Det är dubbla omgångar av EuroLeague den här veckan då grundserien går in i sin slutfas. Det är en hård kamp om placeringar för att få hemmafördel eller nå slutspel. Det här är två lag som svarat upp mot pressen. Zalgiris kommer från fem segrar på sina sex senaste matcher vilket tagit laget upp på en tiondeplats. Trots detta har man ändå bara ett matchfacit på 11-15. Gästerna jobbar på en vinstsvit med tre raka segrar i ryggen.

Nyckeln i det här mötet för Zalgiris blir att bygga vidare på det man redan gjort bra och dra fördel av energin från hemmapubliken. Zalgiris är laget som skaffar sig tredje mest straffkast i EuroLeague. Man är också näst bäst när det kommer till procent från straffkastlinjen med 82,3%. Kan laget vidhålla den aggressiva inställningen till matchen finns det hopp om att vinna nyckelmatchen ikväll. Mycket hänger förstås på deras stjärna Thomas Walkup. Han har en sanslöst svår uppgift då han ska bära laget offensivt och försvara mot EuroLeagues kanske bästa poänggörare i form av Alexey Shved.

Khimki Moscow Region gjorde en storsatsning i somras då en handfull stjärnspelare plockades in på dyra löner. Där ibland vår svenske stjärna Jonas Jerebko. Skulle laget missa slutspel hade det setts som ett massivt fiasko. Offensivt finns man med i toppen av nästan varje kategori. Det fria passningsspelet och höga tempot gör det väldigt svårt för motståndarna att hinna med. Det är försvarsspelet som krackelerat. Den stora omsättningen på spelare har bevisligen påverkat sammanhållningen och kommunikationen i laget.

Spelare för spelare råder det klasskillnad emellan dessa lag. Khimki befinner sig i en pressad situation där varje seger är viktig. Jag tror den ryska klubben höjer sig med uppgiften och löser segern ikväll. Laget har dessutom ett mördande facit inbördes mot just Zalgiris. Åtta raka segrar inkluderat en seger i årets seriespel.

Speltips: Khimki Moscow Region med handicap +3,5 – odds 1.90 hos bet365

bet365 livestreamar alla EuroLeague-matcher

This is the stats tab
This is the post tip