nocharity

nocharity

Förnamn:
Efternamn:
Ålder:
Stad:
Sysselsättning:

Swedish Hockey League 13/14

13 Augusti 2013 - 11:16
Äntligen drar hockeysäsongen igång.

Jag har, som många kanske redan vet, ett stort HV-hjärta och därför kan mina kommentarer, inlägg och rekar mest handla om HV71. Det är helt enkelt för att det är det lag jag kan bäst. Jag gör allt jag kan för att skriva så neutralt som möjligt och gör allt för att hjälpa er att vinna lite extra pengar. Så hoppas inte att ni tar illa upp under resten av säsongen! :)

Jag har försökt följa samtliga SHL-lag så gott jag kunnat under försäsongen och mitt kära HV71 har gjort en rejäl utrensning och föryngring i laget. gamla kassakor som ex Daniel Fernholm, Mikko Louma och Per Ledin har man gjort sig av med. Rhett Rakshani (som förövrigt kom 2a i den interna poängligan där jag spelade honom som vinnare), Jesper Fasth och Oscar Sundh har sökt sig till nya klubbar.
Som ni märker har många tunga namn lämnat. Bara dom 3 sista namnen stod tillsammans för 86 Poäng.

Man har istället, som ovan nämnt, satsat på en föryngringsprocess och tagit in 9 nya spelare, många med stor utvecklingspotential. Mest spännande ska dock se om W. Karlsson kan träda fram ännu ett steg än förra säsongen, kommer ges en viktigare roll i år. 3 nya transatlanter infinns också, Brett Sterling, Riley Holzapfel och Aaron Gagnon. Alla 3 beskriver sig ungefär likvärdigt "skridskosnabba, går gärna på mål, hög lagmoral" .. (låter väl som vilken värvningsintervju som helst).

Jag tror dock att detta kan funka bättre i dagens HV71. I år slipper vi bromsklossar i försvar och i anfall. Med Ulf Dahlens NHL-tänk kan vi bli med skridskosnabba och gå rakare på mål.

Förutsägelse: Jag tror tyvärr inte på något guld i år för HV71 men att vi tillhör toppskicktet (1-4) är ett bra tips.

Förövrigt tror jag att Norrland blir starka i år igen. Både Skellefteå och Luleå har hållt sina trupper väl samlat och endast gjort ett par värvningar. Skellefteå har nästan samtliga kvar sedan guldsäsongen förra året, kan dom bara skaka av sig alla troll om att ta två guld på raken så har dom en väldigt god grund att stå på. Luleå har värvat mycket offensiva krafter, Defensiven är så gott som helt intakt. ( Det ger Underspelet en helt ny dimension i Luleås matcher...)

Åker ut gör Örebro och Modo. Örebro har värvat vad tygen håller för och det har vi sett förr vad som händer. Modo har tappat mer och mer för vart år som gått och förutom värvningen av O. Hedman så ser jag inga större namn.

Guldet går återigen till Skellefteå, ledda av J. Ericsson, B. Holloway, O. Möller, kommer lyckas knipa LeMat igen. Ett guldlag som SAIK och få hålla de största klasspelarna i laget till ännu en säsong är imponerande. Tror inte det finns risk för mättnad i truppen.

Joker blir återigen Växsjö som på nyo öppnat plånboken och värvat mycket "over seas". Kan bli Kanon eller Kalkon.

Dom bästa spelen under säsongen: Offensiva SAIK och FBK, lag som dessa brukar oftast stå för målkalasspel som "hemmalaget över.." bör spelas ofta. Brynäs dåliga defensiv kan bädda för fina hcp spel. Luleås tighta defensiv bäddar som oftast för väldigt fina Underspel.


Min slutgiltiga tabell:
1. Skellefteå
2.Färjestad
3.Luleå
4.HV71
5.Linköping
6.Växsjö
7.Frölunda
8.AIK
9.Brynäs
10.Leksand
11.Modo
12.Örebro

  Mina 10 senaste speltips Odds
Touchdowngörare
NFL, Amfotboll
Patriots - Chiefs
NFL, Amfotboll
4.0
Packers - Seahawks
NFL, Amfotboll
1.90
Falcons - Bears
NFL, Amfotboll
1.95
Chicago Blackhawks - St Louis Blues
NHL, Ishockey
2.75
USA vs Ryssland
OS, Ishockey
2,45
AIK - HV71
SHL, Ishockey
2,10
Frölunda - HV71
SHL, Ishockey
2.5
At. Madrid - FC Barcelona
Super cup, Fotboll
2.33
HIFK - Frölunda
European Trophy, Ishockey
2.45

Min spelbok

Visa spelbok
Nuvarande spelkassa: 10300 kr Insättningar 0 kr Antal Levande spel 0
Startspelkassa: 10000 kr Uttag 0 Kr Levande i Kr 0
Return on Investment:
140 %
Spel 2 Vinster 1
Oavgjorda 0 Förluster 1