremot något bättre ut. Visst finns det precis som tidigare denna vecka ett par stora favoriter men till skillnad från Djurgården och Aston Villa i onsdags är det bättre chanser att klubbar som Chelsea, Leipzig och Real Madrid på ett eller annat sätt får problem.

Spela Tillsammans gör vi igen och ett system kommer att ligga öppet att ta rygg på för den som önskar. Som alltid är det först till kvarn som gäller och totalt 50 andelar går att knipa. Givetvis är nedan analys bara ett första utkast och andelsspelet kan komma att se helt annorlunda ut när det väl går live.

/RoK-Björnen

Spelstopp: 20:29

***new_tipset_style***

1. Chelsea - Luton 1X

Chelsea har fått med sig en av sex möjliga poäng inledningsvis. The Blues känns inte färdiga på något sätt och miljardmannen Caicedo gjorde ingen glad under de drygt 30 minuterna som sydamerikanen fanns på planen mot West Ham. Luton är givetvis ett motstånd som Chelsea ska greja. Gästerna var utan chans i Brighton då The Hatters begick Premier League-premiär. De oranga har inte på något sätt skenat iväg när det kommer till sommarens transfers utan ledningen har i mångt och mycket förlitat sig på ett stabilt kollektiv på samma sätt som under tiden i The Championship. Jag gillar givetvis massor med vad Luton gjort de senaste åren och defensivt är också bortalaget bra. Ettan är såklart trolig men visst kittlar åtminstone krysset till procent i krokarna runt 15.


2. Celta Vigo - Real Madrid X2

Real Madrid skickar upp ett riktigt vasst lag till Vigo på ny poängjakt. Ancelotti har till sitt förfogande gubbar som Kroos, Modric, Valverde, Alaba, Carvajal och givetvis också tidigare Dortmund-stjärnan Bellingham som hade en otroligt fin dag senast då engelsmannen trollade upp Almería-försvaret och noterades för dubbla mål och en målgivande passning därtill. Celta behöver inte varnas. Värdarna vet exakt vad som komma skall och det som är tydligt är arrangörsklubbens problem att finna en medicin mot Reals tunga och offensiva fotboll. Vi får faktiskt backa bandet till 2014 för att finna en hemmaseger för Celta inbördes. Traditionens makt är stor och jag nöjer mig därför med att halvgardera Madrid-klubben på Balaídos.


3. RB Leipzig - Stuttgart 1X2

Efter en klang- och jubelföreställning mot Bayern i Supercupfinalen (3-0-seger) så reste Leipzig vidare till Leverkusen för att lira sin Bundesliga-premiär på BayArena mot stadens Kusar. Emil Forsberg och hans lagkompisar fick där och då smaka torsk med 2-3 och Red Bull-klubben togs snabbast möjligt ner på jorden igen. Stuttgart väntar härnäst. Ett lurigt motstånd. Sebastian Hoeness och hans grabbar gjorde fruktsallad av stackars Bochum i premiären (5-0) och gästerna såg allmänt vassa och spetsiga ut. Hopp om skräll på Red Bull Arena finns därmed. 1X2.


4. Nantes - Monaco 2

Monaco ser strålande bra ut i år. Bortalaget följde upp 4-2-vinsten mot Clermont i premiären med att skicka på Strasbourg en snyting hemma i förra omgången (3-0). Ben Yedder och Minamino har varit blytung i monegaskernas frontlinje och även mot Nantes är det en duo som kan komma göra skillnad. Hemmalaget mår inte i närheten av lika bra. Fjolåret höll på att sluta i katastrof men en seger i sista matchen mot Angers räckte för att Kanariefåglarna inte skulle trilla ur. Truppen ser inte på något vis bättre ut i år och spontant är det i mina ögon inget snack. Monaco vinner med ett par bollar.


5. Hull - Bristol City 1X

Efter en lång jobbig skadeperiod så har Hulls Aaron Connolly kommit tillbaka starkare än någonsin. Tigrarnas irländska landslagsman och tillika “supersub” målade för två veckor sedan mot Sheffield Wednesday hemma innan han kunde hoppa in och vända 0-1 till 2-1 på egen hand mot Blackburn. Inför Bristol City är det därför läge att starta 23-åringen. Gästerna fick på läppen hemma mot Birmingham häromsistens och The Robins kickar boll utan både Weimann (skadad) och Robert Dickie (avstängd). Det mesta pekar mot nya Hull-poäng. 1X är min tidiga lösning.


6. Estrela Amadora - Estoril 1X2

Estoril avslutade säsongen snyggt i fjol då gästerna fixade tio av 15 möjliga poäng under ligaspelets fem sista strider och räddade sig själva kvar med marginal. Gästerna har tappat tyngd framåt i form av Tiago Gouveia och Francisco Geraldes som lämnat för nya uppdrag men hoppet om en plats, någonstans kring mitten, finns fortsatt då vi till våren summerar tabellen. CF Estrela da Amadora är nykomlingar i ligan. Efter ett lyckat kval i våras tog klubben steget upp men hittills har Luís Matos herrskap haft svårt att träffa rätt. Uppdraget under fredagen är dock enklare än både Benfica och Vitória som stått på motsatt sida under de första matcherna och även om jag blickar mot X2 tidigt är det troligen en helgardering som andelsspelet kommer att mynna ut i.


7. Sampdoria - Pisa 1

Parma och Spezia rankas högre än Sampdoria i kampen om förstaplatsen i Serie B denna säsong. Genua-klubben fick som bekant ta hissen ner från den italienska ettan efter en hemsk säsong. Nu är minerna muntrare och ekonomin ser därtill ut att vara mer i balans. Samp öppnade också säsongen med att tämligen bekvämt skörda en premiärskalp via 2-1 borta mot Ternana. Pisa är inte inne i spelet än. Gästernas ligastart sker därmed på klassiska Stadio Luigi Ferraris och även om besökarna ställer ett rätt spännande gäng på gräset denna säsong så tror jag ändå inte att Pisa rår på ett bra Samp. Upp mot 60 procent har jag en tanke om att singla ettan.


8. Cartagena - Levante X2

I spanska andradivisionen är det en sämre start vi fått se av Cartagena. Hemmalaget från den spanska sydkusten blev utrullade borta mot Andorra i förra omgången men visade ändå viss krispighet i framkant i och med två baljor på tre skott på mål. Alfredo Ortuno visade redan i fjol näsa för mål i Cartagena-tröjan men det börjar nog kännas en aning ensamt för 32-åringen i och med att gubbar som Sadiku, Borja, De Blasis och Poveda inte finns kvar. Blytunga tapp. Levante är bättre och gästerna har ett bygge rustat för en kommande toppstrid. X2 är min tidiga take.


Kupongens kassaskåp!- Monaco

Nantes ser sådär ut i år och mot ett påkopplat och bra Monaco hänger inte de gulklädda med i svängarna.

Varningens finger!- Stuttgart

5-0 mot Bochum inger respekt och även om RB Leipzig är minst en klass upp finns bra möjligheter för ett spännande Stuttgart att nypa nya poäng. Kul högersida.

@tipset_table_start@[[Chelsea - Luton::1X[[Celta Vigo - Real Madrid ::X2[[RB Leipzig - Stuttgart ::1X2[[Nantes - Monaco::2[[Hull - Bristol City::1X[[Estrela Amadora - Estoril ::1X2[[Sampdoria - Pisa::1[[Cartagena - Levante::X2@tipset_table_end@I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto