Topptipset Tips 30/8

Publicerad på 29 Aug 2023 - 17:20

RoK_Bjornen

RoK_Bjornen

29 Aug 2023 - 17:20

När vi väl sätter en Spela Tillsammans-bong så ska givetvis alla favoriter vinna! Måndagen innebar med andra ord full pott men utan någon utdelning att tala om. Skam den som ger sig och vi fortsätter metodiskt att jobba på.

Onsdagens TT ser också väldigt favoritbetonat ut. Frågan är om det går att fälla favoriterna och jag tycker mig tidigt se ett par riktigt mysiga skrällar vi ska greppa tag i. Chelsea kommer bland annat att garderas i hopp om att The Blues tar på tok för lätt på sin uppgift i Londonderbyt mot AFC Wimbledon. Även Lincoln är ett fint drag.

Spela Tillsammans gör vi igen och ett system kommer att ligga öppet att ta rygg på för den som önskar. Som alltid är det först till kvarn som gäller och totalt 50 andelar (44 kronor styck) går att knipa. Givetvis är nedan analys bara ett första utkast och andelsspelet kan komma att se helt annorlunda ut när det väl går live.

/RoK-Björnen

Spelstopp: 20:44

***new_tipset_style***

1. PSV Eindhoven - Rangers 1

Jag ser PSV som tämligen tydliga favoriter i returen hemma i Eindhoven mot Rangers. 2-2-resultatet som holländarna bar med sig hem från matchen i Glasgow var rättvis sett till matchbilden och nu får också De Jong och gänget chansen att slå in spiken hemma framför sin högljudda publik. Överlag är PSV bevisligen extremt svårspelat på egen gräsmatta och även med en något tung skadelista ser jag ingen anledning till att hemmalaget ska falla. Upp mot 60 procent är jag sugen på att spika av ettan.


2. AEK Aten - Royal Antwerp 1X

Lurigt möte i Aten härnäst. Grekerna är som alltid tuffa att tas med på AEK Stadium och förlorar sällan fotbollsmatcher i sitt näste. Royal Antwerp visade dock att belgarna har vad som krävs för att utmana om en gruppspelbiljett och vann hemmamatchen med 1-0. Detta trots att Antwerpen-klubben fick kicka boll med en gubbe mindre under en längre tid i andra halvleken. Jag måste ändå påpeka att trots AEK:s delvis tunga belägring på offensiv planhalva så höll det belgiska laget atenarna stången fint. Jelle Batailles är avstängd för besökarna här men med list och en del flyt finns bra chans till att norpa åt sig ett kryss och därmed ta sig vidare. Det finns en del som pekar på att ettan blir en prisvärd spik men det innebär också att tunga, stora, system kommer gå kort om tecken här. Jag gillar därför att gardera, antingen halvt eller helt.


3. FC Köpenhamn - Raków Czestochowa 1X2

FCK:s 1-0-seger borta mot Raków sätter danskarna i förarsätet inför returen och visst finns det bra läge för Lejonen att tråckla sig vidare in i huvudturneringen. Neestrups mannar gjorde däremot ett ganska slätstruket intryck mot Silkeborg i förra omgången och föll med 1-3. Lagets första tävlingsförlust för säsongen. Viss oro i hemmalägret bör finnas och Raków kommer knappast ge sig utan strid. Polackerna spelade bra i ett vändande möte och kunde absolut få med sig ett bättre resultat till Danmark. Jag kommer med stor sannolikhet titta brett och 1X2 är en smart lösning.


4. Chelsea - AFC Wimbledon 1X2

På Stamford Bridge spelas matchen med stort M. Åtminstone är det här vi ska försöka fälla bongens största favorit. Kan Chelsea torska? Jag tycker absolut att jag ser en liten öppning för det i derbyt mot AFC. The Blues vann mot Luton i ligan senast men skadorna är fortsatt många och rotation är att vänta. Wimbledon är bättre i år än i fjol och skickade ut Coventry i första ligacup-omgången via en 2-1-seger och har därtill varit kanonfina borta i ligaspelet. Segrar mot Colchester och Sutton och därtill ett 0-0-resultat mot Grimsby finns att syna bortom Cherry Red Records Stadium. Vi måste försöka sticka ut och detta är såklart ett långskott utan dess like men ändå en väldigt rolig gardering att grabba tag i. Jobba The Dons!


5. Doncaster - Everton 2

Doncaster har varit en besvikelse i League Two så långt. McCann och hans mannar är fortsatt utan seger i den engelska fjärdedivisionen. Det som brutit av tristessen är 2-1-triumfen mot Hull i första omgången av Ligacupen. En batalj där George Miller målade dubbelt upp. Målskytten är dock skadad här och ska enligt flera olika källor inte kunna delta. Ett gigantiskt tapp såklart till en redan sargad trupp. Everton befinner sig som väntat i botten av Premier League-tabellen men spelare för spelare är The Toffees flera klasser bättre och detta blir också en bra match för de blåvita att komma samman och nypa en viktig seger. Tvåan blir av allt att döma prisvärd och då finns ingen anledning att gardera.


6. Nottingham - Burnley 1X

Ligacupens andra omgång huserar två matcher mellan Premier League-klubbar. Under tisdagen kickar Fulham och Tottenham boll och onsdagens strid från toppligan går mellan Nottingham och Burnley. En fajt jag inte riktigt får grepp om även om jag, precis som spelbolagen, håller hemmalaget som favorit. Forest har en bänk som inte riktigt The Clarets kan mäta sig med. Räkna med att herrar som Elanga, Wood, Kouyate, Hwang och Williams finns med i bilden på City Ground och det är herrar som inte startade mot Manchester United i helgen. Liknande bänk är inte Burnley i närheten av och roterar Kompany hyfsat hårt så tror jag gästerna får svårt. 1X är en bra lösning tidigt.


7. Harrogate - Blackburn X2

Blackburn är för mig en mindre gåta denna säsong. Jag känner mig väldigt osäker kring Rovers överlag men måste säga att inledningen på säsongen från de blåvita gästernas sida imponerar. Segern borta mot Watford i The Championship under söndagen var en urstark insats från Tomassons gäng. Carter, Hyam och övriga defensiva lirare var strålande på Vicarage Road. Harrogate är ärligt talat inte ett sällskap som jag har jättebra koll på. Lite underliggande siffror har ändå swishat förbi mina ögon och där ser det inte så tokigt ut. 2-0-vinsten mot Morecambe i League Two under helgen var en välbyggd insats och hemma visar arrangörsklubben bara en torsk i alla tävlingar sedan mitten på februari. Jag vill ha med åtminstone krysset tidigt som komplement till den favoritbetrodda tvåan.


8. Sheffield United - Lincoln 1X2

AFC Wimbledon i all ära men Lincoln borta mot Sheffield United tror jag ändå är Topptipset allra bästa skrälldrag. The Red Imps har fått en kanonstart på säsongen och befinner sig högt upp i League One-tabellen. Gästernas fina 3-0-seger mot Blackpool i helgen var klass och mot ett ganska tunt Sheffield United, som behöver fokusera på ligaspelet, finns mycket fina förutsättningar för Mark Kennedys mannar att överraska trots spel på Bramall Lane. I jakten på att slippa kaffepengar är helgarderingen given.


Kupongens kassaskåp!- PSV Eindhoven

PSV har ett finfint utgångsläge inför returen hemma mot Rangers. Glasgow-gänget får finna sig i att resa hem utan framgång på Philip Stadium. Stabil etta.

Varningens finger!- AFC Wimbledon

Chelsea kommer garanterat rotera rejält hemma mot AFC i detta derby och när truppen är ganska skadeskjuten kommer inte skillnaderna mellan lagen vara enorma. Jag tycker att högersidan är alldeles för spännande för att gå miste om. Hela!

@tipset_table_start@[[PSV Eindhoven - Rangers::1[[AEK Aten - Royal Antwerp::1X[[FC Köpenhamn - Raków Czestochowa::1X2[[Chelsea - AFC Wimbledon::1X2[[Doncaster - Everton::2[[Nottingham - Burnley::1X[[Harrogate - Blackburn::X2[[Sheffield United - Lincoln::1X2@tipset_table_end@I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto