Topptipset Tips 29/8

Publicerad på 28 Aug 2023 - 15:37

RoK_Bjornen

RoK_Bjornen

28 Aug 2023 - 15:37

Returer i Champions League-kvalet samt engelsk Ligacupfotboll står på tisdagens TT-meny. Med enbart knockout-matcher i siktet kan vi också räkna med rörelser modell XL när det kommer till oddsen framåt spelstopp då elvorna sakta men säkert rullar in. Det gäller således att ta en del höjd. Några skrällar har jag ändå plockat ut. Molde är i mina ögon grovt undervärderade i Istanbul med tanke på hur bra baggarna faktiskt lirade hemma. Att spika Boro och Tottenham är därtill ingen dum idé i tidigt skede.

Spela Tillsammans gör vi igen och ett system kommer att ligga öppet att ta rygg på för den som önskar. Som alltid är det först till kvarn som gäller och totalt 50 andelar (44 kronor styck) går att knipa. Givetvis är nedan analys bara ett första utkast och andelsspelet kan komma att se helt annorlunda ut när det väl går live.

/RoK-Björnen

Spelstopp: 20:44

***new_tipset_style***

1. Panathinaikos - Braga 1X2

Braga med Horta, Ruiz och gänget slet hål på Panathinaikos ett par gånger om, framförallt första 20 i andra halvleken. Då klev Ärkebiskoparna iväg till en 2-0-ledning och därefter kunde inte grekerna riktigt repa sig. Det ska ändå sägas att Aten-klubben gjorde ett tappert försök att gå ikapp på slutet och 1-2-reduceringen kom faktiskt inte helt oväntat. De grönvita är okej borta men det är framförallt hemma, med en högljudd publik i ryggen, som Jovanovic mannar verkligen kan hota tunga europeiska klubblag. Precis som väntat befinner sig oddsen på ettan och tvåan tämligen nära varandra vilket får mig att titta brett från start. 1X2.


2. Galatasaray - Molde 1X2

Jag hade lirat X2 på min Spela Tillsammans-bong när dessa herrskap duellerade på Aker Stadion förra veckan. Efter Moldes 1-0-mål och sett till hur norrmännen lirade under den första delen av matchen så var jag minst sagt uppgiven. Galatasaray kändes inte alls med i matchen men via individuell skicklighet och ett par blytunga namn så kunde Istanbul-klubben vända på skutan. Icardi var strålande och Fredrik Midtsjös sena 3-2-mål blytungt. Moe och hans grabbar får helt enkelt lära sig av sina misstag och förstå att mot denna typ av motstånd finns inte utrymme för att spela naivt. Gala är rättmätiga favoriter hemma men behöver för den delen inte kliva fram alltför mycket i och med sin ledning. Med småskönt spelvärde till höger är X2 givet att få med. Alla tecken är dock säkrast.


3. Young Boys - Maccabi Haifa 1X

Parallellt med matchen i Molde förra veckan så kastade jag givetvis också ett getöga på mötet på Sammy Ofer Stadium. Här snackar vi skilda världar när det kommer till intensitet och offensivlusta. Chanserna på israelsisk mark var lätträknade och Young Boys spelade ett smart försvarsspel som i slutändan, i och med 0-0 på bortaplan, kommer gynna schweizarna. Alpgrabbarna är som natt och dag när det kommer till liret hemma kontra borta. Både vad gäller faktiskt utfall men också sett till underliggande siffror. YB vräker in mål på egen matta och vi får backa bandet över ett år för att syna en förlust i någon enda tävlingsmatch. 1X är i mina ögon ett lås.


4. Fulham - Tottenham 2

Det är Ligacupen härifrån och hela vägen in i mål som gäller. En mycket svåranalyserad tävling generellt då elvorna är svårplacerade dagarna innan avspark. Sett till helheten i detta derby håller jag ändå Tottenham som det bättre laget. Spurs har något fint på gång i år och ser både defensivt välbyggda ut och har även bra fart framåt trots att Kane har lämnat. Hos Fulham får tappet av Mitrovic faktiskt anses tyngre. Nu fick The Cottagers med sig en riktigt fin poäng från matchen mot Arsenal i helgen men i ärlighetens namn var det otroligt mycket tillfälligheter som gjorde att Silvas gäng bärgade en pinne på Emirates. Gästerna, med en bredare och bättre trupp, löser biffen. Tvåa.


