Topptipset Tips 9/4

Publicerad på 4 Sep 2023 - 08:43

RoK_Bjornen

RoK_Bjornen

4 Sep 2023 - 08:43

Det är dags för landslagsvecka med allt vad detta innebär. För oss som gnuggar händerna åt ständigt återkommande poolspel innebär detta en hel hög med kuponger stöpta i något mer ovanlig skrud. Under måndagen ska vi bland annat bekanta oss närmare med Naestved, Cambridge, Köge, Once Caldas och Atlético Huila. Svårtippat såklart men samtidigt en bong där många ”gubbar på kiosken” kommer gå bort sig i bristen på kunskap.

Spela Tillsammans gör vi igen och ett system kommer att ligga öppet att ta rygg på för den som önskar. Som alltid är det först till kvarn som gäller och totalt 50 andelar (44 kronor styck) går att knipa. Givetvis är nedan analys bara ett första utkast och andelsspelet kan komma att se helt annorlunda ut när det väl går live.

/RoK-Björnen

Spelstopp: 17:59

***new_tipset_style***

1. Djurgården - Kristianstad 1X2

Djurgårdens damer klev in på VM-uppehåll med fem raka utan seger i trunken och träningsspelet under sommaren har därtill inte varit bra. Hedvig Lindahl är sedan en tid tillbaka entledigad från sin målvakt-syssla hos blåränderna och duon Mawete och Boakye är av olika anledningarna out. På inkontot har det ändå hänt saker. Trion Kollmats,Talbert och Åsland är numera DIF-spelare och kan få speltid mot Kristianstad. Gästerna befinner sig betydligt högre upp i tabellen men har under ledigheten fått se måldrottningen Evelyne Viens lämna för spel i Roma men också den isländska landslagsspelaren Andradottir har flyttat hem till vulkanön för spel med Valur. En tungt streckad tvåa är inte på något sätt spikmaterial. Gärna alla tecken.


2. Trollhättan - Ljungskile 1

Unge Aulon Bitiqi fick kanonträff i hemmamatchen mot Norrby. 19-åringen hängde dit ett hattrick i LSK:s 3-0-seger mot boråsarna och därmed hoppade besökarna upp från en botten 4-placering till mer behaglig mark. Men säg den glädje som varar. Nu väntar Trollhättan i något av ett derby. Värdarna har som bekant fått säga hej då till sin succétränare Mak Lind som flyttat hem till Hisingen för att styra Häckens damer framåt. FCT är dock fortsatt ett väldigt fint sammansatt fotbollslag och visar dessutom högkvalitativa underliggande siffror. För mig är spiken till vänster tämligen given.


3. Cambridge - Reading 1X

I League One spelas en match från den sjätte omgången då Reading tar sig till universitetsstaden Cambridge för möte med Mark Bonners gulsvarta män. Gästerna fick som bekant dra igång seriespelet med en minuspoäng efter ett beslut från förbundet. The Royals har startat med två vinster på fem försök och har även tappat kultspelaren Andy Carroll till Amiens under förra veckan. Cambridge har visat sig bra under sensommaren och med gubbar som Fejiri Okenabirhie samt Elias Kachunga att använda sig av framåt så kommer också segrarna rulla in. Jag lutar åt att skippa tvåan och gå fullt ut på 1X.


4. Naestved - Köge 1

På Euro Outlets Stadion i Naestved tycker jag mig finna kupongens absolut mest spännande spik! Gästerna rivstartade ligaspelet med två raka vinster men har därefter 0-1-4 och tillhörande 1-15 (!) i målskillnad. En skicklig spelare som Marcus Gudmann är med största sannolikhet fortsatt out då gästerna ska spela bottenmatch mot Naestved. Värdarna är sist i tabellen men har spelat upp sig på slutet och förtjänat ett något bättre utfall än vad som hittills är fallet. Ettan kan komma att landa strax söder om 50 procent vilket är tillräckligt fint för att vi ska klippa bandet helt till X2.


