TonyCarlsson

TonyCarlsson

Förnamn: Tony
Efternamn: Carlsson
Ålder: 77a
Stad: Nora
Sysselsättning:

UFC 214 - Cormier vs. Jones II

29 Juli 2017 - 07:49

Jaha, men hallå här igen!! 

Det är alltså över 8 månader sedan jag skrev här. Inte för att mitt MMA intresse svalnat, utan helt enkelt pga nytt jobb som gjort det svårt att få tid över till detta med att Reka inför varje gala. Men nu gör jag ett försök och kör på som jag gjorde tidigare.
Så varför inte starta om med en helt magisk gala sett till matchkortet.
UFC 214. Ja man tappar ju fan i mig hakan över alla grymma fighters som ska upp i Octagonen i natt.
Min klocka är ställd så jag inte missar första match som startar 00:30 på UFC Fightpass. Ni som av någon anledning inte tänker se hela galan utan bara Huvudkortet, så startar det 04.00 och sänds på Viaplay där du kan välja på Svenska eller Amerikanska programledare.

Så till mitt spel som jag lagt hos Bethard då dom ger bästa odds totalt på dessa 5 matcher:

Min första match på min Femling är en fight i Women´s Strawweight division. Fighten mellan Rysskan Alexandra Albu och Amerikanskan Kailin Curan.
Albu som bara har 1 match tidigare i UFC, en match hon vann på submission, men det var nästan 2,5 år sedan. Men hon har tränat på, finns inte många kvinnor i den viktklassen med sådan enorm fysik som den kvinnan.
Dock möter Albu en mycket rutinerad tjej. Kailin Curran har 8 proffsmatcher i ryggen, var av 5 i UFC. Dock ska sägas att bara en är vinst. Albu med sin 2 proffsmatcher i ryggen, båda två med vinst och vinst på avslut. Jag tror vi även denna gång får se ett avslut från Alexandra Albu och för hennes del sin 3e raka proffsvinst i MMA.
Oddset hos Bethard är 1,66 på Alexandra Albu.

Nästa match på min Femling är Light Heavyweight fighten mellan Jimi Manuwa och Volkan Oezdemir.
Volkan har snabbt tagit sig fram till toppen av UFC, trots bara 2 matcher i organisationen. I sin debut där han klev in och ersatte Jan Blachowicz mot OSP, vinner han mycket överraskande matchen. I sin nästa match möter han en annan uppcoming star, Misha Cirkunov. Den matchen vinner Volkan på KO redan i första ronden. Vips så var han rankad som nr 5.
Men i natt står en motståndare av en helt annan kaliber för motståndet. 3e rankade Jimi Manuwa. En fighter som bara fått däng av Alexander Gustafsson och Anthony Johnson och som tränat på Allstar i Stockholm dom senaste åren och utvecklats enormt. Nej du Volkan, här tar det stopp. Antagligen så vaknar du efter att somnat in efter en mäktig vänsterslägga från Britten Jimi.
Oddset hos Bethard är 1,55 på Jimi Manuwa.

Så till 3e matchen på mitt spel. Welterweight Fighten mellan Robbie Lawler och Donald Cerrone.
Här skulle jag kunna skriva hur mycket som helst om båda dessa fighters. Jag gillar dom båda oerhört mycket.
Men tyvärr är det så att Cerrone redan tillkännagivit att han dras med en skada som gjort att han borde dra sig ur matchen, men han väljer att ta ställa upp och ta fighten som den enorma tävlingsmänniska han är. Han vill inte vika ner sig. Men detta har inverkat både på träningen inför matchen och troligen på hans kommande prestation under matchen. Så när läget är som det är så vågar jag absolut inte sätta mina pengar på någon annan än just Lawler i denna fight.
Oddset hos Bethard är 1,68 på Robbie Lawler.

4e och näst sista matchen på mitt spel är på fighten mellan Tyron Woodley och Demian Maia även den i Welterweigt divisionen.
Regerande mästaren Tyron Woodley som besegrade Robbi Lawler på KO för nästan exakt 1 år sedan och då övertog mästarbältet i divisionen, han är ett enormt krutpaket som slår så enormt hårt och som har ett riktigt bra driv i sina matcher. Möter Brassen och BJJ fenomenet Demian Maia. Maia som inte knockat en motståndare sedan sin debut i viktklassen 2012. Men han har desto fler submission vinster i sitt bagage, 12 st. Det är grymt! Jag tror dock att Woodley kommer bli en för tuff utmaning för Maia, han är ju som en ångvält som har väldigt mycket gas. Maia har längdfördel förvisso och får han ner Woodley på mattan kan vad som helst hända. Men nej, Tyron Woodley kommer behålla sitt Welterweigtbälte ett tag till.
Oddset hos Bethard är 1,50 på Tyron Woodley.

Så till sista matchen både på min Femling och sista matchen på galan.
Light Heavyweight fightern mellan regerande mästaren Daniel Cormier och den tidigare mästaren Jon Jones.
Andra matchen dom i mellan. Första gången dom möttes var på UFC 187 den 3 januari 2015. Då klev Jon Jones ut ur Octagonen som fortsatt mästare. Men efter det så har mycket hänt. Mycket personligt strul för Jones som hållit honom ifrån tävlande. Det har också inneburit att Cormier fått chansen att kliva upp på podiet som den bästa och nu mera regerande mästaren.
Att matchen kommer vara absolut fantastisk tvekar jag inte på. Blir ingen av dom avslutad tidigt så kommer vi säkert få se en helt underbar 5 rondersfight i toppklass.
Jag gillar inte alls det Jon Jones sysslat med utanför sporten, men som fighter är han magnefik. Cormier är en värdig mästare med allt en mästare ska ha i färdighet.
Jag tror dock att Jones driv efter att få bli mästare igen är så pass stort att han lyckas pressa på så mycket under matchen så han tar hem bältet igen.
Oddset hos Bethard är 1,37 på Jon Jones.

Denna Femling hos Bethard ger totalt 9,08 ggr pengarna.

Lycka till!!