VM-kvalet går in i ett avgörande skede denna samling där oändligt mycket står på spel i såväl Europa som Syd- och Nordamerika. Sveriges match mot Tjeckien blir givetvis extra spännande att följa. Lyckas Blågult kravla sig vidare när gästerna saknar storstjärnan Patrick Schick? Det finns 3,5 miljoner i jackpot!

TV: VM-kval och jackpot på Europatipset!


Spelstopp: 20:441. Sverige - Tjeckien 1

Sverige lyckades som bekant inte ta sig direkt till VM och får istället rikta in sig på ett nervigt playoff mot Tjeckien innan Polen stundar i eventuell final. Frågetecken råder kring Janne Anderssons defensiva led, men i de främre har förbundskaptenen det gott ställt. Elanga, Forsberg, Isak och Kulusevski är spelare som ska kunna hota Tjeckien även om Ibrahimovic är avstängd. Gästerna har i sin tur också ett avbräck, deras dock modell större, då Patrick Schick dras med en skada. Det försvagar tjeckernas offensiv något enormt, men det ska trots allt påpekas att besökarna gjorde sina bästa matcher i EM mot på förhand bättre motstånd. Sverige går att såra via omställningar och den lågt streckade tvåan är ett tecken vi gärna får med. Gubben (etta-tvåa) liras.


2. Italien - Nordmakedonien 1

Förmodat ensidig historia från Sicilien där Italien tar emot Nordmakedonien. Mancinis mannar har inte agerat med samma pondus i VM-kvalet som tog Gli Azzurri hela vägen till EM-guldet, men detta är trots allt en uppgift som Barella, Immobile, Insigne och company ska kunna lösa utan större problem. Nordmakedonien är sämre på samtliga positioner och saknar en naturlig ersättare till pensionerade målskytten Pandev. Ettan streckas benhårt men det finns samtidigt inte mycket att göra åt detta. Italien går vidare till playoff-final.


3. Portugal - Turkiet X

Portugal mot Italien är den eventuella playoff-finalen på allas läppar, men för att ta sig dit måste portugiserna först ta sig förbi Turkiet. Det är en uppgift som vi tror blir svårare än vad streckningen visar. Visst har värdnationen ett oerhört slagkraftigt manskap med Ronaldo i spetsen, men Turkiet ska inte underskattas när de får iklä sig underdog-kostymen. Gästerna har fällt nationer av samma kaliber som Portugal i tidigare matcher likt denna och när ettan springer iväg är det läge att dra öronen åt sig. Skrälläget på Dragao får inte missas – alla tecken åker med!


4. Wales - Österrike X

Playoff stundar även på Cardiff City Stadium där Wales ska mäta svärd med Österrike i en på förhand vidöppen tillställning. Värdarna från draklandet bjuder inte på mycket i de bakre leden samtidigt som spets finns i de främre hos lirare som Johnson, Bale och Ramsey. Att hålla trion i schack blir av yppersta vikt för Österrike om de ska ta sig vidare till final. Alplandet är normalt ett herrskap som trampar gasen i botten, men med tanke på att detta är ett enkelmöte anar vi att gästerna tar sig an denna uppgift på försiktigt vis. Risk finns för en målsnål tillställning vilket får oss att blicka mot spikkrysset som en fräck lösning.


5. Skottland - Polen X

Vänskapsmatch från Skottland där framför allt Polen är angelägna om en stabil prestation. Lewandowski och hans kompanjoner är som bekant redan framme i playoff-final där de ställs mot Sverige eller Tjeckien kommande vecka. Förbundskapten Sousa kan således komma att laborera något med sin startelva för att inte avslöja detaljer inför vad som komma skall. Skottland avslutade VM-kvalet oerhört starkt med en 2-0-seger mot Danmark, men när värdarna inte har något att spela för lutar vi klart mest åt höger. X2 blir valet.


6. Brasilien - Chile X

Över till det sydamerikanska VM-kvalet där Brasilien som bekant redan är klara för vinterns slutspel i Qatar. Tites mannar ser ruskigt starka ut och är absolut en potentiell kandidat till att gå hela vägen när det drar ihop sig. Hemma i Brasilien är värdarna en urkraft, men med förmodat bristfällig motivation vill vi ändå varna för Chile. Gästerna har inte säkrat sin VM-biljett och ska ses med större poängchans denna afton än vad streckningen vittnar om. Vidal och company stod upp bra mot Argentina (1-2) i den senaste samlingen och kan mycket väl få med sig poäng härifrån. Alla tecken och skrälljobb är rätt väg att gå.


7. Colombia - Bolivia 1

Colombia torskade båda kvalmatcherna i föregående samling och ser ut att missa en plats i kommande VM. Vinst mot Bolivia är ett måste samtidigt som ett gäng andra resultat måste gå värdarnas väg. Muriel, Cuadrado, Díaz och Rodríguez är spelare som på egen hand kan riva upp stora sår i gästernas försvar och med tanke på den enorma motivationsfaktorn i västerled är det inte läge att leta garderingar i denna strid. Bolivia kommer inte att nå VM och är högst begränsade utanför den höga höjden i La Paz. Ettan kan med gott samvete spikas av.


