Topptipset Tips 28/8

Publicerad på 28 Aug 2023 - 08:18

RoK_Bjornen

RoK_Bjornen

28 Aug 2023 - 08:18

En tung vecka är till ända. En hög sjuor lirade vi in under vardagslunken och därtill lyste större stålar med sin frånvaro när vi summerade både Europa- och Stryktips. Grinden fortsätter givetvis och det är i det långa loppet vi kan mäta ROI på allvar, även om det givetvis är segt när vi hamnar i kallare perioder.

Måndagens Topp känns på förhand väldigt fint. Med lite flyt landar både Elfsborg och AFC Eskilstuna på rätt sida procent kontra odds. Givna spikar i mina ögon i så fall. Bra skrälldrag får vi därtill anse både Cagliari och Sirius vara.

Spela Tillsammans gör vi igen och ett system kommer att ligga öppet att ta rygg på för den som önskar. Som alltid är det först till kvarn som gäller och totalt 50 andelar (44 kronor styck) går att knipa. Givetvis är nedan analys bara ett första utkast och andelsspelet kan komma att se helt annorlunda ut när det väl går live.

/RoK-Björnen

Spelstopp: 18:59

***new_tipset_style***

1. Elfsborg - IFK Norrköping 1

Norrköpings sommar har varit kanon, något annat går inte att säga. Peking har grejat fem vinster på sex försök och bevisligen funkar saker och ting i det vitblåa lägret. Expected goals-siffrorna är dessutom högklassiga under en längre tid men nu stöter bortalaget på patrull. Elfsborg har löst poäng i samtliga matcher utom en hemmavid i år och med endast fem baljor i brakan på Borås Arena är värdarna bäst i klassen. Under 2000-talet finns en noterad bortavinst inbördes i textilstaden. Jag tror stenhårt på IFE och till välmående procent är spikettan ett jättebra alternativ.


2. AIK - Varberg 1X

AIK har många problem i år men det som kanske är allra mest tydligt är spelet laget visar upp på Friends. Gnaget har vunnit en av nio ligamatcher i Solna och det är givetvis för dåligt. Varberg är hursomhelst ett herrskap som knappast ska kunna resa hem från Nationalarenan med full pott. Boisarna håller inte i år vilket inte bara bekräftas via en blek portfölj av poäng utan därtill också av usla KPI:er när vi tittar på viktiga underliggande siffror. Henning Berg och hans mannar i svart ska greja detta och vi adderar endast krysset för värdets skull då vi troligen ser en etta kliva upp över 70 prollar.


3. Sirius - Malmö FF 1X2

Med tanke på att Häcken åkte på smörj i derbyt på Gamla Ullevi under söndagen så skulle en MFF-seger mot Sirius innebära att skåningarna åter är uppe på en topp 2-plats i den allsvenska tabellen. Att Henrik Rydström och company ska resa till Studan för att städa av Uppsala-laget finns däremot inte på kartan. Hemmalaget var galet nära både poäng och seger i bortamatchen mot nyss nämnda Hisingen-lag i förra omgången och underliggande siffror talar för de blåsvarta i den fortsatta kampen om att slippa botten 3-sörjan. Jag blickar tidigt mot vänstersidan och kommer att heltäcka brickan i studentstaden.


4. GIF Sundsvall - Jönköpings Södra 1X2

Två otroligt formsvaga gäng stöter på varandra i Medelpad. Giffarna från Sundsvall har faktiskt inte vunnit en Superettanmatch sedan maj och för J-Södras del har raden 0-1-4 och 3-13 i målskillnad varit den bittra ligasanningen sedan drygt en månad tillbaka. Tittar vi till hur lagen mår vid sidan av planen är det inget snack om att värdarna har det kämpigt. Nio spelare fanns utanför spelbart skick då Sundsvall mötte Stocksund i Svenska Cupen nyligen. Bland annat finns Hallenius, Burman, Carström och Svanberg antingen borta eller åtminstone osäkra här. Hos Södra är Adrian avstängd men truppläget i stort är helt okej. På hemmaplan ska de blåvita stå upp hyfsat men i grunden tycker jag faktiskt att J-Södra, även utan Abdulla, är ett mer kompetent lag under rådande förutsättningar. X2 först, därefter alla tecken om stålarna räcker.