5. Barracas Central - Arsenal de Sarandí 1X

Fjärde upplagan av argentinska Copa de la Liga Profesional pågår just nu och vi tittar under kvällen mot tisdag till en strid från Estadio Tomás Adolfo Ducó i Buenos Aires. Hemmalaget har en trött period bakom sig. 1-5-debaclet mot River Plate häromsistens var femte raka i alla tävlingar utan seger. Hemma finns ändå en trygghet att plocka fram. Faktum är att gästerna Arsenal de Sarandí var senaste motståndet för värdarna på just den här platsen då lagen lirade 0-0 i ligan för strax över en månad sedan. Gästerna slutade också sist i Primera División som avslutades under sommaren och här slår också Federico Vilars grabbar ur underläge. 1X står sig bra.


6. Unión de Santa Fe - San Lorenzo 1X

En gång på 14 raka försök har Unión de Santa Fe fått se sig besegrade. Värdarna gjorde en kanonfin insats nyligen då Gonzalo Morales och hans lagkompisar vände 0-1 mot Estudiantes borta till seger 3-1. Nu ska det rödvita hemmalaget ställas mot Viggo Mortensens favoritlag San Lorenzo. Bortalagets trupp känns välbyggd och riktigt vass. Bland annat lirar Adam Bareiro sin fotboll här. Andrés Vombergar har dock dessvärre lämnat klubben för spel i Saudiarabien. Med hemmapubliken i ryggen tänker jag mig minst ett kryss för Unión.


7. Unión Magdalena - La Equidad 1X2

Två klubbar från Colombia som haft extremt svårt att avgöra och vinna sina matcher i ligaspelet går upp i ringen på Estadio Sierra Nevada under natten mot tisdag. Lagen var Aperturans mest kryssglada sällskap via tio respektive elva oavgjorda strider och hittills under de åtta Clausura-bataljer som lirats är majoriteten av matcherna oavgjorda från båda sällskapens sida. Unión har sett sylvassa ut defensivt på slutet. Harold Riveras lärjungar släpper till extremt få chanser men har samtidigt direkt dålig utdelning från ledande forwards som Isaac Camargo och Ricardo Márquez. Bortalaget från Bogotá glänser inte på något sätt men poäng finns ändå att hitta vid åtta av nio raka bortamatcher i seriespelet. Precis som oddsen indikerar så blir detta en tokjämn tillställning. Krysset utgår jag ifrån men denna kamp kommer med stor sannolikhet helgarderas.


8. Once Caldas - Atlético Huila 1

Once Caldas blir obegripligt stora favoriter i hemmamötet mot Atlético Huila. Pedro Sarmiento och hans mannar gjorde en kall Apertura. Fyra vinster på 20 matcher är sannerligen inget att hänga i granen. Öppningen av Clausuran är möjligen något bättre men värdarna kommer från en färsk 0-1-förlust mot Deportivo Pasto och Huila är inte på något sätt ett gästande gäng som Once enkelt ska montera ner. Atlético vann vårens möte mellan klubbarna (2-1) och har därutöver lånat in bland annat Wilfrido De La Rosa och Carlos Lucumí för att få lite bättre fart framåt. Helgardera och jobba in X2 för fint kupongrens.


Kupongens kassaskåp!- Trollhättan

Det är ett riktigt bra Trollhättan som hemma ska göra livet surt för Ljungskile. Gästerna är tunna i år har har inte kraften för att på allvar utmana FCT. Etta.

Varningens finger!- Djurgården

Kristianstad har tappat rejält med offensiv kraft då Viens lämnat Skåne för spel i Roma. Djurgården å sin sida ser bättre ut på pappret nu jämfört med innan uppehållet. Vänstersidan i huvudstaden lockar.

@tipset_table_start@[[Djurgården - Kristianstad::1X2[[Trollhättan - Ljungskile::1[[Cambridge - Reading::1X[[Naestved - Köge ::1[[Barracas Central - Arsenal de Sarandí::1X[[Unión de Santa Fe - San Lorenzo ::1X[[Unión Magdalena - La Equidad::1X2[[Once Caldas - Atlético Huila::1@tipset_table_end@I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto