Det är mycket som står på spel när två av EuroLeagues hetaste lag ställs mot varandra i ett utsålt Menorah Mivtachimg Arena. Ligaettan Anadolu Efes siktar på att bygga vidare på sin tolv matcher långa vinstsvit på bortaplan. Det är förövrigt ett EuroLeague-rekord redan nu. Gästerna är obesegrade i elva raka matcher och kan vid en seger säkra hemmafördel i slutspelet. Maccabi Tel Aviv kommer från fyra raka segrar och har endast förlorat en hemmamatch på hela säsongen. Maccabi har vid seger möjlighet att säkra en slutspelsplats.

När lagen möttes i Istanbul i omgång 16 tidigare den här säsongen vann Efes med 99-79. En komfortabel seger som egentligen aldrig kändes riktigt hotad. Turkarna har också fördelen av att man vunnit sina tre senaste besök i Israel mot Maccabi. Kan Micic och Beaubois nå över 20 poäng som i det första mötet den här säsongen så blir turkarna väldigt svårstoppade. Det är fortfarande osäkert om Efes stjärna Shane Larkin kan spela ikväll men i hans frånvaro har Micic glänst! Det blir inte riktigt samma tempo i matcherna men Efes fortsätter att vara löjligt effektiva offensivt. Yovel Zoosman får slita ikväll med den primära uppgiften av att försvara Micic.

Maccabi har till sin fördel att man är ligans bästa lag defensivt. Med en snittpoäng på 76.9 emot sig toppar man EuroLeague. Det har laget åstadkommit genom att använda sina fouls på ett smart sätt och vara aktiva med sina händer. Man leder i både antal fouls och antalet steals hittills i serien. Mot ett så pass aggressivt lag som Efes är dock frågan om det inte kommer leda till kostsamma straffkast emot laget då Efes har en förmåga att dra in motståndarna i foulproblem tidigt i varje quarter.

Gästerna hoppas som sagt få tillbaka Larkin i startfemman men Dunston är åtminstone bekräftad att han återkommer in i rotationen till kvällens möte.

Speltips: Över 163,5 poäng i matchen – odds 1.90 hos bet365

bet365 livestreamar alla EuroLeague-matcher

This is the stats tab
This is the post tip