5. GAIS - Skövde 1X

GAIS har fått upp ny ånga efter en sämre period. Atleterna från Göteborg krossade Brage borta (4-0) och följde därefter upp prestationen i Borlänge med att smacka på AFC Eskilstuna hemma på Gamla Ullevi med 3-0. När samtidigt både Utsikten och Västerås tappat lite poäng på sistone i toppen av tabellen vädrar såklart de grönsvarta morgonluft. Skövde slåss å sin sida med näbbar och klor för att på något vis krångla sig upp från jumboplatsen. Hade ni frågat mig i början av sommaren så hade jag räknat bort SAIK helt, men nu vete katten. Gästerna ser robusta ut bakåt och har även fått okej träff i framkant. Vinst mot Sundsvall senast hemma på Södermalms IP och dessförinnan besökte grabbarna från “schlätta” just denna arena för att montera ner Örgryte med 2-1. Jag förstår värdarnas favoritskap men kan ändå inte riktigt köpa oddset på ettan och inte heller streckprocent i krokarna runt 75. Krysset ska tidigt med!


6. AFC Eskilstuna - Gefle 1

Ettan på Tunavallen kan bli en riktig poolspels-bomb! Gefle tar sig till Eskilstuna med råg i ryggen efter tre raka vinster och en plats på övre halvan. Jättebra gjort av nykomlingen givetvis men här snackar vi ett sällskap som överpresterat grovt. GIF är näst sämst av alla Superettan-klubbar när det kommer till Xt (expected threat) och de himmelsblå har släppt till över 330 skott mot eget mål samtidigt som man själva bara lossat kanonen i rätt riktning vid drygt 120 tillfällen. Detta är givetvis anmärkningsvärt då laget vi talar om befinner sig som ligafemma inför den 20:e omgången. AFC är visserligen inget fotbollslag som glänser. Värdarna befinner sig ändå i ett läge där poäng skördats vid fem av sex tillfällen mot slutet och bara Helsingborg har vunnit på Tunavallen sedan början av april. Ettan är mycket fin och ruskigt prisvärd. Spika.


7. Cagliari - Inter 1X2

Cagliari vann ett rafflande playoff-spel i våras och öborna är därmed åter i Serie A-spel. Claudio Ranieri och hans mannar reste till Turin för att möta Torino i premiären. En tillställning där gänget från Sardinien gjorde ett fint intryck och poängen (0-0) var inte på något sätt oförtjänt. Inter blir en tuff men inte omöjlig uppgift i första hemmamatchen för säsongen. Milano-klubben har i dagarna värvat Alexis Sanchéz från Marseille och även sena sommarvärvningar som Sommer samt Arnautovic (lån) har spetsat och breddat truppen. Tvåan öppnar men då vi knappast vill stänga igen Toppet med en åtta med låg utdelning behöver vi finna vägar till större pengar. På Sardegna Arena tror jag vi har en liten chans att se favoriten falla. Jag väljer således att tidigt gardera, gärna hela vägen över.


8. Rayo Vallecano - Atlético Madrid X2

Atlético imponerade på mig i öppningsmatchen mot Granada. Sakta men säkert malde Madrid-klubben ner sitt motstånd på Wanda Metropolitano och 2-1-målet via Depay var ren och skär klass. Borta mot ett ramstarkt Real Betis kom därefter inte Simeone och hans lärjungar till sådär jättemycket chanser (0-0) men fortsatt är gästerna i min bok bättre än i fjol och kommer finnas med och på allvar utmana i år. Derbydags. Rayo från Madrid-delen Vallecas står på motsatt sida. Ett hemmalag som sedan laget tog steget upp 2021/22 varit starka hemma. Endast elva av 38 ligabataljer (2021/22 samt 2022/23) på Campo de Fútbol de Vallecas har slutat med förlust för Los Franjirrojos. För mig innebär det tidigt att krysset spelas ut, garderingarna rasslar därefter in i snabb takt med start från höger.


Kupongens kassaskåp!- Elfsborg

Det är två riktigt bra lag som stångas i Borås men som helhet håller jag ändå Elfsborg som det något bättre fotbollslaget och till okej procent spikar jag mer än gärna ettan i textilstaden.

Varningens finger!- Sirius

Malmö kommer få slita hårt för poängen i Uppsala och vänstersidan är både trolig och väldigt spelvärd.

@tipset_table_start@[[Elfsborg - IFK Norrköping::1[[AIK - Varberg ::1X[[Sirius - Malmö FF::1X2[[GIF Sundsvall - Jönköpings Södra::1X2[[GAIS - Skövde ::1X[[AFC Eskilstuna - Gefle::1[[Cagliari - Inter::1X2[[Rayo Vallecano - Atlético Madrid ::X2@tipset_table_end@I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto