Som fjärde långtidsspel för NFL:s grundserie har jag valt att fokusera på den spelare som förra året var en stark bidragande orsak till att jag vann min fantasyligas grundserie då han hoppade in och tog över för Christian McCaffrey i Panthers när CMC skadade sig.

Det gav mig många fina poäng, men man såg också hur Davis mattades av ju längre säsongen gick, och det kändes som att hans ålder tog ut sin rätt.

I år är han tänkt som startande RB för Falcons, och det troliga utfallet är att han inleder säsongen som den faktiska startern men att det under säsongen kommer roteras in övriga running backs och att hans roll ju längre säsongen går kommer minskas.

Förra säsongen var karriärens bästa för Davis, framförallt för att han var i princip enda alternativet när CMC var skadad. Han gjorde dock inget extraordinärt i springspelet där han snittade 3,9 yards/försök och landade på 642 yards för säsongen.

Falcons som lag har sina styrkor i passningsspelet, och förväntas dessutom ligga under i många matcher och då inte springa särskilt mycket med bollen. Troligtvis kommer Davis i den mån han spelar vara lika mycket en passningsmottagare som en springare med bollen.

Dessutom är Falcons offensiva lina ett problem ur ett springspelperspektiv. Förra året snittade lagets running backs 3,7-3,8 yards/försök, vilket visar på att det inte var särskilt lätt att hitta hål att springa i.

Allt detta, kopplat med skaderisken på en äldre RB gör att jag känner mig riktigt säker på att Davis inte kommer nå några nya höjder i antalet rushing yards när vi summerar säsongen. Rimligt att förvänta sig är att han landar på 600-650 rushing yards.

1,83 på under 800,5 rushing yards är därmed givet att reka.

Som alltid, rygga på egen risk - och lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip