Justin Jefferson var ett av de allra största utropstecknen förra säsongen då han kom in och var fantastisk för sitt Vikings och var en av ligans allra bästa passningsmottagare. Han tog under säsongen emot passningar för 1400 yards, vilket var inte mindre än fjärde bäst i hela ligan, endast slagen av Stefon Diggs, Travis Kelce och DeAndre Hopkins; ruskigt imponerande!

Det som gör det ännu mer imponerande är att han gjorde det på ”endast” 125 targets, alltså försök av QB:n att passa honom. Det kan jämföras med ovan nämnda spelare som hade mellan 145 och 166 targets från sina QB:s.

I år är Jefferson etablerad som en tydlig WR1:a i ett Vikings som dock inte står och faller med honom. Man har även sin superstjärna i RB:n Dalvin Cook, och mycket duktige WR2:an Adam Thielen som kommer tvinga försvaren att inte bara fokusera på Jefferson. Framförallt Cook gör att motståndarna behöver försvara mot springspelen, och det öppnar upp för långa passningar till Jefferson.

I premiären ställs Vikings mot Bengals, och som jag nämnde i den tidigare reken om Burrow så tror jag att det här kommer bli en offensivt präglad match. Jag tror framförallt inte att Bengals secondary kommer kunna hålla ihop på ett så bra sätt att man har koll på Jefferson, utan han lär kunna ta emot ett antal längre passningar i den här matchen. Jag ser det inte som otroligt att Jefferson tar emot passningar för en bit över 100 yards här. Det enda som jag ser som en liten fara är ifall man skaffar sig en stor ledning tidigt i matchen och då går över till att ”bara” springa med bollen. Men även om man gör det så är chansen stor att Bengals i så fall helt går in för att stoppa det, och att det då ändå kommer några långa spel på Jefferson, så jag är inte särskilt orolig för det.

Jefferson snittade 88 receiving yards/match förra säsongen. Han är i år tydligt etablerad som förstavalet i passningsspelet, och ställs i premiären mot ett svagt försvar med ett svagt secondary. Jag vet i varje fall om vem jag backar i det läget. Jefferson borde ha en riktigt fin opening night, och över 77,5 receiving yards @1,88 är bara att säga tack till i mina ögon.

Men som alltid, rygga på egen risk – och lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip