Säsongens första monday night football bjuder på första Las Vegas Raiders som tar emot Baltimore Ravens.

Det är en matchup som många tror att Ravens enkelt ska plocka hem, men jag är inte så säker på det. Jag kan se detta bli en riktigt seg match offensivt där inget lag får det att klicka, och då kan det räcka med att Carr får fram bollen till Waller nån gång vid lägligt tillfälle. Men nej, det är klart Ravens ska vara favoriter, de har större möjligheter till explosiva spel med Lamar Jacksons spetskvaliteter och de har ett försvar som bör kunna göra livet jobbigt för Derek Carr.

Jag håller mig borta från matchen i sig, för jag får ingen superklar bild över hur jag tror matchbilden kommer bli. Men en sak som känns säker är att Raiders nykomponerade offensiva lina kommer få jobba hårt för att skydda Derek Carr, och Carr har en tendens enligt mig att få rätt kasst beslutsfattande när han sätts under press.

Därför har jag 3 spel i den här matchen som bygger på i princip samma grundtes.

1) Derek Carr att kasta över 0,5 interceptions @2,20

Derek Carr har under sin karriär kastat 71 interceptions på 110 matcher, men har de senaste åren sakta men säkert minskat antalet/säsong.

2017 tangerade han sin högstanotering med 13 INT:s, 2018 blev det 12, 2019 blev det 9 för att förra säsongen landa på 8, alltså i snitt en interception varannan match. Men i år är som sagt den offensiva linan ombyggd och jag tror det finns en hel del osäkerhet. Han har, utöver TE Waller, inga supermottagare heller, och när han möter en riktigt kapabel pass rush tror jag han kommer ta felbeslut som kommer straffa sig.

2) Calais Campbell över 0,5 sacks @3,80

Jag tror som sagt att Ravens pass rush kommer ha en bra dag och göra livet jobbigt för Raiders offensiva lina och Derek Carr. Campbell är en bjässe som absolut skulle kunna nå fram och sacka Carr idag.

3) Justin Houston över 0,5 sacks @2,85

Houston är en defensiv storstjärna och tidigare all pro, som varje säsong presterar ett gäng sacks. Jag ger honom lätt 50% att ordna minst en sack inatt. I övrigt samma motivering som för Campbell.

Rygga på egen risk - och lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip