Kristianstad rivstartade serien med 3 raka segrar där man bla tog med sig 3 poäng hem borta mot Djurgården i 2.a omgången.

Efter det har man endast 3 segrar på 11 senaste matcherna och detta mot Tingsryd, Almtuna och Vita Hästen som är dom 3 sista lagen i tabellen.


När man tappade Kontos , Cheek , Sideroff , Olhaver och Skladnichenko inför den här säsongen så försvann spelare som gjorde 180 poäng tillsammans och dom 5 forward som gjorde flest poäng i laget 21/22.

Bakåt tappade man 3 backar med 20+ istid/ match.

Målskyttet har varit riktigt klent och det är bara 4 lag i serien som har fått in färre puckar än Kristianstad.


Matchen senast hemma mot Karlskoga var under all kritik , man fick inte iväg mer än 17 skott på mål trots 8 minuter i PP och efter 2 perioder var skotten 8-22.

Man förlorade den matchen med 1-4.

Karlsson som är en av dom spelarna i serien som tar flest tekningar (250 stycken än så länge) och ligger på 50% var iskall och vann endast 11% av tekningarna i matchen (1/9) och det verkar bli en riktigt tuff säsong för Kristianstad.

Man är det laget i serien som får flest skott mot sig och hade man inte haft Filip Larsson i målet så hade det nog inte varit många lag bakom dom i tabellen.

Man bröt även med Bajkov nu i dagarna och det ser tufft ut.Björklöven har börjat rulla igång ordentligt i offensiven med 20 mål framåt på senaste 4 matcherna, senast en 5-2 seger borta mot Tingsryd där man i 2.a perioden gick från 1-1 till 1-5 på 4 minuter, man har varit lite knackiga på bortaplan med 3 raka förluster innan man nu har tagit 2 raka.

Man har gjort 20 mål mer än Kristianstad efter 15 omgångar och Schilkey är stekhet med sina 13 mål än så länge.

Björklöven har 3 riktigt vassa 5.or och det är inte många lag i serien som kan mäta sig med den offensiven dom besitter, man har 6 raka segrar mot Kristianstad med målskillnaden 30-11 och jag ser inte riktigt hur Kristianstad ska hänga med när Björklöven trampar igång.

Allt annat än en finalmatch igen den här säsongen för Björklöven måste vara en besvikelse och då ska årets upplaga av Kristianstad städas av utan problem.

Dryga 2 ggr pengarna på bortaseger efter fulltid måste vara veckans bästa spel utan tvekan.

Spelar den stenhårt som singel men används även som bank till helgens komber.
This is the stats tab
This is the post tip