På Estádio da Luz i Lissabon, Portugal, spelas Champions League finalen mellan PSG och Bayern München. Båda lagen har tagit sig till finalen genom att besegrade sina motståndare i semifinalen med 3 - 0. Båda lagen har hittat en makalös form i slutspelet och imponerat stort. Mest imponerad är jag ändå av Bayern München som har vunnit sina samtliga matcher i turneringen och får därmed bära favoritskapet. Jag är övertygad om att Bayern München vinner även den sista matchen.

Vi får gå tillbaka till den 9 februari 2020 för att hitta en match som Bayern München inte har vunnit. Då spelade laget mållöst mot Leipzig - som för övrigt kom på en tredje plats i Bundesliga. Sedan dess har Bayern München vunnit sina samtliga 21 (!) matcher. Det är inga dåliga lag som Bayern München har mött heller under resans gång. I och med detta har Bayern München både vunnit den inhemska ligan och cupen. Kvar återstår titeln som betyder mest för klubblag och allting talar för att de grejar detta också.

Samtliga spelare är i sin toppform och levererar på topp. Efter att ha slagit Chelsea med 3 - 0 borta och 4 - 1 hemma gjorde Bayern München en drömmatch när de besegrade Barcelona med 8 - 2. De följde upp detta snyggt genom att slå ut Lyon med 3 - 0 i semifinalen, där målvakten Manuel Neuer storspelade i början av matchen och räddade dem från ett tidigt mål. Just målvaktsbiten kan vara det som fäller avgörande i mötet mot PSG, även om Bayern München är grymma på samtliga positioner.

Men PSG har sin målvakt Keylor Navas ytterst tveksam till start. Han är ett enormt avbräck, dels för att han har varit lysande och dels för att ersättaren, Sergio Rico, inte ens är i närheten av Navas kvalité. Oavsett om en halvskadad Navas startar eller en formsvag Sergio Rico, så är inte läget optimalt i PSGs målbur. PSGs väg till slutspelet har varit genom en vändning mot Dortmund, där PSG förlorade första matchen med 1 - 2 borta men vann hemmamötet i Paris med 2 - 0. Sedan kom Corona.

Efter uppehållet har PSG slagit Atalanta, efter att ha legat under med 0 - 1 fram tills övertid och senast var de klart bättre mot Leipzig, som visade prov på nervositet, i 3 - 0 vinsten. Kylian Mbappe är tillbaka efter skada, men någon drömform är han långt ifrån. Även PSG har vunnit sin inhemska liga och cupen, men att möta Bayern München, som för tillfället spelar som om de kom från en annan planet, är en helt annan uppgift, där allting måste stämma i laget för att ens kunna utmana dem.

Målvaktsfrågan i PSG och den fantastiska formen hos Bayern München är två väldigt avgörande faktorer i denna Champions League final. Därmed blir det ett spel på en rak Bayern München seger i matchen, till en bit över dubbla pengar.

Speltips PSG - Bayern München:
2 - odds 2.08 hos Unibet , Casumo & LeoVegas .

---
Bekräftad startelva - PSG:
Keylor Navas, Juan Bernat, Presnel Kimpembe, Thiago Silva, Thilo Kehrer, Leandro Daniel Paredes, Marquinhos, Ander Herrera, Angel Di Maria, Neymar & Kylian Mbappe.

Bekräftad startelva - Bayern München:
Manuel Neuer, Alphonso Davies, David Alaba, Jerome Boateng, Joshua Kimmich, Thiago Alcantara, Leon Goretzka, Kingsley Coman, Thomas Müller, Serge Gnabry & Robert Lewandowski.
---

This is the stats tab
This is the post tip