Tipsexperten

Tipsexperten

Förnamn:
Efternamn:
Ålder:
Stad:
Sysselsättning:

Europatipset sön 18/11

17 November 2018 - 18:46

Nations Leagues sista omgång står för dörren under söndagen och det finns rejält med spänning i ett par grupper. Bland annat kan England, Kroatien och Spanien samtliga segra i Grupp A4. Några andra grupper är däremot redan avgjorda vilket gör det hela än mer svårtippat. Kupongen har dagen till ära en jackpot på 3 miljoner och kompletteras med matcher från spanska Segunda och brasilianska Série A. Nu kör vi!


Spelstopp: 14.59


1. England - Kroatien 1
Vilket möte som väntar på Wembley! Efter att Tin Jedvaj avgjort på tilläggstid för Kroatien mot Spanien i torsdags står Grupp A4 på vid gavel. Vinnaren här plockar hem gruppen medan ett oavgjort resultat innebär att Spanien står som slutsegrare. Att just Kroatien gjorde att VM-titeln inte kom hem ger även detta möte en extra krydda. England spelade en träningsmatch i torsdags hemma mot USA där det slutade med en komfortabel 3-0 seger. Just på Wembley är The Three Lions extremt starka och Gareth Southgate har fått ihop denna grupp på ett bra sätt. England ska ses med fin chans och till 50 procent är ettan en gångbar spik.


2. Schweiz - Belgien X
Spännande möte även i Luzern där Schweiz och Belgien gör upp om segern i Grupp A2. Alplandet kan här snuva VM-trean på förstaplatsen vid en seger. Det känns inte helt otänkbart. När lagen möttes i Bryssel för en månad sedan var det en helt jämn tillställning som Roberto Martínez mannar slutligen kunde gå segrande ur med 2-1. De röda djävlarna imponerade heller inte speciellt mycket i veckan när de först avgjorde i den 65:e minuten hemma mot Island. Där saknades Romelu Lukaku och han är fortsatt ett frågetecken. Detta möte ska hållas som betydligt mer öppet än streckningen antyder. Alla tecken!


3. Nordirland - Österrike 1
I Belfast är det däremot ett betydelselöst möte som ska gå av stapeln. Nordirland står på noll poäng efter tre matcher medan Österrike skrapat ihop fyra. Det innebär att de kommer sluta trea och tvåa i gruppen bakom Bosnien. Oklart hur förbundskaptenerna väljer att ta sig an detta möte således. Nordirland lär säkert gå in mer taggade inför hemmapubliken. Lägg därtill att britterna stod för en solid insats i derbyt mot Irland i torsdags (0-0). Där låg Michael O’Neills mannar närmast segern. Hemmaplan och högre motivation (?) gör ettan minst sagt intressant. Spännande chansspik till låg procent!


4. Grekland - Estland 1
Grekland vann med 1-0 mot Finland i torsdags. Trots det var det besvikna greker och jublande finnar efter matchen. Det resultatet innebar nämligen att våra nordiska grannar säkrade gruppsegern. Här har således Grekland ingenting att spela för och det har heller inte Estland som är klar jumbo med en poäng. Det kan möjligen öppna upp för en liten skräll. Hemmalaget imponerar inte speciellt mycket offensivt samtidigt som Estland inte är helt oävet bakåt. När nationerna möttes här i VM-kvalet för ett drygt år sedan slutade det 0-0. Det är inte ett helt otänkbart scenario igen. När ettan streckas till cirka 90 procent är det garderingstvång. 1X räcker dock.


5. Ungern - Finland 1
Jublet visste inga gränser när Finland föll med 0-1 i Aten i torsdags. Berguvarna är därmed klar gruppsegrare inför den sista omgången och ska göra upp med tre andra lag i tredjedivisionen om en plats i EM. Försvarsspelet har hittills varit de blåvitas signum med endast två insläppta mål på fem matcher. Framåt ser det sämre ut även om Teemu Pukki är en stabil målskytt. Här finns det frågetecken för Finland då förstaplatsen som sagt redan är klar. På bortaplan är heller Markku Kanervas mannar inte speciellt bra. Ungern har en bättre trupp även om de inte rosat marknaden. I torsdags vann åtminstone de rödgrönvita med 2-0 mot Estland. Här får de bära favoritskapet. 1X!


6. Moldavien - Luxemburg X
Luxemburg föll tungt i veckan hemma mot Vitryssland. Det resultatet innebar att mikrostaten blev av med förstaplatsen, en placering de inte kommer återta med tanke på att Vitryssland har en skrattmatch i San Marino. En tuff avslutande uppgift väntar även för Luxemburg nere i sydöst. Moldavien är tunga i Chisinau och har nu fyra raka matcher utan förlust. 1-0 mot San Marino i veckan var dock knappast övertygande. När nationerna möttes för två månader sedan vann faktiskt Luxemburg med 4-0. Andra förutsättningar här och detta ska hållas som tämligen öppet. Knapp fördel Moldavien men som streckningen ser ut rekommenderas alla tecken omgående.


7. San Marino - Vitryssland 2
Vitryssland tog alltså en skön seger på Josy Barthel i torsdags. Det innebär att östlandet plockar hem Grupp D2 vid tre poäng i San Marino. Det ska naturligtvis inte vara några som helst bekymmer. Vitryssland vann med klara 5-0 när nationerna möttes i Minsk och gästerna har gått igenom gruppspelet utan något insläppt mål. Här är det enorm klasskillnad mellan lagen och allt annat än en klar bortaseger vore en smärre sensation. Tvåan sitter alla dagar i veckan!


8. Spanien - Bosnien 1
Luis Enriques Spanien hade 2-2 i Zagreb när de åkte på ett tungt mål i baken på tilläggstid. Det innebär troligen att La Furia Roja slutar tvåa i sin Nations League-grupp. Där har de spelat färdigt för året. 2018 avslutas dock med en träningslandskamp på Kanarieöarna mot Bosnien. Balkan-landet har stått för en strålande höst och kommer mycket överraskande ta klivet upp till A-divisionen. De är dock långt ifrån Spaniens nivå och framförallt har de inte i närheten av samma bredd. Båda nationerna väntas rotera och det gagnar bara världsmästarna från 2010. Spika ettan trots hård streckning!


9. Albacete - Lugo 2
Vi håller oss kvar i Spanien men tar oss till fastlandet och andradivisionen Segunda. Albacete från de sydöstra delarna har gjort det bra så här långt in på säsongen och återfinns på en femteplats efter 13 spelade omgångar. Lugo har haft det tyngre och står på 13 poäng, precis över nedflyttningsstrecket. Gästerna trivs dock relativt bra mot just Albacete. Lagen möttes i Copa del Rey för två månader sedan på denna arena och då vann Lugo med 3-2. Även i fjol var det bortalaget som segrade på Estadio Carlos Belmonte. Med det i åtanke lockar skrälltvåan. Gardera tidigt med ettan och plocka även med krysset på större system.


10. Córdoba - Cádiz 1
Två lag från Andalusien drabbar samman på Estadio Nuevo Arcángel under söndagseftermiddagen. Córdoba har haft det tungt så här långt men på hemmaplan står de alltid för solida insatser. Där har bara en av sju matcher förlorats hittills. Cádiz är samtidigt inte något vidare bortalag med endast en triumf på sex försök. Trots det streckas gästerna upp som relativt klara favoriter. Visst har Cádiz tre raka triumfer men här känns ändå en hemmaseger minst lika trolig. Läge att ta ställning och spika ettan i utgång. Krysset plockas med på större system då båda lagen spelar oavgjort en hel del.


11. Alcorcón - Elche 1
Kupongens sista match i Segunda hämtas från Madrids utkanter. Alcorcón har aldrig spelat i La Liga men ska ha en bra chans att ta klivet upp den här säsongen. Det har onekligen sett bra ut hittills, inte minst hemma på Estadio Municipal de Santo Domingo. Där har hemmalaget raden 5-1-0. Tuff uppgift för nykomlingarna Elche men samtidigt ska laget från Alicante inte underskattas. De grönvita har endast förlorat en av sina fyra senaste matcher och är överlag relativt svårslagna. En poäng kan de mycket väl få med sig från huvudstaden. Gardera den hårt streckade ettan med krysset.


