På fotbollsarenan Estádio José Alvalade i Lissabon, Portugal, spelas singelmötet i Champions League semifinalen mellan Olympique Lyon och Bayern München. Det råder ingen tvekan om vilket som är det bättre laget och förmodligen det bästa fotbollslaget i hela världen just nu - Bayern München. Efter att ha vunnit den tyska Bundesliga och cupen DFB-pokal så kvarstår Champions League bucklan för att fullborda en helt perfekt säsong. Franska Lyon har inget som krävs för att stoppa dem.

Lyon har försvarat sig urstarkt i denna turnering och verkligen slitit hårt som ett lag, i syfte att inte bjuda motståndarna på något och stänga igen så mycket ytor det bara går. Efter att ha hamnat på en andra plats i Champions League gruppen har de lyckats slå ut Juventus genom att vinna 1 - 0 hemma och förlora 1 - 2 borta, för att sedan skrälla mot Manchester City i en 3 - 1 seger. Självklart gjorde Lyon ett bra jobb ute på planen, men det gjorde inte Manchester City, som helt enkelt gjorde allting fel i matchen.

Taktiken hos Manchester City var usel. De hade fem spelare i backlinjen, så när de väl gick till attack hade Lyon inte som helst problem med att hålla dem undan. Riktigt så jobbar inte Bayern München, om vi säger så. Där följer hela laget upp och rör sig hela tiden, av den anledningen att bollhållaren ska ha så många passningsalternativ som möjligt. Detta är bara en av massa områden där Bayern München är världsbäst på. Att varje spelare i laget dessutom har hittat toppformen underlättar också.

Det är endast en match hittills i Champions League som Bayern München inte har vunnit med fler än ett mål i marginal. Detta var bortamötet mot Olympiakos, som lutade med en 3 - 2 seger. Alla övriga gruppspelsmatcher mot Olympiakos, Tottenham och Röda Stjärnan har Bayern München vunnit stort och sedan även åttondelsfinalen mot Chelsea med 3 - 0 i London och 4 - 1 hemma. Och så kommer vi då till kvartsfinalen och ni vet alla att jag har sparat det bästa till sist. Ja, vad ska vi säga om den då?

Bayern München körde över Barcelona. Det var milt och snällt sagt. Det blev en utklassning med hela 8 - 2. Wow! Förvisso gav Barcelona upp matchen efter ett tag, men ändå. Bayern München spelade på en mycket högre nivå. Allting stämde till punkt och prick. Med denna form är de helt ostoppbara för alla de övriga lagen som är kvar i slutspelet. I mitt tycke har inte Lyon ett så pass starkt försvar att hålla undan Bayern München, så jag räknar återigen med en storseger, med mer än ett måls marginal.

Speltips Lyon - Bayern München:
2 asian hcp -1,5 (samma som Bayern München -1,5 mål) - odds 1.72 hos Nordicbet & Betsafe .

---
Bekräftad startelva - Lyon:
Anthony Lopes, Fernando Marcal, Marcelo, Jason Denayer, Maxwel Cornet, Houssem Aouar, Bruno Guimaraes, Maxence Caqueret, Leo Dubois, Memphis Depay & Karl Toko Ekambi.

Bekräftad startelva - Bayern München:
Manuel Neuer, Alphonso Davies, David Alaba, Jerome Boateng, Joshua Kimmich, Thiago Alcantara, Leon Goretzka, Ivan Perisic, Thomas Müller, Serge Gnabry & Robert Lewandowski.
---

This is the stats tab
This is the post tip