IB.

IB.

Förnamn:
Efternamn:
Ålder: 24
Stad: Uppsala
Sysselsättning:

SERIEPREMIÄR - SSL!

15 September 2018 - 20:27

SERIEPREMIÄR!

Då var det äntligen dags för årets säsong i Superligan 2018/2019 att starta. Sommaren är över men det känns inte som att det var allt för längesen som man satt i Globen och fick bevittna Storvreta kamma hem guldet rätt så ohotat mot Falun. Ny säsong och vi har två lag som rustat upp oerhört bra men det kommer vi in på. Jag tänkte ge mig på ett litet förhandstips på hur grundserien slutar. Mer spel kommer dyka upp under kommande veckan när spelstopp närmar sig. 

1: Storvreta IBK – Var fullkomligt dominanta förra säsongen då man bärgade guldet ohotat. Har en äckligt bra trupp. Om man fyllt på? Som man har gjort. Rasmus Sundstedt, Linus Jämtdahl och Simon Götz. Man har även bytt ut Forsman och Öhman på coachpositionen och fått in Harnesk. Tre briljanta femmor där tredjefemman skulle kunna vara förstafemma i vilket lag som helst utom typ Falun. Final? Absolut. (Spel: Storvreta att vinna SM-guld @ 1,80 Unibet).

2: IBF Falun – Även Falun har fått behålla sin trupp från föregående säsong. Har endast tappat Cederström från tredjeformationen till Sätra. Precis som Storvreta så har man tagit in tre nyförvärv i Johan Samuelsson, Erik Björk och Adam Colling. Colling är ett fin nyförvärv med en enormt spetskvalité. Samuelsson har gjort en del landskamper men vet inte om man kommer tillföra allt för mycket i det offensiva. Spelar mest i sidled och bakåt.

3: Linköping IBK – Sticker ut hakan en liten bit i alla fall och sätter Linköping på en tredjeplats. Det ”klassiska” slutspelslaget som förra säsongen fick se sig besegrade av Falun i semifinalen tror jag kommer gå starkt i år. Har fått in poängkungen Max Wahlgren från Pixbo som kom tvåa i poängligan förra säsongen (69p). Man lyckades även att norpa centern Simon Palmén (21+26) från Örebro vilket är ett fint nyförvärv. På minuskontot får man sätta Erik Björk som återvänder till Falun. Trots det har man en bättre trupp än förra året och ska absolut vara ett semifinallag.

4: Mullsjö AIS
5: Växjö IBK
6: Pixbo Wallenstam IBK
7: IBK Dalen
8: Höllviken IBF
9: FC Helsingborg
10: FBC Kalmarsund (Spel: FBC Kalmarsund missar slutspel @ 3,20)
11: IBF Örebro
12: Jönköping IK
13: IK Sirius IBK – Mitt kära Sirius. Här snackar vi ”spelarflykt”. Inte flykt men många har valt att inte hänga på en säsong till. Bottenstriden tycker jag är OERHÖRT svårt att förutspå men tycker Sirius trupp är för tunn. Tappat Wallén, Costov-Bredberg, skyttekungen Berlin, kapten Johansson samt coacher. Med mängder av tapp har man såklart fått in spelare med det är mest unga spelare som jag inte tycker har imponerat på försäsongen. Hoppas jag har fel.
14: Lindås IBK – Förra säsongens stora skräll. En fjärdeplats i Allsvenskan Södra men man visade sig vara bäst när det gäller och tog sig igenom båda play off-spelen med att bland annat slå ut Warberg IC. Kul att se Malmström i Superligan igen. Annars en oerhört tunn trupp för den högsta ligan. Lindås får mitt jumbotips.


Övriga spel:

Lindås att vinna Allsvenskan Södra @ 13,00 2u SvS (ryggspel)

IKSU att vinna SM-Guld @ 2,80 4u SvS

Täby FC Dam (v Pixbo) @ 2,50 3u Coolbet

Dubbel: IK Sirius IBK Dam + IBK Dalen Dam @ 2,05 3u Coolbet 

  Mina 10 senaste speltips Odds
IKSU v Jönköping IK
Superligan Damer, Innebandy
1.76
Storvreta IBK - IK Sirius IK
Superligan Herrar, Innebandy
1.90
Dalen - Örebro
Superligan, Innebandy
1.73
IFK Göteborg - AIK
Allsvenskan, Fotboll
3.60
Sirius - Dalen
Superligan, Innebandy
1.89
Jönköping IK - Mullsjö AIS
Superligan Herrar, Innebandy
1.93
FBC Kalmarsund
Superligan Herrar, Innebandy
3.20
Tai Woffinden
Grand Prix, Speedway
1.80
Drabik v Sundström
Elitserien, Speedway
1.86
Speedway Grand Prix
Grand Prix, Speedway
5.00/15.00