En fin mix av Premier League, Serie A, La Liga, Ligue 1, Bundesliga och inte minst Allsvenskan.
/// Ulrik Sandebäck.

EUROPATIPSET TIPS 25/10

1. Arsenal-Leicester 1
Leicester har tappat det.
Först förlust mot West Ham (3–0) och sedan rekade jag mot laget mot Aston (4.20) och då föll man också!
Att jag går emot Leicester beror mycket på att man har en extremt jobbig skada på bäste spelaren Wilfred Ndidi. Att han är borta märks verkligen. Inte minst eftersom mittbacken Caglar Soyuncu också är skadad, även Ricardo Pereira saknas precis som Daniel Amartey.
Dessutom står Jamie Vardy som ett osäkert kort.
Det här gör nog att 19-årige Fofana (ny från Saint-Etienne) åter startar i mittförsvaret bredvid skadebenägne Jonny Evans.
Därmed är det tydlig fördel Arsenal!
Arsenal såg helt okej ut mot Manchester City – och det här är en klart mer lämplig uppgift.
Jag singlar The Gunners.
bet365/11/">SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
bet365/11/">Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

2. Southampton- Everton 1x
Everton har rivstartat Premier League och jag är inte alls förvånad.
Man har ett riktigt bra material nu sedan man lyft in Allan och James.
Men!
2–2-derbyt mot Liverpool FC var stökigt och min känsla är att Everton snart åker på en reaktion. Har här dessutom avstängning på en av sina bättre spelare; Richarlison (5/1). Sex andra spelare står på skadelistan, på den listan är ytterbacken Seamus Coleman (5/0) ny, kan man börja bli slitet?
Southampton har toppform!
Kom från två raka segrar innan man senast hämtade upp både 0–2 och 2–3 till 3–3 borta mot Chelsea.
Starkt.
1x hoppas och tror jag ska räcka!
:reklam1:
3. Wolverhampton-Newcastle 1
Wolves gjorde jobbet borta mot Leeds.
Fick först ett mål bortdömt innan man till slut satte 1–0.
Inget gnistrande spel, men en tung trea.
Har väldigt få problem i sin trupp.
Newcastle gnuggar på okej, även om man senast föll med 4–1 hemma mot Man United.
Har ny skada på defensive innermitten Isaac Hayden (5/0). Även lite osäkert målvaktssidan då Karl Darlow är småsskadad och Martin Dubravka är helt "out".
Wolves har nyttig chans.

4. Östersund-Hammarby x2
Lite i skymundan har Hammarby till slut hittat stilen.
Egentligen kunde man haft tre raka segrar, men man tappade derbysegern mot DIF i 90+4.
Efter och innan dess har man haft lätt mot FFF (3–1) och Mjällby (4–2).
Man har helt enkelt fått igång sitt anfallspel.
Östersunds FK är en sensation i Allsvenskan. Trots allt kaos kring klubben får man till det – starkt.
Tror ändå att ett Bajen i harmoni löser minst en poäng här.

5. Kalmar FF-Falkenberg 1x2
Jumbomöte.
Seriens två sämsta lag möter varandra och det skiljer väldigt lite mellan lagen, det kommer vara små marginaler som avgör.
KFFs Nisse Fröling kunde hoppa in senast, och är nu redo för att starta, han behövs här.
Man kanske också får tillbaka Viktor Elm, han behövs också...
FFF tog en tung seger senast hemma mot ÖSK och hoppet om nytt kontrakt lever därmed.
Har väldigt lite att förlora och gillar nog den här uppgiften mer än KFF.
1x2!

