Tipsexperten Åldersgräns 18 år. Regler & villkor gäller. stödlinjen.se. spelpaus.se. Spela ansvarsfullt. Spela inte för mer än du har råd att förlora.
Tipsexperten

Powerplay Tips Fredag 22/10

Tipsexperten - 22 Oktober 2021 - 09:25

Full omgång i Hockeyallsvenskan denna ljuvliga hockeykväll. Samtliga sju matcher från den svenska andraligan finns med på kupongen som även innehåller ett spännande toppmöte i SDHL. HV71 är en spik att hålla i handen medan ett ojämnt Västerås får se upp med Kristianstad. Nedan kan ni ta del av vår analys. Lycka till!


Spelstopp: 18:59

Till Svenska Spel

1. Björklöven - Södertälje 1

Björklöven stod för en riktig urladdning hemma mot HV71 (6-2) för en vecka sedan, men fick aldrig igång farten på skridskorna eller passningsspelet borta mot Vita Hästen i onsdag. Löven vann sedermera med 2-1 efter straffar, ett resultat som Hans Wallson och company ska vara nöjda med trots allt. När tabellsexan Södertälje kommer på besök kan vi nog räkna med att få se ett påkopplat hemmalag. SSK hade inte en sportmössa borta mot HV71 och föll med klara 0-5. “Kringlorna” har inte tagit en trepoängare i Umeå sedan 2016 och får lämna Winpos Arena tomhänta även denna gång. Ettan spikas.


2. Almtuna - HV71 2

Efter fadäsen uppe i Umeå, där HV71 inkasserade säsongens första förlust, kom de blågula tillbaka starkt med en seger då de körde över Södertälje med 5-0. Tommi Huhtala noterades för två nya fullträffar och finländaren har därmed gjort fyra mål på lika många matcher i HV-tröjan. Almtuna hade en tung kväll i Ljungby tidigare i veckan – inte nog med att upplänningarna föll med 4-6 efter en rad bjudningar, den viktiga backen Anton Björkman åkte även på en smäll mot huvudet med en befarad hjärnskakning som påföljd. Ett tilltygat AIS har inget att hämta mot “Håve”. Tvåan är en bank i Uppsala.


3. Mora - AIK 1

Tillsammans med Vita Hästen är Mora de enda lagen som fortfarande inte har plockat en trepoängare. Efter två svaga matcher borta mot Tingsryd kom masarna tillbaka starkt när de slog tillbaka Västervik efter sudden. Stekhete Johan Persson avgjorde i powerplay. Det var MIK:s tredje och sista match på den småländska roadtripen och nu väntar tuffa dagar med fighter mot AIK, Björklöven och Karlskoga. Detta blir säsongens andra möte mellan lagen, AIK vann i Dalarna med 5-1 i slutet av september men det var inte ett resultat som inte speglade matchbilden då Mora var väl så bra. Känslan är att värdarna minst löser en pinne och med trevligt värde till vänster är 1X en spännande lösning.


4. BIK Karlskoga - Troja/Ljungby 1

Karlskoga är riktigt tunna på backsidan just nu – Westlund är fortsatt avstängd medan duktige Henrik Larsson dras med skadebekymmer. Värmlänningarna hade det kämpigt med spelet mot Tingsryd i onsdags och föll med 3-4 efter ordinarie speltid. Troja visar fin form och kommer närmast från en skön seger hemma mot Almtuna. Det var nykomlingens andra trepoängare på tre omgångar och de fick dessutom med sig en poäng från mötet borta mot MODO. Hemmalagets offensiv med Henke Björklund och David Lilja i spetsen tillhör seriens främsta och de blåvita förlorar sällan två raka matcher på hemmais. 1X ska räcka.


5. Tingsryd - Västervik X

Vidare ner till Småland där ett spännande derby står på menyn. Tingsryd har lyft sig betänkligt efter en trög start på säsongen och radat upp tre raka vinster. Dubbla triumfer hemma mot Mora följdes upp av en mäkta imponerande skalp i Nobelhallen mot Karlskoga. Tobias Fladeby stänkte dit två påsar bakom Lars Volden och har sett till de senaste tre kamperna noterats för fyra fullträffar. Västervik blir en tuff nöt att knäcka för Bogrens boys. De rödblåvita från östkusten har tagit poäng i fem av åtta matcher och är sin vana trogen stabila framför egen kasse. Jämnt, tätt och oerhört ovisst i Nelson Garden Arena. Plocka med alla tecken ögonaböj.


6. MODO - Vita Hästen 1

MODO fortsätter att blanda höga toppar med riktigt djupa dalar. Ångermanlänningarna har under de första åtta omgångarna fått storstryk av både Tingsryd och Västervik, tappat poäng hemma mot nykomlingen Troja/Ljungby, men även spelat jämnt med HV71 och besegrat Västerås med klara siffror på bortais. 14 inspelade poäng och en fjärdeplats i tabellen efter åtta omgångar är ett klart godkänt facit. Spelmässigt finns det massor att jobba med i de bakre leden, och Mattias Karlin är definitivt rätt man för uppdraget. Vita Hästen knep en pinne mot Löven senast och ser alltmer strukturerade ut bakåt. Samtidigt är det bara Macke Eriksson, Filip Cruseman och Corey Mackin som utgör hot framåt. 1X spelas i Ö-vik.


7. Kristianstad - Västerås 1

Kristianstad hade förmånen att vila i onsdags och ta tillfället i akt att fortsätta nöta på försvarsspelet. Framåt ser det faktiskt bra ut även om tabelläget kanske antyder något annat. Tittar vi närmare på de underliggande siffrorna har Kristianstad näst bäst corsi efter HV71 och man skjuter även flitigt, bara tre andra lag har avlossat fler skott än KIK som dessutom spelat en match mindre än dessa. Västerås är svåra att få grepp om. Efter två vinster mot just Kristanstad och AIK stod “Gurkorna” för en svag insats hemma mot MODO och föll med 1-4. Någon given bortaseger är det inte tal om i Skåne. Ettan är en intressant utgång, men plocka helst med alla tecken.


8. Linköping - Brynäs 2

Intressant möte mellan Linköping och Brynäs, två lag som har siktet inställt på en lång slutspelsresa i vårens SDHL-slutspel. LHC inledde i ett rasande tempo och vann de fem första matcherna, bland annat borta mot just Brynäs med 4-3 efter sudden. Sett till de sista fyra matcherna har dock östgötarna endast slagit jumbon Göteborg och det med knappa siffror. Brynäs skuggar i sin tur serieledande Luleå i tabellen och är sett till de tio senaste omgångarna formstarkast i SDHL. Hela sex (!) brynäsare återfinns topp tio i poängligan, som föga förvånande toppas av Lara Stalder. Trolig bortaseger i Saab Arena.


Kupongens kassaskåp

HV71

HV71 ståtar med sju segrar av åtta möjliga i Hockeyallsvenskan och körde häromsistens över Södertälje med hela 5-0. Ett defensivt svagt Almtuna blir en munsbit för framåtlutande tjurar.


Varningens finger!

Kristianstad

Kristianstad har inte varit så usla som tabellen visar, men har ställt till det i egen zon alldeles för många gånger. 4-1 hemma mot Hästen senast torde ge KIK luft under vingarna och hemmalaget kan mycket väl lugga Västerås på poäng.

Till Svenska Spel

144 rader
1. Björklöven - Södertälje 1
2. Almtuna - HV71 2
3. Mora - AIK 1x
4. Karlskoga - Troja/Ljungby 1x
5. Tingsryd - Västervik 1x2
6. MODO - Vita Hästen 1x
7. Kristianstad - Västerås 1x2
8. Linköping - Brynäs x2


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

0 Kommentarer Odds kan ändras. Alla odds var korrekta vid den tidpunkt de publicerades.
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Dagens Bästa Speltips
Odds kan ändras. Spela ansvarsfullt. stödlinjen.se.
Odds
20:45  Lazio - Udinese
Fotboll - Serie A - 1
1.70
  Rekatochklart Speltips
Odds kan ändras. Spela ansvarsfullt. stödlinjen.se.
Odds
19:00  Mora - Troja/Ljungby
Ishockey - Hockeyallsvenskan  - 1
1.89
19:00  Björklöven - Tingsryd
Ishockey - Hockeyallsvenskan  - 1 hcp 1,5
1.67
19:30  Bremerhaven-Straubing Tigers
Ishockey - DEL - Över 5,5 mål
1.70
21:00  Granada - Alaves
Fotboll - La Liga - 1 asian 0
1.84
15:00  Malmö - Halmstad
Fotboll - Allsvenskan - 1 + hålla nollan
2.10
15:00  AIK - IK Sirius FK
Fotboll - Allsvenskan - 1+ nolla & 2 +4,5 hörnor
1.80
16:15  Barcelona - Real Betis
Fotboll - La Liga - X2
2.77
18:00  Roma - Inter
Fotboll - Serie A - 2
2.00
18:30  Atletico Madrid - Mallorca
Fotboll - La Liga - 1 asian -1,5
2.10
21:00  Real Sociedad - Real Madrid
Fotboll - La Liga - 2
2.25
  Rekatochklart Andelsspel
Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. stödlinjen.se.
14:30  Melkers Stryktips 150kr
Insats: 150 kr -  
Köp här!
15:30  Melkers Reducerade 300kr
Insats: 300 kr -  
Köp här!
16:00  Big 9 - Rekatochklarts 138 kr
Insats: 138 kr -  
Köp här!
16:00  Big 9 Melkers Jackpott 415kr
Insats: 415 kr -  
Köp här!
16:00  Big 9 Melker 125kr
Insats: 125 kr -  
Köp här!
16:00  V75 RoK - Big Unikt
Insats: 499 kr -  
Köp här!
16:00  V75 - Rekatochklart - 200
Insats: 200 kr -  
Köp här!
14:30  Melkers Europatips 150kr
Insats: 150 kr -  
Köp här!
  Rekatochklart Poolspel
Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. stödlinjen.se.
12:45  V65 Tips Solvalla 3/12
Insats: 576 kr - DrTrav
19:00  Powerplay Tips Fredag 3/12
Insats: 162 kr - MrHockey
16:20  V75 Tips Bergsåker 4/12
Insats: 1200 kr - DrTrav
  Läsarnas Speltips
Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. stödlinjen.se.
Odds
15:00  Göteborg - Norrköping
Fotboll - Allsvenskan - Över 2,5
1.69

Oddsbonusar för nya kunder

Åldersgräns 18 år. Regler & villkor gäller. stödlinjen.se. spelpaus.se. Spela ansvarsfullt. Spela inte för mer än du har råd att förlora.

Livestreaming