Lions tar emot Dolphins, och jag tycker som vanligt att vi får fina odds på att Jaylen Waddle ska prestera.

Dolphins är sneaky bra i år. De är lite extra hajpade av värvningen av Tyreek Hill, men bakom honom har man flera spelare av hög klass, däribland andraårsspelaren Jaylen Waddle. Waddle var lagets WR1 förra säsongen och gjorde det riktigt bra, och har fortsatt att producera även i år. När lagens motståndare tvingas att fokusera på att (försöka) ta bort Hill ur matchen (de misslyckas ofta) så blir det lättare för QB Tua Tagovailoa att hitta fram med bollar till Waddle.

Tagovailoa har spelat 4,5 matcher i år, och det här blir hans andra match efter comebacken förra veckan efter den/de otäcka hjärnskakningen/hjärnskakningarna han ådrog sig vecka 3-4.

Alla 4 matcher där han spelat hela matchen har Waddle haft minst 69 receiving yards, vilket han hade deras första match ihop. Sen har han haft 171, 102, 129 och 88 receiving yards. Och jag ser ingen anledning till att han inte ska fortsätta på den inslagna vägen.

Rek 1: Jaylen Waddle över 66,5 receiving yards @1,90 (Bet365)


Samtidigt som jag tror att Waddle kommer få ytor att ta emot passningar i, så tror jag att en annan herre som är "in for a big day" är Dolphins RB Raheem Mostert. Det kan verka konstigt, att reka både en WR och en RB att gå över sina linor, men så dåligt har Lions försvar varit att det bara måste provas.

Raheem Mostert har, lite överraskande, tydligt tagit över som förstavalet bland Dolphins RB:s, framför framförallt Chase Edmonds. De fyra senaste matcherna har Mostert haft som minst 14 springspel, medan Edmonds som mest haft 7.

Med sina försök har Mostert också prestererat på en så pass bra nivå att han helt enkelt hittills utkonkurrerat Edmonds. Imponerande.

Lions försvar mot springspel kan knappast kallas försvar, så som det sett ut hittills. Så här har det sett ut:

Vecka 7: Cowboys; Pollard 83 yards på 12 försök, Elliott 57 yards på 15 försök (Elliott är inte bra längre)
Vecka 5 (lediga vecka 6): Patriots; Stevenson 161 yards på 25 försök.
Vecka 4: Seahawks; Penny 151 yards på 17 försök.
Vecka 3: Vikings; Cook 96 yards på 17 försök
Vecka 2: Commanders; här gjorde man det bra, Gibson 28 yards på 14 försök.
Vecka 1: Eagles; Sanders 96 yards på 13 försök.

Med det dynamiska anfallsspel som Dolphins visat upp när man haft Tua Tagovailoa som QB, och med de ytor som öppnas när försvaret behöver markera upp Hill och Waddle så ser jag inte varför Mostert inte skulle vara effektiv längs marken. Att han tar sig över 70 rushing yards ser jag som en självklarthet den här matchen, gissar på 100+.

Rek 2: Raheem Mostert över 67,5 rushing yards @1,90 (Bet365)
This is the stats tab
This is the post tip