Det råder derbyfeber på söndagens Europatips. Både Madrid och Istanbul bjuder på underhållningen från den högre skolan när vi ska sätta tänderna i Atlético Madrid - Real Madrid och Besiktas - Fenerbahce. Premier League, Allsvenskan, Serie A och Ligue 1 vill också vara med i leken. Ta del av våra bästa drag i analysen nedan!


TV: Melker går för 13 rätt på Europatipset!!

 


Spelstopp: 14:591. Manchester City - Newcastle 1

Premier Leagues rikaste klubbar drabbar samman på Etihad där Manchester City har en ligatitel att försvara. Uttåget ur Champions League var blytungt för de ljusblå, men Pep Guardiola har varit oerhört skicklig på att få sina adepter att studsa tillbaka efter nederlag. Newcastles vår är urstark men i matchen mot Liverpool syntes det att Skatorna har en bra bit upp till de kan mäta sig med de allra bästa. Över 90 minuter är det i princip omöjligt att se gästerna stå emot i Eastlands. Ettan är lika klar som streck och odds vittnar om.


2. Arsenal - Leeds X

Kolossalt viktiga poäng står på spel i London där Arsenal har fjärdeplatsen i egna händer. Redan fyra dagar efter denna tillställning stundar dock ett glödhett North London Derby som möjligen kan stjäla fokus från uppgiften mot Leeds. Påfåglarna har i sin tur inte säkrat kontraktet och såg inte särskilt märkvärdiga ut i brakförlusten mot Manchester City. Poängplock skulle emellertid var ytterst välkommet och när ettan sticker iväg alldeles för långt är det läge att dra öronen åt sig. Alla tecken och skrälljobb är rätt väg att gå när högersidan skapar korsdrag bland kuponghögarna.


3. Leicester - Everton 1

Leicester räckte inte till mot Roma och har således turnerat färdigt i Europa. Ligaspelet har hittills varit under all kritik men hemma på King Power Stadium är Rävarna aldrig att lätta att tas med. Vardy är som bekant tillbaka i truppen och mot ett defensivt svajigt Everton ska anfallaren kunna fira stora triumfer. The Toffees stod för säsongens bästa insats när de slog Chelsea med 1-0 på Goodison Park, men det är också på egen mark som gästerna trivs allra bäst. På resande tass ser det inte lika muntert ut. Ettans smygvärde är tillräckligt lockande för att hämta hammaren.


4. Norwich - West Ham X

Norwich har spelat färdigt i Premier League för den här gången. Degraderingen blev ett faktum i föregående omgång där Kanariefåglarna inte hade mycket att säga till om mot Aston Villa. Nedflyttningen till trots ska det inte hindra de gulgröna från att avsluta snyggt framför de egna fansen och ett tröttkört West Ham är inte alls någon omöjlig uppgift. The Hammers klarade inte stå emot Eintracht Frankfurt efter Cresswells tidiga utvisning och Londonlaget har haft svårt att prestera under våren. Flera spelare ser slitna ut hos gästerna som inte går så säkra som strecken visar. Måla tvärs över och jobba in 1X till fin procent.


5. Kalmar FF - Hammarby 1

Hammarby stod för en spelmässigt godkänd insats mot Malmö FF utan att komma till riktigt heta lägen. När Bajen lämnade konstgräs för att brottas med Degerfors på gräs imponerade gästerna inte och vi tror att stockholmarna kan få nya problem när de äntrar Guldfågeln Arena. Kalmar vände 0-1 till 2-1 mot IFK Göteborg och med samma betvingade smålänningarna söndagens opponenter i motsvarande möte förra säsongen. Tipparna tycks övertygade om att Bajen får sin revansch, men vi håller inte med. Värdemässigt fina 1X är ett vettigt val till rådande streck.


6. Varberg - Sirius 2

Sirius har stått för tre katastrofala insatser i rad där naiviteten straffat gästerna från Uppsala kopiöst mycket. Totalt 0-10 i nacken under samma period vittnar om detta och här är Bäckströms gäng i stort behov av en insats att bygga vidare på. Ett offensivt torftigt Varberg ska kunna passa Sirius bra, men underlaget är samtidigt ett som talar till värdföreningens fördel. Besökarna har lämnat båda sina senaste besök på västkusten mållösa, men trots traditionens makt går det heller inte att komma ifrån ettans hårda streckning. Den lågt betrodda tvåan är ett spännande komplement redan från start.


7. Atlético Madrid - Real Madrid 1

Vi lämnar Allsvenskan därhän och riktar istället fokus mot La Liga och Madridderbyt från Wanda Metropolitano. Real Madrid går på vatten efter att ha säkrat ligatiteln och på magiskt vis slagit ut Manchester City ur Champions League. 120 tunga minuter i benen torde dock påverka Marängerna negativt inför vad som komma skall denna söndag. Atlético Madrid har en Champions League-plats att försvara och då Madrassmakarna inte betvingat ärkerivalen på drygt fem år är motivationen enorm hos Simeone och company. Till trevlig procent är ettan en magnifik spik.