5. Plymouth - Crystal Palace X2

Jag var tidigt inne på att Plymouth kommer få kämpa för sin vidare The Championship-existens då vi summerar serien i vår. En take som knappast förändrats helt men The Pilgrims har ändå imponerat en del på mig. Trots förlusten med 1-2 i helgen mot Birmingham finns det många bra saker att greppa tag i. Bland annat visar värdarna en fin xG (runt 6,5) på fem gjorda ligamål. Även om det är tidigt in på säsongen brukar denna typ av jämförelse ändå indikera saker och ting och med ett negativt utfall sett till produktion (totalt fem baljor) så finns helt klart en uppsida runt värdarnas offensiva spel. Crystal Palace är ett i grunden bättre lag, det skiljer trots allt en division mellan klubbarna. Hodgsons Örnar har spelmässigt visat gott gry under säsongsöppningen och bredden är helt okej. I skrivande stund är Palace en värdemässigt jättefin lösning som spik men jag tror detta kommer förändras. Jag räknar kallt med att en överstreckning kommer att hittas på Home Park vilket innebär att krysset inte är så tokigt att kila fast tillsammans med den favoritbetrodda tvåan.


6. Birmingham - Cardiff X2

Birmingham har fått en lysande start på The Championship-spelet. Tio poäng på fyra matcher i den engelska tvåan är givetvis kanon. Framförallt imponerar Blånäsornas defensiva disciplin vilket inneburit 0,5 mål i gumpen i snitt. Bäst av alla lag. Underliggande statistik är däremot inte riktigt lika roligt att läsa in sig på. Bland annat visar motståndarna Cardiff bättre expected goals-nuffror och sett till passnings- och possessionspelet är det inga lysande siffror att blicka mot för Birmingham. Truppmässigt gillar jag också Cardiff mer. Jag tycker att värvningarna som gjorts under sommaren ser spännande ut hos walesarna och truppen är bredare i år jämfört med i fjol. Något som kan komma att visa sig viktigt då möjlig rotation är att vänta i Ligacupen. X2 gillas skarpt.


7. Bolton - Middlesbrough 1

Boros start på säsongen har minst sagt varit krampaktig. Gästerna vinner inga matcher i ligaspelet men en ljuspunkt var ändå segern mot Huddersfield i första omgången av Ligacupen då hårt jobb till slut gav belöning i form av en 3-2-seger. Det som framförallt varit bortalagets bekymmer under seriespelet är lagets totala oförmåga att skapa saker och ting framåt på fasta situationer. Inget lag i The Championship är svagare än Michael Carricks adepter inom just det området. Råder besökarna bot mot detta är väldigt mycket vunnet och jag tror, precis som många andra, att en resning är på gång i seriespelet och därtill tyder mycket på att Boro kan gå långt i Ligacupen. Med andra ord kommer Bolton att få svårt att hänga med i svängarna. Arrangörsklubben befinner sig till vardags i League One och även fast det finns ett antal trevliga bekantskaper att syna i hemmalägret blir uppgiften svår. Tvåan kan gott och väl bli ett trevligt spikförslag framåt spelstopp.


8. Portsmouth - Peterborough 1X2

Vi avrundar från Fratton Park. Två bekantar från League One strålar samman här i ett ovisst möte. Portsmouth har spelat riktigt fin boll så långt och löst poäng i alla fem ligamatcher och därtill både slagit ut Forest Green i denna tävling men också Fulhams U21-lag i EFL Trophy. Peterborough å sin sida har fått på läppen två gånger om i ligan men samtidigt spelat bra och förtjänade mycket mer än att linka av hemmamatchen mot Derby med en 2-4-förlust. Tätar The Posh defensiven så kan tisdagens batalj bli välspelad och väldigt oviss. Läge därför att ta höjd och kryssa på med 1X2 från start.


Kupongens kassaskåp!- Tottenham

Spurs gör många bra saker för stunden och ska med hjälp av en bredare och bättre trupp kunna montera ner Fulham trots bortaplan. Fin tvåa.

Varningens finger!- Molde

Galatasaray är en favorit i fara. Kan Molde hålla ihop laget bättre och ta sig tillbaka till den energi och entusiasm laget visade inledningsvis på Aker Stadion finns gott hopp om skräll i Istanbul. Mycket intressant högersida.

@tipset_table_start@[[Panathinaikos - Braga::1X2[[Galatasaray - Molde::1X2[[Young Boys - Maccabi Haifa::1X[[Fulham - Tottenham::2[[Plymouth - Crystal Palace::X2[[Birmingham - Cardiff::X2[[Bolton - Middlesbrough::1[[Portsmouth - Peterborough::1X2@tipset_table_end@I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto