Haze91

Haze91

Förnamn: Hans
Efternamn:
Ålder: 23
Stad: Östersund
Sysselsättning: Hederlig knegare
Hej!

Dags för Champions Hockey League, CHL att dra igång!
CHL består av 44 lag, varav åtta svenska och är elva grupper. På pappret så går alla gruppettor automatiskt vidare samt de fem bästa tvåorna.
Jag blickar mot mot Österrike och matchen mellan Vienna Capitals - Färjestad.

Vienna Capitals är ett topplag i den inhemska ligan. Fjolåret tränades laget av den förre och nye Färjestad tränaren Tommy Samuelsson som ledde rodret från säsongen 2011-2012 till 2013-2014. Där han som bäst tog laget till en finalförlust. Förra säsongen slutade laget på en tredje plats i ligan men åkte ut redan i kvartsfinalspelet.
Vienna går att beskriva som ett offensivt lag. Förra säsongen så gjorde laget näst flest mål i ligan 183 stycken på 54 matcher. Det gav ett snitt på 3.38 mål per match.
I Vienna Capitals spelar Brett Carson som spelade i AIK förra säsongen och har meriter från NHL.
Vienna Capitals har spelat en match hittills vad jag kan finna och då vann laget med 3-2 efter förlängning mot Stavanger.
Capitals kommer till start med hela truppen skadefri.

Färjestad BK har rört om lite i föreningen inför kommande säsong. Trots krisstämpel och allt möjligt så gick laget till SM final. Men där var krafterna helt slut och Skellefteå vann fyra rätt enkla matcher. Ny säsong och åter igen hårdsatsande på SM guldet men även på CHL. Laget har tappat/släppt spelare som Patrik Lundh, Christian Berglund, Anders Bastiansen Ville Lajunen och Jack Conolly mfl. Samtidigt som det har tillkommit intressanta tillskott. Som tex, Jakub Klepis från KHL, Anton Hedman, Linus Persson och Daniel Gunnarsson från Luleå och Luciano Aquino mfl.
Färjestad har spelat tre försäsongsmatcher. Det går diskutera bra det har sett ut. Första matchen förlorades mot Leksand med 5-2. Den andra seger över Skövde med 4-1. Och nu senast en 5-4 förlust mot Växjö. Där Färjestad om jag inte missminner mig hade hela tretton tvåminutare.
Färjestad går ut med att laget måste vinna samtliga hemmamatcher och ta minst en bortaseger för att nå målsättningen att ta sig vidare från gruppen. Och vill spela matchen såhär "Färjestads CHL-premiär ska präglas av fart och intensitet och att laget i kraft av ett bättre passningsspel så småningom ska kunna manövrera ut motståndarna."
Färjestad kommer starta följande:
Pettersson-Wentzel (Pogge)

Persson-Klepis-Gulas
Tollefsen-Lalonde

Åslund-Hillding-Aquino
Jensen-Grundel

Nygård-Wallin-Hedman
Arell - Gunnarsson

Röymark-Forsberg-Rohdin
Kylington

Kommentar:
En grupp bestående av Färjestad, Vienna Capitals, Vålerenga och Zurich så är nog Färjestad och Zurich dom två lag som ska göra upp om första platsen.
Till matchen så har vi ett Färjestad som har bra koll på motståndarna. Samuelsson som har varit där i tre säsonger kan de mesta om laget utan och innan.
Match i Wien där det kommer troligtvis vara fyra till femtusen på läktaren som ska skrika fram sitt Capitals. Hemmasupportrarna har ståplats på båda kortsidorna så Capitals kommer att få en rejäl inramning och ett tungt stöd från sina fans.
Två lag som har offensiva kvalità©er och där poäng i dagens match är viktigt. Framförallt för hemmalaget där det är på hemmaplan poängen verkligen ska tas men även för Färjestad så laget har bra utgångsläget till nästa match.
Två lag som kommer gå på för att vinna och jag tror att vi kommer få se en publikvänlig hockey med mycket fart, fläkt, målchanser och förhoppningsvis en hel del mål. Färjestad har som inte imponerat på defensiven hittills på försäsongen så kommer laget behöva göra minst tre, fyra mål för att vinna kvällens match och det tror jag laget lyckas med. Och jag tror Capitals har koll på det läget och lär nog inte lägga sig på defensiven i en kokande hemmaarena.
Så med "tävlingspremiär" väljer jag därför att spela 3/4 units på över 5,5 mål till 1,87 på Unibet .
Slutresultat: 2-5?
  Mina 10 senaste speltips Odds
Vienna Capitals - Färjestad BK
CHL, Ishockey
1,87
Växjö - Malmö
Försäsong, Ishockey
1,90
Örebro - Brynäs
Försäsong, Ishockey
2,38
Södertälje - Linköping
Träningsmatch, Ishockey
2,08
Anaheim Ducks - Colorado Avalanche
NHL, Ishockey
2,35
Färjestad - Växjö
SHL, Ishockey
2,25
Tampa Bay Lightning - Philadelphia Flyers
NHL, Ishockey
1,97
Calgary Flames - Los Angeles Kings
NHL, Ishockey
1,69
Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs
NHL, Ishockey
1,85
Skellefteå - Linköping
SHL, Ishockey
1,80