Dags för Robert Lewandowski-derbyt i Champions League när polackens nya klubb FC Barcelona tar emot hans forna klubb FC Bayern i ett riktigt gigantmöte.

FC Bayern:

Man har sett gladare dagar i FC Hollywood. FC Bayern har för vana att fullständigt dominera den inhemska fotbollen och år efter år springa hem med Bundesligatiteln, men efter tre raka kryss råder lite frustration i München.
Julian Nagelsmann hade förvisso roterat truppen rejält och såg ändå ut att reda ut en 2-1-seger mot Stuttgart, men sommarens storvärvning Matthijs de Ligts tackling på Serhou Guirassy resulterade i en straffspark på tilläggstid där Guirassy kunde skjuta med en poäng hem till Stuttgart. Prestationen var allt annat än bra och Bayerns start med tre segrar och tre kryss är klubbens värsta Bundesliga-start sedan 2010-11.

Nagelsmann håller fortfarande på att pussla med hur han ska få ihop sitt lag, som förändrats drastiskt utan Robert Lewandowski som tidigare varit given i nummer nio-rollen, och även om det troligtvis passar Nagelsmann bättre att kunna formera ett mer taktiskt flexibelt lag så är det en process att ta sig dit. Även om spelet hackat lite på sistone får vi ändå komma ihåg att Bayern inledde säsongen på ett skrämmande sätt med en 6-1-överkörning mot Eintracht Frankfurt och en 7-0-seger mot Bochum. Bayern gjorde även en bra match i den första Champions League-matchen mot Inter (2-0 borta på Giuseppe Meazza), där ett taktiskt flexibelt Bayern som skiftade mellan 4-2-2-2 och ett 3-1-3-3 som fick ut det bästa från Leroy Sané, som fortfarande har en del att bevisa i Bayern-tröjan.

Kingsley Coman och Bouna Sarr ser ut att missa Barcelona-matchen, men i övrigt har Bayern inga ytterligare avbräck.

Preliminär startelva: Neuer; Davies, Hernández, De Ligt, Pavard; Sabitzer, Kimmich; Sané, Musiala, Müller; Mané

FC Barcelona:

Xavis gäng inledde Champions League-hösten med en komfortabel resa i form av en 5-1-seger mot Viktoria Plzen, i en match där Robert Lewandowski gjorde tre mål. Polacken kommer förstås stå i fokus när han nu ställs mot sin forna klubb, som han tvingade sig bort ifrån i somras för att fortsätta karriären i Katalonien.

Barcelona följde upp 5-1-segern mot Viktoria Plzen med att besegra Cádiz med 4-0 i lördags – Barcelonas fjärde raka ligaseger, där man efter det inledande krysset mot Rayo Vallecano nu står på 15-1 i målskillnad, där Lewandowski redan hunnit hitta nätet nio gånger i La Liga och Champions League.

Xavi passade på att vila flera spelare mot Cádiz och med en skadefri trupp kan han ställa upp med starkast möjliga lag. Det stora frågetecknet är hur han väljer att formera sin försvarslinje; om Jules Koundé förflyttas tillbaka till högerbacksplatsen – där han gör ett gediget jobb, även om han själv föredrar den centrala positionen – för att återigen spela Eric García tillsammans med Ronald Araujo.

Preliminär startelva: Ter Stegen; Baldé, García, Araújo, Koundé; Gavi, Busquets, Pedri; Raphinha, Lewandowksi, Dembélé

Speltips:

Ett högintressant stormöte som jag tror kan bjuda på ett riktigt smällkaramellmöte. Lewandowski vill förstås bevisa sig mot gamla klubben och jag tror det kan bli en hel del målrassel här. Båda lagen har varit målglada i säsongsinledningen (Barcelona har gjort 20 mål på sex matcher, Bayern 21 på sju) samtidigt som det finns en del defensiva frågetecken för båda lagen.

Båda lagen gör mål och över 2.5 mål finns till 1,63 hos Pinnacle .

This is the stats tab
This is the post tip