6. Örebro-Helsingborg 1x
ÖSK har redan säkrat sitt kontrakt och kan spela utan press på sig här.
Hemma på Behrn Arena är man i toppslag – har fyra raka segrar.
Slagit lag som IFK Norrköping, Malmö FF, Sirius och Elfsborg!
Sommarförvärvet Deniz Hümmet har redan gjort 4 mål på sex matcher!
Helsingborg har som vanligt massor med skadeproblem, nu senast gick åter Andreas Landgren ut skadad.
Jag tror ett hemmastarkt ÖSK bara är bäst.
:reklam2:
7. Malmö FF-IFK Göteborg 1
Malmö FF rasade ihop mot Djurgården senast.
Hade ledningen med 2–0 när man gjorde några byten och tappade momentumet.
Nu är man uppretat.
Och man vill ta snabb revansch, jag tror det går ut över ett "trögt" IFK Göteborg.
Här lär man knappast byta ut Anders Christiansen...
Given spiketta!

8. Fiorentina-Udinese 1
Fiorentina har inte riktigt fått utdelning på sitt spel.
Det har varit en hel del stolpe ut efter premiärsegern mot Torino. Efter det tappade man en 3–2-ledning till 3–4-förlust efter 87e minuten. Nu senast tappade man 2–0 till 2–2 i andra halvlek mot Spezia.
Så lite tungt.
Ser ut att kunna få tillbaka rutinerade Borja Valero här.
Udinese tog sina första poäng efter tre raka förluster när man senast slog tillbaka Parma med 3–2. Då satte Udine segerbollen i 88e...
Udinese saknar sin förstemålvakt Juan Musso (3/0).
Tydlig fördel ettan i min bok!

9. Juventus-H.Verona 1x
Juventus är inte som förr och jag hoppas på ett stort favoritfall här!
Juventus har redan kryssat två gånger av fyra möjliga i ligan, det mot Crotone och Roma.
Kan dessutom vara CL-slitet efter en resa till Kiev, man vann som väntat bortamötet mot Dynamo med 2–0.
Saknar troligen Ronaldo igen.
Sedan har man skador på De Ligt och Chiellini.
Verona är inte så tokigt , har en poäng färre än Juventus och är svårslaget.
Kan kriga till sig en skrällpinne?

10. Cadiz-Villarreal 1x2
Cadiz vann helt rättvist senast borta mot Real Madrid senast med 1–0. I första halvlek kunde man gjort fler mål.
Man är väldigt stabilt bakåt och lär inte bjuda på mycket här heller.
Villarreal gör det klart bra och är serietvåa.
Jag förstår alla som sneglar på att spika tvåan, men den här matchen är lurig, och senast mot Valencia sprakade det inte om insatsen.
Jag hoppas på en ny Cadiz-knall.
:reklam1:
11. Nice-Lille 1x2
Nice har lyft sig och hartvå raka segrar i ligan.
Den här matchen kommer dock lite knepigt då Nice har Bayer Leverkusen-matchen i Europa League i fokuset.
Så därför måste man verkligen ta alla tecken.
Dessutom är Lille serieetta och har formen helt i zenit.
Minuset för Lille?
Man har också Europa League i veckan...

12. Lyon-Monaco 1
Efter tre raka kryss tog Lyon en seger på bortaplan senast.
Behövdes.
Man fick också igång sin anfallare Toko Ekambi, han kommer göra mycket nytta nu när det lossnat tror jag. Sedan har man kvar klass i Memphis Depay, Thiago Mendes mfl.
Monaco håller inte alls samma klass.
Föll näst senast mot Brest (1–0) och fick bara 1–1 hemma mot Montpellier senast. Då spelade man med en gubbe mer i 75 minuter och satte kvitteringen på straff.
Så tveksam form!

13. W.Bremen-Hoffenheim 1x2
Hoffenheim inledde Bundesligan starkt, men sedan tappat.
Har nu två raka förluster.
Dessutom spelar man i Europa League den här veckan.
Så en favorit i fara.
Werder Bremen har alltså läget!
Och form!
Två raka segrar i ligan först följdes upp med 1–1 borta mot Freiburg. Har dessutom få problem i truppen.