12. América MG - Santos X
Endast fyra omgångar återstår av brasilianska Série A och det är fortsatt stor spänning kring alla streck. Storlaget Santos visar svag form med tre raka förluster och har halkat ner på en niondeplats. Fyra poäng är det nu upp till sjätteplacerade Atlético MG, en position som innebär kval till Copa Libertadores. Här får Santos klara sig utan tre Derlis González, Bryan Ruiz och Carlos Sánchez som alla är på landslagsuppdrag. Tunga avbräck. Däremot finns skytteligaledaren Gabriel “Gabigol” Barbosa tillgänglig. América MG har haft det tungt som nykomlingar och är nästjumbo i tabellen. Loppet är dock inte kört än med endast fyra poäng upp till säker mark. Hemma i Belo Horizonte är América relativt starka och har bara förlorat fyra av 17 matcher under säsongen. Det luktar delad pott här. Spika krysset!


13. Botafogo - Internacional 2
Vi avslutar i Rio de Janeiro där Botafogo visar fin form. De svartvita var länge indragna i bottenstriden men har efter tre raka triumfer tagit sig upp på en mittenplacering. Kontraktet ska således vara säkrat. Internacional från Porto Alegre går betydligt bättre och återfinns på en andraplats i tabellen. Gästerna visar fin form med fem raka utan förlust och framförallt är defensiven en av Brasiliens bästa. 25 insläppta mål på 34 matcher är det bara serieledande Palmeiras som kan slå. Här har Internacional mer att spela för och det är en faktor som inte ska underskattas. Tvåan ser ut att erbjuda fint värde och spikas i utgång. Gardera med krysset om plånboken tillåter.


Kupongens kassaskåp


Vitryssland
San Marino är urusla och förlorar i stort sett alltid när de är i farten. Mot ett Vitryssland som spelar för förstaplatsen i gruppen ska naturligtvis de blåvita inte ha något som helst att hämta.


Varningens finger!


Nordirland
Michael O’Neills landslag vill säkerligen avsluta hösten snyggt inför hemmafansen och god möjlighet till det ska finnas när ett omotiverat Österrike kommer till Belfast. Runt 20 procent på de grönvita britterna går inte att motstå.


Lilla raden 144 rader
1. England - Kroatien 1
2. Schweiz - Belgien 1x2
3. Nordirland - Österrike 1
4. Grekland - Estland 1x
5. Ungern - Finland 1x
6. Moldavien - Luxemb. 1x2
7. San Marino - Vitryss. 2
8. Spanien - Bosnien 1
9. Albacete - Lugo 1x
10. Córdoba - Cádiz 1
11. Alcorcón - Elche 1x
12. América MG - Santos X
13. Botafogo - Internac. 2


Stora raden 864 rader
1. England - Kroatien 1
2. Schweiz - Belgien 1x2
3. Nordirland - Österrike 1
4. Grekland - Estland 1x
5. Ungern - Finland 1x
6. Moldavien - Luxemb. 1x2
7. San Marino - Vitryss. 2
8. Spanien - Bosnien 1
9. Albacete - Lugo 1x2
10. Córdoba - Cádiz 1x
11. Alcorcón - Elche 1x
12. América MG - Santos X
13. Botafogo - Internac. x2

Spela på Europatipset – klicka här!

  Mina 10 senaste speltips Odds
Stryktipset
Allsvenskan m.m., Fotboll
Jackpot
Europatipset
Europa League mfl, Fotboll
Europatipset
Champions League, Fotboll
Stryktipset
Premier League, Fotboll
Jackpot
Stryktipset
Liga, Fotboll
Odds
Stryktipset
Liga, Fotboll
Odds
Europatipset
Liga, Fotboll
Jackpot
Stryktipset
Premier League, Fotboll