8. Paraguay - Ecuador X

Bara två segrar på 16 kvalmatcher sammanfattar Paraguays misslyckade VM-kval mer än väl. Nio gjorda mål är en pinsam siffra som också innebär att värdarna är sämst i klassen i denna kategori. Hedern kan i viss mån räddas vid seger mot Ecuador, men gästerna har samtidigt en direktplats till Qatar att säkra. Spelet på resande tass är dock inte något som faller Ecuador i smaken. 17 av totalt 25 poäng har kommit innanför egna gränser och här misstänker vi att de gulblå är nöjda om de löser en poäng. Spikkrysset ligger nära till hands.


9. Uruguay - Peru X

Den på förhand mest gastkramande fighten från det sydamerikanska VM-kvalet är den mellan Uruguay och Peru. De förstnämnda innehar den sista direktplatsen till Qatar, men bara en poäng bakom återfinns nattens kombattanter. Det är således upplagt för ett krig i Montevideo där Suárez och Cavani får ett tungt ansvar på sina axlar. Har duon en bra dag får Peru problem, har de inte det ska gästerna inte underskattas. Garecas mannar spelar en fin fotboll och det ska sägas att Uruguay inte imponerat våldsamt i detta kvalspel. Högersidan rensar fint och här föredras alla tecken så tidigt som möjligt.


10. Mexiko - USA 1

Kanada har lagt beslag på förstaplatsen i det nordamerikanska VM-kvalet, bakom tabellettan skuggar Mexiko och USA på 21 poäng vardera. De sistnämnda vann det vändande mötet i november med 2-0, men här tror vi att Mexiko ska kunna ta revansch på ärkerivalen. Hemmaplan är en faktor som talar för detta och lirare som Herrera, Jiménez och Lozano lär vara angelägna om att inte låta amerikanerna jubla ännu en gång. Gästernas trupp går inte heller den av för hackor, men här får de finna sig i att slå ur underläge. Ettan spikas till godkänd procent.


11. Costa Rica - Kanada 1

Kanada har som tidigare nämnts lagt beslag på förstaplatsen efter att hittills inte ha förlorat en enda match i den sista omgången av VM-kvalet. Gästerna går mot sitt första stora mästerskap sedan urminnes tider, men tvåan streckas också därefter. Costa Rica är ingen motståndare som bara städas av utan vidare. Värdarna har bara en poäng upp till playoff och behöver troligtvis vinna denna strid då Panama, tillfälliga innehavare av playoff-platsen, har en lätt match på pappret. Den lågt streckade ettan är därför en lämplig utgång, tvåan sällskapar på större system.


12. Panama - Honduras 1

Panama har playoff-platsen mot Qatar i egna händer. Värdarna är en poäng före Costa Rica i tabellen och ställs inför en ytterst lämplig uppgift när Honduras kommer på besök. Gästerna bottnar gruppen med bara tre inspelade poäng och att dessa kommit efter oavgjorda historier säger det mesta om Honduras offensiv. I grund och botten är Panama ett bättre fotbollslag, men när ettan målas upp över 80 procent bildas rynkor i pannan. Att föra en matchbild tillhör inte värdarnas signum och det är inte fel att göra plats åt krysset med hänsyn till värdet.


13. Jamaica - El Salvador 1

El Salvador har fortfarande en minimal möjlighet att knipa playoff-platsen, men det ska till mer än ett mirakel för att det ska hända. Gästerna behöver öppna upp sig mot Jamaica och det talar för att spelare som Antonio, Morrison och Gray kommer få fina ytor att ställa om på. Då hänger El Salvador inte med i svängarna. Reggae Boyz, som värdarna kallas, har en klart mer slagkraftig offensiv och vinner detta om fokuset är på rätt plats. Ettan är en fin spik att luta sig mot till vad som ser ut att bli korrekt procent.


Kupongens kassaskåp

Colombia

Colombia är piskade att vinna mot Bolivia om drömmen om Qatar ska leva vidare. I den egna borgen är värdnationen alldeles för bra för att gå bort sig. Given etta.


Varningens finger!

Chile

Brasilien är som bekant redan klara för VM och har därför inget att spela för mot Chile. Gästerna har dock allt att spela för och här är det kanonläge att smacka på med samtliga tecken.144 rader
1. Sverige - Tjeckien 12
2. Italien - Nordmak. 1
3. Portugal - Turkiet 1x2
4. Wales - Österrike x
5. Skottland - Polen x2
6. Brasilien - Chile 1x2
7. Colombia - Bolivia 1
8. Paraguay - Ecuador x
9. Uruguay - Peru 1x
10. Mexiko - USA 1
11. Costa Rica - Kanada 1
12. Panama - Honduras 1x
13. Jamaica - El Salvador 1


864 rader
1. Sverige - Tjeckien 12
2. Italien - Nordmak. 1x
3. Portugal - Turkiet 1x2
4. Wales - Österrike x
5. Skottland - Polen x2
6. Brasilien - Chile 1x2
7. Colombia - Bolivia 1
8. Paraguay - Ecuador x
9. Uruguay - Peru 1x2
10. Mexiko - USA 1
11. Costa Rica - Kanada 12
12. Panama - Honduras 1x
13. Jamaica - El Salvador 1


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

This is the stats tab
This is the post tip