Powerplay Tips Onsdag 21/12

Publicerad på 20 Dec 2022 - 15:02

Tipsexperten

Tipsexperten

20 Dec 2022 - 15:02

Fyra olika ligor samt en träningsmatch för Juniorkronorna ska vi sätta tänderna i under onsdagen. Ett par fina drag jobbas in samtidigt som det bjuds på mäktiga singlar både i Wien och Florida. Precis som alltid är åtta gröna bockar målet och vägen dit finner ni nedan. Varsågoda!

Spelstopp: 18:59

1. Sverige U20 - USA U20 X

Det är dags för juniorlandslaget att kliva in i vinterns handlingar. Förberedelserna är i full gång och innan VM startar i mellandagarna ska ett par träningsmatcher avhandlas borta i Nordamerika. USA möter under onsdagen upp och vi kan räkna med att Magnus Hävelid kommer laborera lite med sin trupp här. Amerikanarna har ett bra lag på pappret. Bland annat är klubblagskompisarna Snugglerud, Mittelstadt och Cooley värda att hålla ett extra öga på. Svårtippat givetvis och här chansar vi icke. Alla tecken tidigt.

2. Ingolstadt - Schwenninger 2

Bremerhaven blev för svåra. Ingolstadt föll med 1-4 mot Pingvinerna trots en tung forcering i tredje perioden. Värdarna kan ändå glädjas åt en mycket fin höst där resultaten på det stora hela varit väldigt bra. Schwenninger möter upp och det är ett bortalag i ruskig form. Gästerna har inte torskat en 60-minutare sedan 25:e november. På resande tass har Wild Wings avfärdat Kölner, Wolfsburg och Eisbären Berlin den senaste tiden. Spink-bröderna, Olimb med flera i gästande tröja ska absolut kunna fortsätta på inslagen väg. Högersidan prioriteras.

3. Wolfsburg - Eisbären Berlin 2

Eisbären Berlin har dubbla guld i ryggen men årets säsong har hittills varit ett stort mörker. Laget från huvudstaden huserar som ett av lagen utanför topp 10 och på 30 försök har gästerna bara vunnit sex matcher under full tid. Det är sensationellt i negativ bemärkelse. Lirare som Hördler, Müller, Wiederer behöver trampa igång nu innan det är för sent. Wolfsburg målas dock upp till stora favoriter hemma och det går såklart att ifrågasätta. Grizzlybjörnarna visar tre raka nederlag på egen is och merparten av värdarnas matcher har mynnat ut i förluster. Helgarderingen åker fram, det är dags för berlinarna att stepp upp nu!!

4. Vienna Capitals - Asiago 1

Multinationella ICE Hockey League härnäst. Vienna kunde efter fyra raka nederlag jubla till en seger då Vorarlberg fick på läppen (4-1) häromsistens. Andra perioden var en utmärkt akt av Capitals som pressade in tre mål. Asiago är ett bottenlag i ligan. Mot bättre motstånd har italienarna haft extremt stora bekymmer och Tom Barrasso, tidigare legendarisk NHL-keeper, har inte kunnat coacha fram besökarna till några större underverk. Extremt trolig etta i huvudstaden.

5. Rödovre - Odense X

Rödovre bottnar den danska ligan och kommer missa slutspel. Avståndet på tolv pinnar upp till Herlev ovan strecket är på tok för långt. Hemmalaget har ändå ett hyfsat spännande lag med flera svenska inslag. Gustaf Berling gör en stabil säsong med 22 inspelade pinnar så långt. Även Viktor Bemström och Jaeden Martin har fått stort förtroende av tränare Subdquist. Odense är i grunden ett mycket bättre lag men har bara två noterade fullpoängare inbördes på bortaplan över de åtta senaste besöken. 1X till riktigt mysig procent är tecken vi givetvis ska få med tidigt.

6. Detroit - Tampa Bay 2

Vi stänger PP-butiken med tre NHL-matcher. Fram med nattmackan och bänka er för första striden som finns att syna i Detroit. Red Wings är inne i en riktig dålig trend. Raymond, Söderblom och company hade 3-3 med sig in i tredje akten mot Ottawa häromsistens. Läge för att nypa en seger efter fyra raka i gumpen fanns, men icke. Senators gick på knock i tredje och återigen var de rödvita ett slaget lag. Tampa blir såklart inte enklare. Bolts har vunnit sju av sina åtta senaste matcher men är det något topplag som värdarna ändå haft tämligen enkelt för den senaste tiden så måste ändå Lightnings nämnas. Två raka vinster finns inbördes att notera för Lalondes manskap. En skenande favorittvåa måste således garderas ögonaböj.

7. Florida - New Jersey 1

Efter en fullkomligt formidabel höst har inte december behandlat New Jersey speciellt väl. Djävlarna har inför bortamatchen mot Carolina natten mot onsdag fem raka förluster där bland annat Florida varit uppe i Prudential Center och tvålat till Jesper Bratt och hans lagkompisar nyligen. Efter en ruskigt tuff batalj mot Hurricanes ska därefter alltså detta New Jersey mäta värd med Pantrarna återigen. Denna gång i Florida och visst är det värdarna som ska sitta inne på favoritskapet. Nere i “the Sunshine state” har inte bortalaget fått med sig mer än en seger på sina nio senaste besök. Ettan är väldigt trolig.

8. Chicago - Nashville 2

Chicago är NHL:s sämsta hockeylag. Blackhawks har på 30 matcher bara mäktat med att vinna sju av dessa. Avståndet upp till slutspelet är milsvida. Saknaden av offensivt produktiva enheter är stor. Blickar vi mot hemmalagets sju senaste matcher har Chicago endast tryckt in sju mål. Uselt såklart och med en balja i snitt per match så går det inte att vinna matcher. Nashville nöp en 4-3-viktoria hemma mot Edmonton natten mot tisdag och reser norröver med påfyllt självförtroende. Predatorerna blir säkerligen hårt streckade här men det kan faktiskt inte hjälpas. Tvåa.

Kupongens kassaskåp

Florida

Devils har haft väldiga problem över tid borta mot Florida. Gästernas form är därtill usel och även en tung match mot Hurricanes finns i benen strax innan denna dust. Etta.

Varningens finger!

Detroit

Tampa Bay är som alltid ett lag för toppen men Bolts spel mot Detroit den senaste tiden har varit en aning problematisk. Red Wings ska med hjälp av sin hemmapublik absolut kunna störa.

162 rader
1. Sverige U20 - USA U20 1x2
2. Ingolstadt - Schwenninger x2
3. Wolfsburg - Eisbären B. 1x2
4. Vienna Capitals - Asiago 1
5. Rödovre - Odense 1x2
6. Detroit - Tampa Bay 1x2
7. Florida - New Jersey 1
8. Chicago - Nashville 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto