Finland mot Sverige i kvartsfinal och här tror jag att vi visar oss starkare.

Finland slutade tvåa i gruppen efter att man missat att vinna mot Tyskland senast. Man förlorade med 2-4 och hade man vunnit så hade man istället ställts mot Schweiz.
NHL spelarna har som sagt uteblivit i denna turneringen och efter Finlands pigga inledning i turneringen så är känslan att man blivit lite svagare ju längre turneringen gått. Kaapo Kakko som charmade oss i inledningen av turneringen har nu gått poänglös i tre raka matcher, och då har motståndet varit Tyskland, Storbritannien och Frankrike, och där har man ett frågetecken. I övrigt så håller inte truppen samma klass som den svenska, och jag tror det tar stopp i kvarten denna gången.

Sverige förlorade den sista gruppspelsmatchen mot Ryssland med 4-7 vilket betydde att man slutade trea i gruppen. I matchen mot Ryssland så började man piggt och hade en rättvis 1-0 ledning efter första perioden. I andra kom ryssarna ut som ett helt annat lag och hade en klart högre press, vilket gjorde att man stundtals spelade ut Sverige, och vann perioden med ruggiga 0-6.
I tredje slog ryssarna av lite på takten och Sverige vann perioden med 3-1,
Positivt är att man gjorde fler mål i matchen än vad Ryssland hade släppt in på de sex tidigare matcherna. Defensiven är helt klart ett frågetecken efter det vi sett mot Lettland och Schweiz tidigare, men såklart även den andra perioden mot Ryssland. Nu tror jag dock att man kommer slipa grymt mycket på det spelet inför den kommande kvartsfinalen då det måste bli bättre om man ska gå långt i turneringen.

Sverige har spelare som Nylander, Pettersson, Landeskog med flera, och truppen håller klart bättre klass än Finlands trupp, och jag tror Sverige vinner redan efter fulltid.

Speltips: 2 och jag investerar 3u // TT

This is the stats tab
This is the post tip