8. Villarreal - Sevilla 1

Sevilla har fallerat under våren och ska inte känna sig säkra på sin Champions League-plats. Andalusierna har tappat stinget i offensiven och får tufft att hitta tillbaka till vinnande väg när de reser till Valencia för att tampas med Villarreal. Den gula ubåten har trivts bra mot Lopeteguis mannar i modern nutid och kan trots allt sträcka på sig efter insatsen mot Liverpool. Kan Unai Emery lotsa sina adepter till en liknande insats här ska Villarreal inte glömmas bort i jakten på direktplatserna till Europa League. Den sunt streckade ettan lämnas på egna ben på Estadio de la Cerámica.


9. Hellas Verona - Milan X

Milan har ligatiteln i egna händer och har faktiskt råd att spela oavgjort en gång men ändå behålla förstaplatsen. Rossoneri har dansat farligt nära poängtappets brant flera gånger under våren och när tvåan streckas till månen har vi all anledning att tvivla på gästernas favoritskap borta mot Hellas Verona. De gulblå trivs utmärkt mot topplagen där spelare som Caprari och Simeone får fina ytor att operera på. Mot ett förmodat offensivt viktat Milan ska dessa spelare kunna ha en rolig afton framför sig. Koppla på hela spannet så fort som möjligt och jobba in minst en hemmapinne.


10. Salernitana - Cagliari 2

Salernitana såg degraderingen i vitögat men har därefter bestämt sig för att ge sig ut på en vinsturné. Tio inspelade poäng på de fyra senaste har givit värdarna från Salerno ett utmärkt läge att klara kontraktet, men formtoppen har heller inte gått tipparna förbi. När ettan streckas upp över 55 procent i sexpoängsmatchen mot Cagliari är det läge att vända på klacken. Sardinerna är i klart störst poängbehov på Stadio Arechi där det viktigaste för Salernitana är att inte förlora matchen. Joao Pedro är en potentiell matchvinnare för gästerna och när allt värde landar till höger gör sig ettan inget besvär. Tvåan först, krysset sedan.


11. Lorient - Marseille 1

Marseille kom inte upp i nivå i torsdagens retur mot Feyenoord. Den mållösa tillställningen på Stade Vélodrome innebar att Sampaolis mannar har spelat färdigt i Europa för den här gången. Les Olympiens har tidigare haft problem med att samla kraft till efterföljande ligaspel och när dessutom Payet gick sönder tror vi inte att Marseille lyckas komma upp i nivå denna gång heller. Lorient skriker efter poäng i bottenstriden och är det någon gång ska de kunna lugga tabelltvåan på poäng är det denna söndag. 1X är ett fräckt val till magiskt värde.


12. Feyenoord - PSV Eindhoven 1

Hett rivalmöte från toppen av Eredivisie där PSV jagar Ajax medan Feyenoord jagar gästerna. Värdarna från Rotterdam byggde självförtroende i torsdags när de slog ut Marseille ur Europa Conference League, men den korta vilan är samtidigt en faktor att ta med i beräkningarna inför denna batalj. PSV besitter en offensiv som heter duga och bestämmer sig gästerna för att trampa gasen i botten blir det inte enkelt för Feyenoord att hänga med i svängarna. Många mål är att vänta vilket gör gubben (etta-tvåa) lockande.


13. Besiktas - Fenerbahce 1

Kupongen går i mål i Süper Lig där ett glödhett Istanbulderby stundar på Vodafone Park. Besiktas är inte i närheten av fjolårets mästartakter, men De svarta örnarna motiveras fortfarande av att en Europaplats är möjlig till hösten. Truppläget är bättre än Fenerbahces dito och i firma Larin/Batshuayi finns en duo som kan sänka gästerna på egen hand. Fener anländer till hatmötet med sju raka segrar innanför västen och är ligans formstarkaste lag, men här går det trots allt inte att blunda för motivations- och hemmaplansfördelen hos Besiktas. Ettans smygvärde räcker för att plocka fram hammaren.


Kupongens kassaskåp

Manchester City

Uttåget ur Champions League var blytungt för Manchester City, men med en ligatitel att kamma hem ska de ljusblå kunna komma upp i nivå mot Newcastle. Skatorna har inget att hämta i Eastlands.


Varningens finger!

Lorient

Lorient kämpar för nytt kontrakt och ställs inför en passande uppgift mot ett slitet Marseille. Les Olympiens kommer med sargat självförtroende efter torsdagens äventyr där Payet gick sönder. 1X är magiska tecken.144 rader
1. Man City - Newcastle 1
2. Arsenal - Leeds 1x
3. Leicester - Everton 1
4. Norwich - West Ham 1x2
5. Kalmar - Hammarby 1x
6. Varberg - Sirius 12
7. A.Madrid - Real Madrid 1
8. Villarreal - Sevilla 1
9. Hellas Verona - Milan 1x2
10. Salernitana - Cagliari 2
11. Lorient - Marseille 1x
12. Feyenoord - PSV 1
13. Besiktas - Fenerbahce 1


864 rader
1. Man City - Newcastle 1
2. Arsenal - Leeds 1x2
3. Leicester - Everton 1
4. Norwich - West Ham 1x2
5. Kalmar - Hammarby 1x
6. Varberg - Sirius 12
7. A.Madrid - Real Madrid 1
8. Villarreal - Sevilla 1
9. Hellas Verona - Milan 1x2
10. Salernitana - Cagliari x2
11. Lorient - Marseille 1x
12. Feyenoord - PSV 12
13. Besiktas - Fenerbahce 1


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

This is the stats tab
This is the post tip