Akberg

Akberg

Förnamn: Åke
Efternamn: Holmberg
Ålder: 25
Stad: Sundsvall
Sysselsättning: Studier & jobb

Åttondelsfinalerna

29 Juni 2018 - 12:00

Swoosh sa det – och så var hela gruppspelet färdigspelat. Tråkigt kan man tycka samtidigt som det är nu det roliga börjar!

Känns som det finns hur mycket som helst att säga om gruppspelet men ska inte vara allt för utdragen. 

Svårt att inte lyfta Sveriges avancemang så klart. Otrolig match och vilken laginsats! Hur långt kan Sverige gå?
Belgien ser otroligt stabila ut. Även hamnat på rätt sida av slutspelsträdet! Kan det bli deras VM?
England tappade förstaplatsen efter en lam prestation. Blir den insatsen dyr nu när Colombia väntar?
Brasiliens maskineri har inte gått felfritt än. Ökar brassarna nu när det verkligen gäller?!
Tunisiens anfallsspel, wow! Mönsteranfall. Förtjänar laget mer? Njae, inte i en grupp med England och Belgien.
Kan Ronaldo fortsätta bära Portugal, eller ska mittfältet höja sig och börja leverera även de? Då kan Portugal bli farliga.
Kroatien har överraskat positivt med Luka Modric i en lysande roll som central mittfältare. Blir det en guld-skräll?!


Frankrike - Argentina: 2.45-3.00-3.50*
Nej, Messi och hans Argentina öppnade inte sommarens mästerskap så starkt som de flesta hade förväntat sig. Vinsten mot Nigeria blev räddningen för Argentinas drömmar om ett VM-guld. Lyfte sig något där men här tar det tyvärr stopp. Giganterna Frankrike har kanske inte imponerat så mycket som jag hade väntat mig men ser fortfarande laget som en av favoriterna till guldet. Argentinas brister i försvarsspelet blir avgörande och det kommer fransmännen att utnyttja. Blir många fler tysta minuter i Argentina! Frankrike rak till 2.45xx i min bok!

Uruguay - Portugal: 2.80-3.00-3.00

Portugal är alldeles för beroende av Cristiano Ronaldo som har stått för 4/5 mål. Försvarsspelet brister även hos Portugal och bör bli deras fall mot ett samlat och effektivt Uruguay. Vågar sticka ut hakan och säga att Luiz Suaréz och Edison Cavani väger tyngre här, där båda gjorde mål i gruppspelsmatchen mot Ryssland. Uruguays försvar har visat sig starka där generalen Diego Godín imponerar stort! Avancemang för Uruguay här där Europamästarna får packa väskorna!
Uruguay asian 0.0 till 1.93x gillar jag!

Spanien - Ryssland: 1.57-4.00-7.00
Överlägsen fördel på Spanien här, vilket även oddsen tyder på. Ryssland och Putin för nöja sig nu. På förhand var Rysslands chanser till att avancera vidare från gruppen stora och inte blev det svårare när Cheryshev, Dzyuba och Golovin imponerade stort. Men redan innan var det i stort sätt klart att antingen Portugal eller Spanien skulle vänta i åttondelsfinalen och tyvärr för ryssarnas del blev det Spanien. Ser spanjorerna som det laget som har imponerat mest spelmässigt, trots två oavgjorda resultat. Bättre på alla positioner och kommer inte låta ryssarna ställa om. Tycker även att Ryssland inte visade sig lika starka i bataljen om förstaplatsen mot Uruguay som tidigare. Nej, Ryssland håller inte i stormötena, när det verkligen gäller. Spanien asian -1 till 2.10x!

Kroatien - Danmark: 1.85-3.30-5.50
En riktigt intressant match på förhand. Kan inte låta bli att hylla Åge Hareides nya och spännande Danmark men tyvärr måste jag lägga min gissning på Kroatien här. Danmark avancerade vidare efter två oavgjorda resultat, mot Australien och i sista matchen mot Frankrike. Christian Eriksen har imponerat och bevisat att han är en viktig stomme bland lagets lovande generation. Men Luka Modric är en nivå tyngre då han är den självklara ledaren i Kroatiens centrala mittfält. Detta Kroatien som joggade genom gruppspelet med full pott och besegrade bland annat Argentina med 3-0.
Kroatien, Kroatien, Kroatien! Läs gärna mitt speltips!

  Speltips Odds
Kroatien - Danmark
VM 2018, Fotbolls-VM
2
 

Brasilien - Mexiko: 1.50-4.20-8.00
Mexiko hade anledning att jubla efter mötet med de svenska vikingarna, trots förlust med 0-3. Tyskland lyckades nämligen inte få hål på Sydkorea utan läckte istället två bakåt. Resulterade i ett grön-vitt-rött-avancemang. Mot ett stjärnspäckat Brasilien tar det dock stopp. Vi var troligtvis många som undrade hur långt Mexiko kunde gå efter premiärvinsten mot Tyskland. Men efter det har det bara gått utför och skandal-rubrikerna som härjade inför VM verkar nu ha påverkat laget.
Brassarna var inte först med att imponera. Schweiz var alldeles för kompakta och det blev ingen vinst i premiären för Brasilien. Efter det lyfte sig laget och tårarna från Neymar blev ett tecken på hur mycket detta betyder. Överdrivet, kanske lite. I vinsten mot Serbien kände man igen Brasilien och nu ska laget bara prestera. Brasilien vinner en tajt match. 

Belgien - Japan: 1.40-5.00-9.00
Belgien var laget som imponerade mest i gruppen tillsammans med Panama, Tunisien och England. England la sig platt i matchen om förstaplatsen och Belgien ställs nu mot Japan. Här ska det inte vara några snack. Belgien är stora favoriter och med all rätt. Såhär långt får man ändå hylla Japan för deras underhållande och kreativa spel. Tyvärr är många insatser i defensiven under all kritik och det håller inte länge mot en livsfarlig Lukaku i straffområdet.
Belgien -1.5 2.20x gillar jag!

Sverige - Schweiz: 3.10-3.00-2.10
Schweiz står som favoriter i mötet där vi är många som både tror och hoppas på Sverige. Flera av oss hade troligtvis på förhand tackat ja till "en vinst mot Mexiko räcker" och så blev det, med råge. 0-3 i en match där svenskarna sannerligen imponerade stort. Nu saknar choklad-experterna två av sina backar i form av Schär och Lichtsteiner. Stort avbräck! Bäddar för en blågul seger? Vi svenskar ser såklart inget annat! Sveriges försvar har visat sig från sin bästa sida och kommer bli en viktig beståndsdel om Sverige ska avancera till kvartsfinal.
Tipsar om "Sverige att kvalificera sig" till 2.00x!

Colombia - England: 4.00-3.30-2.10
Som man bäddar får man ligga, Gareth Southgate! Min bild är att England la sig platt i slaget om förstaplatsen mot Belgien och kan få betala ett högt pris här. Colombia väntar i åttondelsfinal och min analys är att engelsmännen kommer få det tufft här. Colombia har visserligen varit ojämna och kanske borde ha imponerat mer med bland annat trion Juan Cuadrado, Radamel Falcao och James Rodriguez i laget. Just nu ser det dock ut som Rodriguez missar matchen mot England, vilket såklart skulle bli ett stort avbräck. Stjärnan i FC Bayern München, på lån från Real Madrid, kanske inte har imponerat lika mycket som i Brasilien 2014, men är fortfarande en viktig pjäs för laget offensivt. Med ett flertal facit i hand har England tidigare haft det tufft i mästerskap, men är mardrömmen verkligen över? Tuff och jämn match.
Mitt tips är underspelet på under 2,0 till 1.93x!

*Alla odds är från Bet365

Vila nu fredag och ladda för åttondelsfinalerna, så tuggar vi vidare!

Twitter@ HolmbergAke

  Mina 10 senaste speltips Odds
Elfsborg - Hammarby
Allsvenskan, Fotboll
1.95
Hammarby - Östersund
Allsvenskan, Fotboll
1.72
Kroatien - England
VM 2018, Fotbolls-VM
2.12
Trelleborg - AIK
Allsvenskan, Fotboll
2.63
Ryssland - Kroatien
VM 2018, Fotbolls-VM
1.74
Kroatien - Danmark
VM 2018, Fotbolls-VM
2
England - Belgien
VM 2018, Fotboll
2.5
Sydkorea - Tyskland
VM 2018, Fotbolls-VM
1.88
England - Panama
VM 2018, Fotbolls-VM
1.71
Danmark - Australien
VM 2018, Fotboll
2.00